Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

4 millió euró összköltségvetésű H2020 projekt konzorciumvezetője lesz a Corvinus

2020. december 15-e jelentős pillanat a Corvinus nemzetközi kutatásainak történetében: sikerült elnyerni az Egyetem első olyan Horizon 2020 projektjét, amelyben konzorciumvezetőként veszünk részt.
A Corvinus által vezetett 14 tagú nemzetközi konzorcium 11 országból innovatív megközelítésben vizsgálja a nemzetközi kereskedelem és a fenntarthatóság közötti kapcsolatokat a 4 millió euró összköltségvetésű, 48 hónapos TRADE4SD projektben. A pályázat az értékelés során kiemelkedően magas pontszámot, a lehetséges 15 pontból 14,5 pontot kapott. 

A projekt alapvető újdonsága, hogy a kereskedelem és a fenntarthatóság közötti kapcsolatokat integrált szemléletben, újszerű kvantitatív és kvalitatív kutatási technikák segítségével, szakpolitikai ajánlásokat megfogalmazva kutatja a széles értelemben vett társadalom aktív bevonásával. A konzorcium vezetésén túl a Corvinus csapata az elméleti megalapozottságért, a kereskedelem és a fenntartható fejlesztési célok közötti kapcsolatok feltárásáért és számszerűsítéséért, valamint a társadalmi kérdések kereskedelem-alapú modellezéséért felel. 

A projekt szakmai koordinátora az Agrobiznisz Tanszék vezetője, Dr. Jámbor Attila. A hamarosan induló projekt nemcsak a konzorciumvezetői tapasztalatok megszerzése és hasznosítása, hanem a nemzetközi tudományos életbe való jobb bekapcsolódás miatt is történelmi jelentőségű az Egyetem számára. 

Gratulálunk a projektcsapatnak és sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Vágólapra másolva
GEN.:2021.06.12. - 23:21:33