Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

5+1 teendő, ha felvételizik a gyereke

2022-01-05 10:36:27

Az egyetemválasztás az egyik legfontosabb lépés, ami meghatározza gyereke életét, a folyamatban való eligazodáshoz pedig jól jön a szülői segítség. Épp ezért összegyűjtöttük, melyek azok a teendők, melyekben érdemes támogatnia őt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

1. Tájékozódjanak a Corvinus képzéseiről!

A Corvinuson szerzett diploma jelentős előnyt jelent a munkaerőpiacon: a gazdaságtudományi szakjainkon végzettek átlagosan nettó 110 millió forint többletjövedelemre számíthatnak egy teljes karrierút alatt, ami 340 millió forint várható összkeresetet jelent*. Ráadásul a Corvinus Ösztöndíj révén térítésmentesen tanulhatnak hallgatóink, az államinál több szempontból kedvezőbb feltételekkel. A megfelelő döntéshez informálódjon weboldalunkról, ahol részletesen olvashat a képzéseinkről, nemzetközi lehetőségeinkről és ösztöndíjainktól.

2. Regisztráljanak a Felvi.hu-n!

A felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni, és az Oktatási Hivatallal való kapcsolattartás is online zajlik (kivéve a szükséges dokumentumok beküldését, melyre postai úton is van lehetőség). A regisztráció során fontos, hogy megfelelően adják meg a személyes adatokat! Ekkor kapják a felvételi azonosítószámot is, ami elengedhetetlen a felvételi ügyintézéshez.

3. Jelentkezzenek a kiválasztott képzésre!

Ahhoz, hogy garantálják azt, hogy a szükséges pontszám elérése esetén gyereke a kiválasztott szakra kerül be, jelöljék meg a Corvinust első helyen! Ha a Corvinus Ösztöndíj keretében térítésmentes képzésre szeretnének jelentkezni, jelöljék meg az „A” finanszírozási formát. Három képzést választhatnak ki díjmentesen, a további helyek után kiegészítő eljárási díjat kell fizetni. Összesen maximum hat hely jelölhető meg, egy jelentkezési helynek számít, ha ugyanazon képzés mindkét finanszírozási formáját megjelölik.

4. Hitelesítsék a jelentkezést!

A jelentkezés hitelesítésre 2022. február 20-ig van lehetőségük az Ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítőlap postára adásával.

5. Töltsék fel a szükséges dokumentumokat!

Elektronikus vagy postai úton is beküldhetik a már meglévő nyelvvizsgák, érettségi bizonyítvány és egyéb oklevelek megszerzéséről szóló igazolásokat. Az időközben megszerzett dokumentumok feltöltésére pedig 2022. július 7-ig van lehetőség.

+1. Várják együtt a ponthatárokat!

Idén július 21-én dől el, hogy az egyes képzési helyekre milyen ponthatárral kerülhetnek be a jelentkezők.
Ha kérdésük van, személyesen is találkozhatnak velünk az Educatio Kiállításon, vagy feltehetik azt online nyílt napunkon.

Sikeres felvételit kívánunk!

#együttalegjobbak

*A kutatás módszertani összefoglalója itt található.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 17:46:19