Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

58. Közgazdász Vándorgyűlés Corvinusos előadókkal

Nem kevesebb, mint 115 előadó, két egész napos plenáris ülés és 15 tematikus szekció - ezt kínálja a 2020. szeptember 24-25-én az online térben a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, az 58. Közgazdász-vándorgyűlés. A konferenciát szervező Magyar Közgazdasági Társaság a koronavírus kockázatait és terjedési mutatóit látva döntött úgy, hogy idén a digitális térben rendezi meg a tanácskozást, melynek előadásait az érdeklődők - és a sajtó munkatársai - a konferencia honlapján, valamint Facebook- és YouTube-oldalán követhetnek figyelemmel.

Budapesti Corvinus Egyetem 

Több szekcióban is előadnak Corvinusos oktatók, ezért is ajánljuk minden kedves hallgatónk és munkatársunk figyelmébe az eseményt!

A kétnapos tanácskozás központi témáját a pandémia nemzetgazdasági, munkaerő-piaci, pénzpiaci, versenyképességi, digitalizációs, kultúragazdasági és sportközgazdasági következményei, valamint a válságból való kilábolás lehetséges irányai, eszközei adják. A vándorgyűlés plenáris előadói között itt lesz Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Domokos László ÁSZ-elnök, Freund Tamás MTA-elnök, Parragh László MKIK-elnök, Hernádi Zsolt MOL-elnök, Baranyai Dávid NN-vezérigazgató és Farkas Bertalan dandártábornok, űrhajós. A plenáris előadások mellett a két nap során két-két panelbeszélgetést is láthatnak élőben streamelve a nézők, így idén sem marad el e konferenciák egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénye, a Bankvezérek kerekasztala. Emellett egy előrejelzői fórumot, valamint egy innovációs és egy európai uniós panelbeszélgetést követhetnek figyelemmel az érdeklődők a konferencia honlapján.

A tanácskozás első napján, szeptember 24-én délelőtt 15 tematikus szekció előre rögzített előadásai, panelbeszélgetései válnak elérhetővé a honlapon, olyan témákban, mint a pandémia munkaerőpiacra, a banki, pénzpiaci szektor digitalizációjára, a kultúragazdaságra, az államháztartásra, a kkv-szektorra és a startupok világára gyakorolt hatásai, valamint a válságból való kilábolás európai szintű és hazai eszközei, stratégiái.

A tematikus szekciók csaknem 90 előadója között ott lesz például Barcza György, az EBRD igazgatósági tagja, Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár, György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója, Chikán Attila akadémikus, Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarország igazgatója, Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója; Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, Barna Balázs, a Transferwise európai terjeszkedésért felelős vezetője, Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója, Csath Magdolna egyetemi tanár, az MTA doktora, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, Palócz Éva, a Kopint Tárki Zrt. vezérigazgatója, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Iván Gábor, az Európai Unió Tanácsának általános politikai igazgatója, Andor László volt EU-biztos, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a nemzet sportolója stb.

A konferencia plenáris üléseinek részletes programja ezen a linken, a tematikus szekciók programja pedig ide kattintva olvasható.


Társadalmi vállalkozások a gazdasági válságban

A koronavírus-járvány következtében megváltozott piaci, és kiváltképp munkaerő-piaci környezetben számottevő kihívásokat, feladatokat és lehetőségeket is jelent a társadalmi vállalkozások számára. Ezt a témát járja körül a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztályának kerekasztal-beszélgetése.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, a Corvinus Science Shop stratégiai vezetője; Mészáros Andrea, az Ízlelő éttermeket üzemeltető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője és Németh Nándor, a Máltai Manufaktúra egyik vezetője. A beszélgetés moderátora Kozma Miklós, a BCE Vállalatgazdaságtan Intézetének egyetemi docense, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának új elnöke.

Vágólapra másolva