Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

90 éve született Andorka Rudolf, Egyetemünk egykori rektora

Az akadémikus tiszteletére a Rajk Szakkollégium emlékérmet alapított
90 éve, 1931. április 30-án született Andorka Rudolf akadémikus, a magyar szociológiatudomány és -oktatás meghatározó alakja, Egyetemünk egykori rektora.

Budapesti Corvinus Egyetem  
Andorka Rudolf széles, problémaérzékeny látásmódja még ma is meghatározza a magyar szociológusok gondolkodását, termékeny életpályájának kézzelfogható eredménye mintegy negyven könyv és négyszáz tanulmány, amelynek szerzője vagy társszerzője volt. Nagyívű munkásságát a legmagasabb hazai és külföldi állami elismerésekkel, így a Széchenyi- és Deák Ferenc-díjjal is elismerték, a francia becsületrend lovagi fokozatának birtokosa volt.

Andorka Rudolf tiszteletére a Rajk Szakkollégium idén emlékérmet alapított, amivel olyan kiemelkedő társadalomtudósokat kíván elismerni, akiknek a munkái segítették a kollégistákat a társadalmi dinamikák, hazai és globális politikai folyamatok mélyebb megértésében.

A "Rudolf Andorka Medal" célja a Szakkollégium által alapított Neumann János és Herbert Simon-díjakhoz hasonlóan, a nemzetközi tudományos közösség, valamint a magyar akadémiai szféra közötti kötelék erősítése.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.12. - 07:11:43