Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

2019 szeptemberétől várja a hallgatókat a Székesfehérvári Campus új épülete

Megkezdődött a Székesfehérvári Campus "B" épületének felújítása. Az alkalomból az Egyetem vezetése, a városvezetés és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár helyezett el időkapszulát a kampusz területén.

A már felújított "A" épülettel szemben található egykori laktanyaépület 1,5 milliárd forintból újul meg. Az új tudásközpont kialakításával a Székesfehérvári campus oktatási kapacitása a jelenlegi 440 főről 874 főre emelkedik.

Pavlik Lívia kancellár a felújítással kapcsolatban elmondta, hogy a jelentős uniós források mellett komoly önkormányzati és intézményi saját forrást is felhasználnak a projekt során. Megemlítette, hogy Székesfehérvár fejlett iparral rendelkező gazdasági centrum, amelynek képzett munkaerőre van szüksége, s ennek az egyetem igyekszik megfelelni az új létesítmény kialakításával.

Közölte, hogy 2019 szeptemberétől várja majd a hallgatókat a mintegy kétezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épület, amelyben helyet kap öt előadó- és oktatóterem, két konferenciaterem, számítógépes terem, négy oktatóterem, könyvtár és olvasóhelyiség, valamint több konzultációs szoba.

Palkovics László emlékeztetett arra, hogy a városvezetés évekkel ezelőtt a helyi felsőoktatás fejlesztését kérte tőle, mert a fehérvári fiatalok elmentek más városokba tanulni és nem tértek vissza dolgozni. Szerencsés egybeesésnek nevezte, hogy az egyetem vezetősége akkoriban egy Budapesten kívüli helyszínen próbált meg képzést létrehozni, így "a brandet elhozták" Székesfehérvárra.

Mára az induláskori, kevésnek tűnő hallgatói létszám megháromszorozódott és jellemzően olyan duális képzések érhetők el, amelyek a fővárosban nem.

Palkovics László szerint a székesfehérvári városvezetés törekvéseit támasztja alá az a tény is, hogy a tapasztalatok alapján a duális képzésben résztvevő hallgatók 90 százaléka ott kezd el dolgozni, ahol tanult.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a fejlesztés az egyetem hallgatóinak jövőjéről szól, hiszen egyrészt fejlődik az oktatási környezet, másrészt a dinamikusan fejlődő helyi ipar szereplői tárt karokkal várják majd őket.

MTI/Corvinus

Vágólapra másolva