Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

„A CEMS képzés nélkül sokkal rögösebb út vezetett volna idáig”

Alapszakos egyetemistaként a legtöbben még nem feltétlenül gondolkodnak azon, később hol szeretnének dolgozni és pontosan mivel is szeretnének foglalkozni. Pedig Pap Zsolt szerint, aki 2018-ban végzett a Corvinus Vállalkozásfejlesztés mesterszakán, érdemes időben elgondolkozni ezeken, ugyanis van olyan, belföldön kizárólag a BCE-n elérhető nemzetközi képzés, amely jelentősen megkönnyíti később a munkába állást, sőt, a segítségével elérhetővé válik, hogy valaki az áhított cégnél az áhított pozícióban helyezkedhessen el.
Geo lectures Corvinus Egyetem 
Zsolt a Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás alapszak elvégzése után kezdte a mesterképzést a Vállalkozásfejlesztés szakon, és tudatosan készült arra, hogy jelentkezzen a CEMS MIM programra. A CEMS Master in International Management (MIM) mester szintű vezetőképzés ugyanis kiemelkedő nemzetközi szakmai fejlődési lehetőséget biztosít, a program a Financial Times szeptember 28-án publikált 2020-as rangsorában a 13. helyen szerepel.

A CEMS diplomával ezerszer több és jobb lehetősége van a friss diplomásoknak, mint a sima mesterképzéssel. Van egy világos kritériumrendszer, amely alapján be lehet kerülni a programba, és érdemes élni a lehetőséggel
– mondta, hozzátéve, a képzés során olyan kapcsolati hálóra tesz szert a hallgató, amit egész hátralévő életében használni tud, rengeteget lehet tanulni, fejlődni, valóban hasznos, gyakorlati tudásra szert tenni.

A képzés három félévig tart, az egyik félév a Corvinuson zajlik, a másik félévet külföldi partneregyetemnél kell elvégezni és a harmadik félév egy kötelező külföldi szakmai gyakorlatot foglal magába. Zsolt a svájci St.Gallen Egyetemet választotta, mint mondta, maradandó élményeket, tapasztalatokat szerzett az ott töltött idő alatt. 

„A követelményrendszer nem volt kirívóan más, de a diákok mentalitása nagyon különbözött attól, amit Magyarországon tapasztaltam: komolyan vették a csoportmunkát, nagyon professzionálisan álltak mindenhez. Kifejezetten motiváló volt”

– mesélte. Már akkor körvonalazódott, hogy vállalati stratégiával szeretne foglalkozni, így a szakmai gyakorlat helyét is eszerint választotta ki: a CEMS egyik vállalati partneréhez, a Procter & Gamble amerikai multinacionális vállalathoz jelentkezett, a stratégiai-pénzügy gyakornoki pozícióra. 

„Az itthoni és a külföldi CEMS félév is tartalmaz vállalatokkal együttműködésben kialakított programokat, például business projekteket. Az egyik ilyen programot a McKinsey & Company tanácsadó cégnél végeztem. Az a félév elég kemény volt, az egyetem, a gyakornoki munka és közben a business project... Cserébe rengeteget tanultam" 

– mondta Zsolt, aki 2017. áprilisában kezdett gyakornokként a Procter & Gamble-nél, és azóta is ott dolgozik, jelenleg, mint Market Strategy and Planning Finance Manager.

„A legjobb cégek a legjobb munkaerő közül válogathatnak. A CEMS diploma ajtókat nyit meg, előnyösebb pozíciót biztosít, mintha valaki egyszerű mesterképzéssel próbál elhelyezkedni. Már a tanulmányok során valós üzleti problémák megoldásán dolgoztunk, ez nagyon sokat számít, hogy gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk friss diplomásként” 
– jegyezte meg. 

corvinus 
Kitért arra is, hogy a CEMS képzés alatt szoros kapcsolatok szövődtek mind a CEMS-esek (a CEMS programban résztvevő diákok) mind az alumnik között, akikkel a mai napig tartja a kapcsolatot. Erős kapcsolati háló alakult ki a program során, amelyet jóval a diploma megszerzése után is tudnak kamatoztatni.

Zsolt szerint kitartással, eltökéltséggel talán a CEMS nélkül is el tudott volna jutni odáig, ahol most tart, de a program jelentősen megkönnyítette az utat. Épp ezért ő azt javasolja a mostani alapszakos és mesterszakos egyetemistáknak, éljenek a lehetőséggel, legyenek proaktívak, készüljenek a felvételire tudatosan, mert a program által olyan előnyre tesznek szert, amely az egész életüket megkönnyíti.

Szerző: Veres Dóra, Az eredeti cikket a Közgazdász Online hallgatói blogon tudod elolvasni.   
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.11. - 22:29:36