Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Kutatási Hét margójára

A koronavírus-helyzet nem csak az oktatás, de az egyetemi tudományos élet kereteit is jócskán átírta: a mára már hagyományosnak számító Kutatási Hét ezúttal csupán online formátumban valósult meg, de személyes kontaktusok nélkül is töretlen maradt a népszerűsége.

A mára már hagyománnyá vált Kutatási Hét megújult szervezőcsapattal és a klasszikustól eltérő formátumban került megrendezésre. A koronavírus felülírta az előzetes terveket, ezzel jókora kihívást állítva a szervezők elé. Bordás-Tóth Éva, Fazekas Nóra, Kiss Gabriella és Matolay Réka munkájának, valamint az egykori Kari Kutatási Bizottság tagjainak sikeres hirdetési tevékenységének köszönhetően az ötnapos rendezvény 24 online programja közel ötszáz érdeklődőt vonzott.

A legnépszerűbb programok közt említendők a Kutatási ügyek, jövőbeni irányok, a Válságkezelés a turizmusban, valamint a Publikációs eredmények a nemzetközi akkreditációban című előadások, amelyeken a Kutatási Hét iránt érdeklődők közel egyharmada részt vett.

Bár a programsorozat fénypontját adó közös ebédből kiváltképp hiányzott a személyes kontaktus, a szervezők pozitív tapasztalatként könyvelték el a Kutatási Hetet, és a jövőben minden január és június hónapban folytatni kívánják.

A szervezésért felelős Kutatásmenedzsment Iroda munkatársai a sikereken felbuzdulva kiemelték, hogy a soron következő téli Kutatási Hét egyes programjait átemelik az online térbe.

Vágólapra másolva