Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a hírekhez

5 dolog, ami miatt a Corvinus legyen az első

Néhány hónapja már lezárult a felvételi jelentkezés leadása, azonban most módosíthatod a listádon szereplő egyetemek sorrendjét. Számos érv szól a Corvinus mellett, csokorba szedtük a legfontosabbakat.
Corvinus Ambassador 
Mérhetően értékesebb diplomát szerezhetsz

Az Oktatási Hivatal DPR AAE mérése az egyes egyetemeken végzettek jövedelmi helyzetét követi végig a végzést követő 7,-7,5 éven át. Az idei évben közzétett adatok szerint a Corvinuson szerzett oklevél egy teljes karrierút alatt akár összesen nettó 110 millió forint többletjövedelmet jelenthet, ami összesen 340 millió forint várható teljes keresetet jelent. Az utazás a hobbid? Szeretnél befektetni, vagy gyakrabban alkotói szabadságra menni? Ebből a pluszból ezt megteheted.*

Az állami ösztöndíjnál kedvezőbb feltételekkel tanulhatsz

Az Corvinus Ösztöndíj révén a 2020-as évben felvett nappali alapszakos hallgatóink 85%-a, mesterszakos hallgatóink 95%-a vehetett részt térítésmentes képzéseiken. Ráadásul az állami ösztöndíjhoz képest számos előnnyel rendelkezik: akkor sincs semmi veszve, ha az első évben nem nyered el, hiszen minden év végén rangsorolunk és a legjobban teljesítő hallgatóink kapnak ösztöndíjat a következő évben. Nálunk röghöz kötés sincs, azaz tanulmányaidat követően bárhol és bármeddig dolgozhatsz a világban, megkötések nélkül. A Corvinus Ösztöndíj állami féléveid számát sem csökkenti és nyelvi hozzájárulást sem kell fizetned.

Tehetségedet kiemelkedő tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazzuk

Az átalakulást követően felvett hallgatóink ösztöndíját az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány finanszírozza, az ösztöndíjak elosztásánál pedig kiemelt cél, hogy hallgatóinkat arra ösztönözzük, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból a tanulmányaik során. A legutolsó félévben az egy ösztöndíjas diákra jutó átlagos alapítványi ösztöndíj több mint háromszorosa volt az állami tanulmányi ösztöndíjnak, így az elnyerhető maximum 70 ezer forint volt.

Pezsgő diákélet vár

Egyetemünk egyik büszkesége, hogy kiterjedt és sokrétű azon lehetőségek tárháza, ami azokra vár, akik egyszerre hasznosan és jól szeretnék eltölteni a szabadidejüket. Hét szakkollégiumunk és körülbelül 50 diákszervezetünk várja azokat, akik részesei szeretnének lenni a közös érdeklődésen alapuló önszerveződő csoportoknak.

A nemzetközi tapasztalatok, vagy akár kettős diploma

Már egyetemi éveid alatt kipróbálhatod magad nemzetközi környezetben, hiszen több külföldi részképzésre, illetve szakmai gyakorlatra is pályázhatsz. A legismertebb az Erasmus+ program, de szintén a látóköröd szélesítését és nemzetközi tapasztalatszerzést célozzák például a bilaterális kapcsolataink, a Campus Mundi és CEEPUS. Sőt a kettősdiploma-programok segítségével - az itthoni tanulmányaiddal párhuzamosan - partnerintézményeink képzéseit is elvégezheted, ami eredményeként két diplomát szerezhetsz, ráadásul rövidebb idő alatt, mintha a két képzést külön végeznéd.


Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.16. - 06:16:38