Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Korszakos Könyvek képzési program felvételt hirdet

Érdekel a filozófia és társadalomelmélet? Szívesen vitatkoznál a politika, a jog, a kultúra és a gazdaság alapkérdéseiről? Szeretnél klasszikus műveket olvasni és hetente megvitatni vagy írásban elemezni? Úgy érzed, hogy a szaktudományos ismeretek mellett érdemes a műveltségben is gyarapodni? Ha igen, akkor Neked szól a 2020/21. tavaszán kezdődő, hat szabadon álló tárgyból álló Korszakos Könyvek képzési program!

korszakos könyvek 

A programra az egyetem bármely alap- vagy osztatlan képzésben részt vevő, nappali tagozatos hallgatója jelentkezhet az első aktív őszi félévében, amennyiben az egyetemi felvételi pontszáma legalább 400 pont volt. Az írásbeli felvételi egy szövegrészlethez kapcsolódó rövid esszé megírásából áll. A programra felvettek félévenként egy vagy két tantárgyat hallgatnak, amelyet a választható tantárgyak keretének terhére vehetnek fel. A program kifejezett célja, hogy több szakról, mindhárom Karról integráljon hallgatókat. A képzés kiscsoportos szemináriumi formában zajlik, ezért a felvezető diákok száma korlátozott (25 fő/csoport).

Felvételi jelentkezési határidő: 2020. november 30. hétfő

A felvételi űrlap, illetve a programról szóló további információ itt érhető el.

A felvételt online formában bonyolítjuk le. A jelentkezők e-mailben kapják meg az esszékérdést, amelynek megválaszolására 90 perc áll majd rendelkezésre.

Felvételi időpontok:

  • 2020. december 1. kedd 18:00
  • 2020. december 3. csütörtök 18:00

Cikk a programról, a programban részt vevők (Taxner Tünde és Lázár Fruzsina) tollából a Közgazdász Online honlapján olvasható.

Ha bármilyen kérdésed van a programmal kapcsolatosan, írj a korszakoskonyvek@uni-corvinus.hu e-mail címre!

Corvinus logo 

Vágólapra másolva