Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A BCE két hallgatója is elnyerte a GE ösztöndíját

Corvinusos siker!

A General Electric Foundation Scholar-Leaders Programja 2002 óta évente öt magyar közgazdasági, menedzsment, mérnöki, illetve műszaki területen oktató felsőoktatási intézmény tehetséges másodéves hallgatóit támogatja. Az idei öt díjazott hallgató közül ketten is Egyetemünk Polgárai.

Ez évben is a Károlyi-Csekonics Rezidencia adott otthont a díjátadó ünnepségnek 2015. június 30-án, amelyen részt vett Prőhle Gergely nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár úr és Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetasszonya is. Az elismeréseket Joerg Bauer úr, a General Electric magyarországi igazgatója adta át a díjazott tehetségeknek.

A díjazottakat Helyettes Államtitkár Úr és Nagykövet Asszony mellett Vajda Ágnes, az Institute of International Education európai igazgatója és Pongrácz Ferenc, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (American Chamber of Commerce) elnöke köszöntötték. Egyetemünkről Csekő Krisztina, a Külső Kapcsolatok igazgatója vett részt a díjátadón.

Az elismert hallgatók az anyagi támogatás mellett nyári vezetői és készségfejlesztő képzéseken vehetnek részt a régió más ösztöndíjasaival, beleláthatnak a vállalat munkájába, illetve lehetőségük nyílik, hogy egy napon át „árnyékként” kövessenek egy GE vezetőt, figyelve annak munkáját (shadow day).
Az ösztöndíj program átfogó célja, hogy fejlessze a részt vevő diákok vezetői képességeit és hozzájáruljon egy nemzetközi szinten is versenyképes új vezető generáció megteremtéséhez.

A 2014-2015-ös év díjazottjai a következő hallgatók Egyetemünkről:

Csanády Luca, Gazdálkodástudományi Kar, Nemzetközi gazdálkodás angol nyelven szak
Epelley Nóra, Közgazdaságtudományi Kar, Alkalmazott közgazdaságtan szak


Gratulálunk a díjazott hallgatóknak, további tanulmányaikhoz pedig sok sikert kívánunk!

General Electric Foundation, Corvinus, ösztöndíj

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 21:41:36