Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Corvinus és az MNB közös konferenciát tartott zöld finanszírozás témakörben

2020. október 13-án a Corvinus Egyetemen „Central European Scientific Conference on Green Finance and Sustainable Development” címmel került megrendezésre az első közép-európai zöld finanszírozási tudományos konferencia. Az esemény jelentős figyelmet kapott a bankszektor és a nemzetközi kutató közösség részéről: több, mint 120-an regisztráltak az eseményre és 27 előadás hangzott el a világ számos országából.
Budapesti Corvinus Egyetem 
A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésében rendezett konferencia kutatók, szakpolitikusok és gyakorlati szakemberek részére biztosított fórumot a fenntartható és alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságba történő átmenet pénzügyi vetületeinek megvitatására, ezen belül különös figyelemmel a központi bankok szerepére.

A konferencia résztvevőit Prof. Csicsmann László, a Corvinus Egyetem rektorhelyettese üdvözölte. A bevezető előadásokat Prof. Nick Robins (Grantham Institute, London) és Dr. Ulrich Volz (SOAS, University of London) tartották. Az előadások 6 tematikus szekcióban hangzottak el. A záró plenáris ülésen a szekció elnökök kiemelték az elhangzott előadások sokszínűségét és magas színvonalát, bizonyítva a kutatások komplexitását és multidiszciplináris jellegét. A konferencia fontos felismerése, hogy a fenntarthatóságot támogató zöld finanszírozást a tudományos eredmények elősegíthetik.

Az esemény online került megrendezésre a Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék, valamint az MNB Tanszék támogatásával. 

A konferencia előadásainak tanulmányai a konferencia honlapján lesznek elérhetőek.
Vágólapra másolva