Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi sikere az Európai Unió tudományos pályázatán

2021-02-16 11:43:16

A Budapesti Corvinus Egyetem történetében először lehet fogadó intézmény az Európai Unió tudományos kiválóságot célzó Marie Skłodowska Curie Individual Fellow programjában. A program célja, hogy a legjobb európai kutatók két-három évet külföldön tölthessenek és vezető európai tudományegyetemek elismert kutatóival együttműködve tovább kepézhessék magukat. A sikeres #MSCA #IF pályázat fontos mérföldkő bármely befogadó intézmény számára, hiszen azt jelzi, hogy az Egyetem rangos helyet foglal el a nemzetközi kutatási térképen.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Ebben az évben a programra pályázók között kifejezetten éles verseny alakult ki. 11.573 kutató adott be pályázatot erre az egyedülálló lehetőségre, amelyek közül minden évben a legjobb 4 százalékot támogatja az Európai Unió. A sikeres pályázók között volt Moreno Frau is, aki Olaszországban, a Cagliari Egyetemen szerezte doktori fokozatát és #MSCA #IF ösztöndíjasként a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézetében Keszey Tamara tanszékvezető, habilitált docens mentorálásával kezdheti meg FooDization nevű kutatási projektjét.

A projekt célja a digitális adatok jobb kiaknázásában rejlő lehetőségek modellezése, hogy az élelmiszeripari cégek innovációjában és értékajánlatában markánsabban jelenjenek meg a környezetvédelmi szempontok. A pályázatot, amelyet Moreno Frau a Budapesti Corvinus Egyetem közreműködésével, illetve Keszey Tamara szakmai támogatásával készített, az Európai Unió 95,6 százalékra értékelte, kiemelve annak, tudományos újszerűségét és módszertani megalapozottságát és gyakorlati hasznosságát.

Sok sikert kívánunk Morenonak a Budapesti Corvinus Egyetemen a Foodization projekthez!

Kapcsolódó hírek

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.27. - 06:51:53