Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

A 2021-es cafetéria összege és igénybevételi lehetőségei a Corvinuson

A Corvinus Megújulási Program hangsúlyos elemét képezi az Egyetem hosszabb távra kitekintő bérezési politikájának kialakítása, melyben a Corvinus Egyetem egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a munkatársak teljesítményének elismerésére. E folyamatban - melynek része az új Kollektív Szerződés tárgyalása is – az Egyetem és a FDSZ Budapesti Corvinus Egyetem Intézményi Szervezete megállapodásra jutott a 2020. év végi extra juttatásról és a 2021. évi cafetéria keretről.
Budapesti Corvinus Egyetem 

A döntés része, hogy az év végi juttatás 2021-től beépül az emelt összegű cafetériába, ezzel kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé válik a munkavállalók számára.

A megállapodás már a 2021. évi bérfejlesztés részének tekinthető, amely ismét jelentős lépésnek tekinthető a megcélzott piaci jövedelemszint elérése felé. Különösen fontos lépés ez a Covid-19 járvány okozta nehéz társadalmi és gazdasági helyzetben

A 2021-es évben minden teljes munkaidős munkavállaló szuperbruttó 590.000 Ft keretösszegű béren kívüli juttatásban (cafetériában) részesül (az évközben belépők esetében annak arányosított részében).

A keret felhasználására az eddiginél szélesebb választási lehetőséget biztosít az Egyetem, amelyről év elején, illetve új belépők esetén, a munkába álláskor kell nyilatkozni. Az alábbi lehetőségek választhatóak:

  • SZÉP kártya alszámlák
  • önkéntes nyugdíjpénztári alap
  • önkéntes nyugdíjbiztosítási alap
  • egészségügyi pénztári hozzájárulás

A cafetéria elemeiről és a nyilatkozat módjáról 2021. év elején külön részletes tájékoztatást kapnak a Corvinus Egyetem munkavállalói.

Az Egyetem és a Szakszervezet továbbá megállapodott abban is, hogy a Munkáltató a hátrányos helyzetű Munkavállalók számára rászorultsági alapon a Szociális Bizottság erre a célra elkülönített kerete terhére készpénz támogatást biztosít. A keret összege a 2021. évi egyetemi költségvetésben kerül megállapításra.
Az új Kollektív Szerződésről szóló tárgyalás az Egyetem és a Szakszervezet képviselői között remélhetőleg az eddigi konstruktív párbeszéd szellemében folytatódik tovább, mely a fentiekben ismertetett eredményeket is lehetővé tette. 
Vágólapra másolva