Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

2019 májusában készülhet el Székesfehérvári Campusunk B épülete

Jövő tavasszal fejeződhet be a B épület felújítása Egyetemünk Székesfehérvári Campusán. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját magában foglaló beruházás 50 százalékos készültségi szinten van. Az épület megújítása mellett az Önkormányzat támogatásával a kampusz is tovább szépül, a századelő hangulatát idéző épületeket felújított park és zöld közösségi terek fogják összekötni.

Az építkezést november 14-én a tekintette meg Pavlik Lívia, Egyetemünk kancellárja és Cser-Palkovics András polgármester. Pavlik Lívia arról beszélt: a projekt során olyan képzési környezetet és helyszínt alakítanak ki, amely elősegíti a közgazdaság-, társadalom- és gazdaságtudományi képzésben résztvevők eredményes oktatását. A kancellár elmondta: az épületre a következő tanévben nagy szükség lesz, hiszen az A épületet már megtöltik a hallgatók. Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott: „Amikor először beszéltünk az épület felújításáról, még csak remény volt, hogy ez szükségszerűség is lesz a Corvinus továbbfejlődése szempontjából, most pedig örömmel láthatjuk, hogy ez pillanat is eljött”.

Egyetemünk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Székesfehérvári Campus felújítására. Az épület felújításának költségén túl összesen mintegy 640 millió forint értékben további EFOP projektek valósulnak meg a campuson, ezek keretében a kutatási infrastruktúra fejlesztésére irányuló, illetve kapcsolatépítési és együttműködési projekteket valósítanak meg.

Forrás: szekesfehervar.hu

Vágólapra másolva