Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A legújabb járványügyi intézkedések a Corvinuson

2021-09-15 12:06:34

Ismét kötelező maszkhasználat a Corvinuson

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ismét kötelező maszkhasználat a Corvinuson

Utoljára frissítve: 2021. november 5-én

A kormányzati intézkedésekkel összhangban a Budapesti Corvinus Egyetem Elnöki Testülete új intézkedéseket hozott a koronavírus világjárvány fertőzési kockázatainak csökkentésére. Kérjük az Egyetemi Polgárokat, hogy felelős viselkedéssel és személyes példamutatással segítsék a járvány elleni hatásos védekezést és a felesleges kockázatok elkerülését. Legyen mindannyiunk számára fontos egyetemi közösségünk, magunk és családtagjaink, valamint tágabb környezetünk védelme!

Az aktuális oktatási rend

A Corvinuson a 2021/2022. tanév a korábbi tájékoztatásnak megfelelően továbbra is jelenléti oktatásban zajlik, az alábbi kurzusszervezési szabályok élnek:

 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél nagyobb előadások – KIZÁRÓLAG ONLINE
 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél kisebb létszámú előadások – TANTERMI
 • Szemináriumokat és egyéb gyakorlati órák – TANTERMI
 • Szakdolgozati konzultációk – ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN
 • Szakirányú továbbképzések és az executive degree programok – TANTERMI
 • Non-degree programok – ONLINE ÉS TANTERMI
 • Levelező munkarendű képzések -TANTERMI

Maszkhasználat és a belépés menete

Tekintettel a hazai járványügyi helyzet változására 2021. november 8. hétfőtől ismét kötelező a maszkviselés a Corvinus oktatási épületeinek teljes területén (közösségi terek, közlekedők és tantermek), valamint a kollégiumok közösségi területein és közlekedőiben.

Mentesülnek a kötelező maszkhasználat alól:

 • az éppen órát tartó oktatók/óraadók
 • a testnevelési órákon résztvevő, éppen testmozgást végző hallgatók
 • a saját irodában éppen munkát végző egyetemi alkalmazottak.

Az épületek nyitvatartása

Hétfőtől péntekig 

 • „E” épület 6 órától 22 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • 7 órától 19 óráig északi (Vámház krt. felőli) kapu 
 • „C” épület 6 órától 22 óráig 
 • „S” épület 7 órától 22 óráig 

Szombati napokon 

 • „E” épület 7 órától 21 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • „C” épület 6 órától 17 óráig 
 • „S” épület 7 órától 19 óráig 

Vasárnap és ünnepnapokon mindhárom épület zárva tart. (Az infrastruktúra üzemszerű működéséhez szükséges nyitvatartási időn túli benntartózkodást a kancellár engedélyezheti)

Corvinus

A büfék üzemelhetnek, kizárólag az Egyetem munkatársát, illetve hallgatóit szolgálhatják ki.

Az egyetemi sportlétesítmények nyitva tartanak, tornaórákon kívül csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehet használni.

Klímaberendezések használata

Kérjük kerüljék az egyedileg, tehát az adott helyiségből vezérelhető, a belső levegőt kerengtető klímaberendezések használatát az irodai és oktatási helyiségekben.

Hallgatói Szolgáltatások ügyintézés

A 2021/2022. tanévben a hallgatói ügyintézés a jelenléti oktatáshoz igazodva elsősorban személyes ügyintézés formájában, az új Hallgatói térben történik. A személyes és/vagy az online ügyintézés rendjéről a Hallgatói tanulmányi ügyek menüpontban lehet tájékozódni.

Elektronikus ügyintézés kizárólag egyetemi e-mailcímmel

 • Elektronikus ügyintézést kizárólag név@stud.uni-corvinus.hu végű e-mail címről lehet kezdeményezni a Hallgatói Szolgáltatásoknál, az egyes ügycsoportokhoz tartozó e-mail címek az egyetemi honlapon, a Hallgatói tanulmányi ügyek  menüpontban érhetőek el.
 • Oktatói ügyintézés szintén kizárólag hivatalos egyetemi e-mail címről kezdeményezhető, ha más e-mail címről érkezik a kérdés, kérés, azt a Hallgatói Szolgáltatások nem vizsgálja meg.

Az Egyetemi Könyvtár használata

A könyvtár 2021. november 9-től védettségi igazolvánnyal vagy igazolással látogatható és az olvasói terekben kötelező a maszkviselés. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező érvényes tagságú beiratkozott olvasók számára a könyvtár online igénybejelentésen alapuló kölcsönzési lehetőséget biztosít.

Kollégiumok működése

A 2021/2022-es tanévben kollégiumainkban vendéget fogadni csak reggel 7:00 és este 23:00 között lehet. Csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kollégista fogadhat egyszerre maximum 1 fő védettségi igazolvánnyal rendelkező személyt.

Külföldi utazások

A külföldről kezdeményezett egyetemi beutazások, valamint külföldi kiutazások korlátozása megszűnt. Kiküldetést csak védettséget igazoló igazolással, (elektronikus vagy fizikailag előállított igazolvánnyal) rendelkező utazó kezdeményezhet. A külföldi kiküldetésben résztvevő köteles tájékozódni (javasolt információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) az adott célország járványügyi besorolásáról, illetve az adott országban érvényben lévő, aktuális rendkívüli szabályokról.

Rendezvények szervezése

Továbbra is lehet személyes jelenlétet igénylő egyetemi rendezvényeket, társas együttléteket szervezni az országos szabályokkal és az egyetem rendezvényszervezésre (6/2018. (III. 21.) számú kancellári utasítás) vonatkozó szabályokkal összhangban, de minden olyan nem oktatást megvalósító rendezvényen, amelyen a résztvevők száma meghaladja a 30 főt, a személyes részvétel csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehetséges.

Digitalizált adminisztratív folyamatok munkatársaink számára

Továbbra is adottak az e-mailes vagy egyéb elektronikus kapcsolattartást, jóváhagyást és kötelezettségvállalást lehetővé tévő digitalizált ügyintézési felületek.  Például minden beszerzési igény kezdeményezhető elektronikus formában (Power Apps applikáción, ZEBRA Egyetemi Beszerzés és Raktárkezelő Alkalmazáson keresztül, e-mailen, vagy az utazások a Travel rendszerben), valamint a szerződéskísérő lap használatától is eltekintünk.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.27. - 00:26:42