Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A digitalizáció gyorsabb ügyintézést és rövidebb sorokat hoz a Corvinusra

2020-11-09 11:35:24

Már online foglalhatsz időpontot a Tanulmányi Osztályhoz és letöltheted a Neptunból a hallgatói jogviszony igazolásodat, amiért tavaly ilyenkor még sorban kellett állnod. Ilyen újításokról volt szó Major Péter, a hallgatói szolgáltatások vezetőjének megújulásról szóló előadásában, de szóba kerül még az új hallgatói iroda, sőt, a MyCorvinus applikáció funkcióit is láthattuk.

Budapesti Corvinus Egyetem

Néhány héttel a vezetői, majd a hallgatói tájékoztatókat követően a Corvinus különböző megújulási projektjeinek felelősei is online tartottak beszámolókat azzal kapcsolatban, milyen stratégia mentén dolgoznak, hol tartanak most és hova szeretnének hosszú távon eljutni. Major Péter, a hallgatói szolgáltatásokért felelős vezető elmondta,hogy számos területen jelentős változáson mennek keresztül annak érdekében,hogy a működésükkel jobban tudják támogatni a hallgatók életét. Végeztekkutatásokat a hallgatók körében, ezekből pedig olyan elvárások fogalmazódtakmeg, miszerint a diákok szeretnék az adminisztrációra fordított időtminimálisra csökkenteni, illetve nem szeretnének a hivatali munkatársak fogadóórájáhozalkalmazkodni.

Letölthető jogviszony igazolások

Ezen segíthet az október 19-én elindult „Intézd Online!”felület, amely számos munkafolyamatot digitális útra terel, így például egytanulói jogviszony igazolásért már nemkell kivárni tanulmányi osztályon a sort,hiszen ez a dokumentum mindenki számára letölthető a Neptunból. Major Péter szerint10 nap alatt már több mint 1100 hallgatói jogviszony igazolást töltöttek le, dea most bevezetett online időpontfoglalás is népszerű funkció lett: már most 8ezer időpontot foglaltak le a felületen keresztül.

A hallgatói szolgáltatások vezetője ígéretesnek nevezte azindulást, mert a felületen kezdeményezett kérések 40 százaléka ügyintézőibeavatkozás nélkül zajlott le, ami abba az irányba mutat, hogy több idejemaradhat az ügyintézőknek a bonyolultabb ügyek kezelésére, ezáltalgyorsulhatnak a hivatali folyamatok. Az e-mailben beérkező kérések állapota is követhetővévált, így látják, hogy átlagosan mennyi az ügyintézési idő, ezt szeretnék amostani ~30 óráról 20-24 órára csökkenteni.

Órák, vizsgák, átlagok az appban

Az egyetem digitalizációs fejlesztései között az IntézdOnline bevezetése mellett egy hallgatóknak szóló mobilapplikáció is szerepel, amelynovember végétől már bárki számára letölthető lesz akinek Androidos vagy iOS-esokostelefonja van. A tájékoztatón röviden bemutatta Major Péter az applikációfunkcióit, melyek között helyet kapott egy térkép, egy aktualitásokat ésreleváns információkat tartalmazó hírfolyam, illetve minden hallgató sajáttanulmányi előmenetelével kapcsolatos lényeges információ. Néhány gombnyomássalelérhetőek lesznek az adott félév tárgyai és vizsgái, továbbá a korábbi félévekátlagai is.

Új hallgatói iroda

Major Péter előadása során az átadás előtt álló új hallgatóiirodát is bemutatta képeken. A megújult tér célja, hogy közösségi teret hozzonlétre a hallgatók számára, az ügyintézés pedig fesztelenebb és közvetlenebbmódon történhessen a Tanulmányi Osztály munkatársaival. A jelenlegijárványhelyzet nem engedi meg, hogy az ügyintézés novemberben átköltözzön ide,így egyelőre csak a diákok vehetik birtokba a megújult teret, de ha minden jólmegy, akár jövő év első felében az ügyintézés folyamata is elindulhat itt.

Az előadást közben kommentben érkezett kérdések közöttfelmerült, egyetemi dolgozók számára készül-e applikáció a jövőben, amire az aválasz érkezett, hogy nincs akadálya, illetve már elindult róla a közösgondolkodás, a fejlesztői kapacitástól és a pontos igényektől függ majd amegvalósítás időpontja és módja. Szóba került az is, hogy a hallgatókatkiszolgáló folyamatok leírása elérhető lesz-e, mert ez segítené az intézetikoordinátorok és szakfelelősök munkáját, hiszen sokszor hozzájuk fordulnakkérdéseikkel a hallgatók. Péter elmondta, hogy ebben még kis türelmet kérnek,de idővel minden dokumentációt elérhetővé szeretnének tenni, hogy világos legyena működésük.

  A projektbemutatóról készült felvétel megtekinthető ezen a linken: https://bit.ly/3l4sfvS 

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.28. - 02:44:05