Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Corvinus a minőségre helyezi a hangsúlyt

2021-01-26 09:21:45

A Budapesti Corvinus Egyetem megújulási stratégiájával összhangban a keresztféléves felvételi eljárásban is a legjobb teljesítményű diákokat vette fel meghirdetett képzéseire. A Corvinus Egyetem kiemelt célja, hogy tömegképzés helyett a minőségi oktatásra koncentráljon, az intézmény a keresztféléves felvételi eljárásban is ezen elvek mentén határozta meg felvételi ponthatárait.

Corvinus Ambassador Photos

 
A Corvinus hosszú távú stratégiai célkitűzéseinek megfelelően 2019 óta kizárólag mesterszakokat hirdet meg a keresztféléves felvételi eljárásban. 2021 februárjában összesen hét mesterszakot (Ellátási lánc menedzsment, Marketing, Nemzetközi adózás, Pénzügy, Számvitel, Vállalkozásfejlesztés, Vezetés és szervezés) indít el az Egyetem keresztféléves képzésében. Idén először indul el keresztféléves képzésben is a hazai viszonylatban egyedülállónak számító, angol nyelvű Nemzetközi adózás mesterképzés, amely nemzetközi pénzügyi karrierre készíti fel a hallgatókat. 

A keresztféléves jelentkezéseknél kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a Vezetés és szervezés mesterszak iránt, amelyre a meghirdetett szakok közül a legtöbb első helyes jelentkezés érkezett. A Corvinus Vezetés és szervezés mesterképzésével 90. helyen szerepelt a Financial Times legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi rangsorán 2020-ban, ezzel a szak jelenleg a világ száz legjobb menedzsment képzése közé tartozik.

A tavalyi keresztféléves felvételi eljáráshoz képest nőtt mind a Corvinus képzéseire első helyen jelentkezők, mind pedig az Egyetem képzéseire jelentkezők összlétszáma is.

Jelentősen nőtt azon felvételizők aránya is, akik első helyen térítésmentes Corvinus Ösztöndíjas helyet jelöltek meg a jelentkezési lapjukon, második helyen pedig a Corvinus ugyanazon képzését jelölték meg költségtérítéses formában.

Ez a tendencia is jól mutatja a Corvinus diplomáinak kimagasló munkaerőpiaci értékét, amelyért adott esetben a hallgatók inkább a Corvinus költségtérítéses képzési formáját részesítik előnyben, mint sem, hogy más egyetemek államilag finanszírozott képzését válasszák. Ráadásul a teljesítményalapú Corvinus Ösztöndíj – megfelelő tanulmányi eredmény esetén — a költségtérítéses képzési formára bekerült hallgatók számára is lehetőséget biztosít az ösztöndíjas helyre való átsoroláshoz a későbbiekben. Ez pedig vonzó lehetőség lehet minden szorgalmasan tanuló hallgató számára.

Gratulálunk a felvett hallgatóknak! A félév indulásáról, beiratkozásról és minden hasznos információról itt olvashattok bővebben!

KamerafóbiaVágólapra másolva
GEN.:2021.10.27. - 06:26:12