Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

30%-kal több első helyes jelentkező

Az Oktatási Hivatal adatai alapján a tavalyihoz képest jelentősen nőtt a Budapesti Corvinus Egyetemre első helyen jelentkező diákok száma. A 2020-as felvételi eljáráshoz képest idén februárban 30%-kal többen írták be jelentkezési lapjuk első helyére a Corvinus Egyetem valamely képzését.
Corvinus Ambassador Photos 
Amíg országosan átlagosan 11%-kal emelkedett a tavalyihoz képest a felsőoktatásba jelentkezők aránya, addig a Corvinus Egyetemre 16%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly, összesen 8243 diák. A 2020. évi általános felvételi eljáráshoz képest 27%-kal több diák jelölte meg első helyen a Corvinus valamely alapképzését, 39%-kal több diák jelölte meg első helyen a Corvinus valamely mesterképzését, és 36%-kal többen az Egyetem osztatlan képzését. Tehát összességében idén átlagosan 30%-kal többen jelentkeztek első helyen a Corvinus Egyetem valamely képzésére.

Az Oktatási Hivatal adataiból az egyes szakokra vonatkozó tendenciák is látszanak. A legtöbb első helyes jelentkezés éppen az ősztől megújult formában induló integrált üzleti alapszakra, a gazdálkodási és menedzsmentre érkezett. A megújult gazdálkodási és menedzsment alapszak nagy előnye, hogy nem kell 18 évesen eldönteni, ki mit szeretne tanulni, milyen üzleti területen kíván a későbbiekben elhelyezkedni, hanem ráér az első két év alapozó képzése után kiválasztani a pontos szakterületet. Amíg a tavalyi felvételi eljárásban 587-en jelölték meg első helyen ezt a szakot, idén közel dupla annyian, 1174-en írták be jelentkezési lapjuk első helyére a gazdálkodási és menedzsment alapszakot. Ugyanennek az alapképzésnek az angol nyelvű formáján is megduplázódott az első helyes jelentkezők száma, idén 270-en jelölték meg.

Kiugró érdeklődés mutatkozik az angol nyelven induló nemzetközi gazdálkodás alapszakra is, ez a szak gyakorlatilag megtriplázta első helyes jelentkezői számát tavalyhoz képest: amíg 2020-ban 226-an, idén 630-an jelölték meg első helyen. Továbbá több mint duplájára emelkedett tavalyhoz képest az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok alapszak első helyes jelentkezőinek száma.

Budapesti Corvinus Egyetem 

A Corvinus Egyetem stratégiai célja, hogy az Egyetem folyamatosan növelje angol nyelvű képzései versenyképességét, több és vonzóbb angol nyelvű szakot kínáljon a hallgatók számára. Ennek érdekében a Corvinus ösztöndíj kiterjed az idegen nyelvű képzési hozzájárulás összegére is, tehát az újonnan felvett Corvinus ösztöndíjas hallgatók 2021 szeptemberétől már teljes egészében térítésmentes képzésben tanulhatnak. Az angol nyelvű képzések iránti kimagasló érdeklődést jól mutatja, hogy a tavalyi évhez képest több mint duplájára nőtt a Corvinus Egyetem angol nyelvű képzéseire jelentkezők száma.

Tavalyhoz képest közel 58 százalékkal nőtt az angol nyelvű alkalmazott közgazdaságtan alapszakra első helyen jelentkezők száma, 21%-kal pedig a magyar nyelven induló kommunikáció- és médiatudomány alapképzés első helyes jelentkezőinek száma.

A Corvinus mesterképzésein is jelentősen nőttek az első helyes jelentkezők számai: az angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány mesterképzésre megnégyszereződött az első helyes jelentkezők száma, a magyar nyelvű marketing mesterszakon 47%-kal nőtt, a vezetés és szervezés mesterszakon 30%-kal, a számvitel mesterszakon 25, a magyar nyelvű pénzügy mesterszakon 24, amíg a vállalkozásfejlesztés magyar nyelven induló képzésén 22%-kal nőtt a tavalyihoz képest az első helyes jelentkezések száma.

Corvinus Ambassador Photos 

Természetesen ezek előzetes adatok, hiszen július 8-ig még lehetőségük van a jelentkezőknek sorrendmódosításra. Ugyanakkor a megújuló Budapesti Corvinus Egyetem örömmel látja, hogy másfél évvel a modellváltás után jelentősen megemelkedett a felvételizők érdeklődése az Egyetem képzései iránt, amely tendencia jól mutatja a Corvinus diplomáinak kimagasló munkaerőpiaci értékét. A megújult formában, tartalommal induló szakok mellett a megnövekedett érdeklődés betudható a Corvinus nemzetköziesedési törekvéseinek, professzionalizálódó hallgatói szolgáltatásainak és az Egyetem Kuratóriuma által jelentősen megemelt összegű tanulmányi ösztöndíjaknak is.

A Corvinus esetében vonzó lehetőség az is, hogy a teljesítményalapú Corvinus ösztöndíj – megfelelő tanulmányi eredmény esetén - a költségtérítéses képzési formára bekerült hallgatók számára is lehetőséget biztosít az ösztöndíjas helyre való átsoroláshoz a későbbiekben. Ráadásul a Corvinus ösztöndíjjal finanszírozott évek nem számítanak bele az államilag finanszírozott, térítésmentes képzési évekbe, így a kiemelkedő és szorgalmas diákok akár a Corvinus, majd egy állami egyetem képzését is elvégezhetik térítésmentesen.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.04.20. - 18:45:01