Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

10 nyertes pályázat a Proof of Concepten

2021 júniusában zárult a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok pályázata.

2021 júniusában zárult a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok pályázata.

Budapesti Corvinus Egyetem

 A programban alap- és mesterszakos hallgatók, valamint doktoranduszok vehettek részt önállóan vagy kétfős csapatokban. A jelentkezők közül 10-en nyerték el a 800.000 forintos anyagi és a 2 hónapos mentori támogatást, hozzájárulva ezzel projektötletük megvalósításához.

A 2020 decemberében meghirdetett Proof of Concept (PoC) program elsődleges célja az volt, hogy az egyetem hallgatói számára szakmai és anyagi támogatást nyújtson ötleteik megvalósításához. A pályázat első köre során a hallgatók ismertették termékük, illetve technológiájuk leírását és az üzleti modelljüket. A benyújtott pályázatok közül a Corvinus munkatársaiból és a külsős, piaci szakemberekből álló szakmai zsűri választotta ki a nyertes pályázatokat. A zsűri tagjai Dr. habil Pintér Éva, az Informatikai Intézet docense; Dr. Huszák Loretta, a Vállalkozásfejlesztési Intézet adjunktusa; Dr. Imre Miklós, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professor emeritusa; Kiss Gábor Ferenc, a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok munkatársa és Sebastian Tamás, a RocketShepherd.com alapítója és vezérigazgatója voltak.

A nyertes hallgatók az anyagi támogatás mellett 2 hónapos mentorprogramban is részt vettek. A mentorálás célja a tehetséggondozás, a tanácsadás és az elnyert támogatás legcélszerűbb felhasználása volt. Stukovszky Tamás, a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vezetője elmondta, nem számított, hogy egy tehetséges hallgatónak csupán egy jó ötlete vagy kész csapata, esetleg már piacon levő ötlete volt, a mentorálás mindenképpen előre vitte a programban részt vevő hallgatókat a 2 hónap alatt.

A Proof of Concept zárása egy online rendezvény volt. Az esemény középpontjában a pályázók üzleti tervének prezentálása és a mentorálás során nyújtott fejlődésük megismerése volt. Mindezek mellett a PoC-on indulók megismerhették egymás pályázatát, illetve az elbírálásában részt vevő szakmai zsűri véleményét és észrevételét, valamint tanulhattak az elhangzott észrevételekből, javaslatokból.

A zárórendezvény során a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok részéről 3 kategóriában különdíjat is odaítélt a szakmai zsűri:

  • Legjobb ötlet: Czvitkó Máté – Sharee Mobilitás Menedzsment
  • Legnagyobb fejlődés: Bőhm Zsombor, Bege Áron – Quantum Diákmunka Iskolaszövetkezet
  • Legjobb prezentáció: Albrecht Máté, Félix András – Betme eSportA Proof of Concept program támogatását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma című pályázati konstrukcióján belül, a Budapesti Corvinus Egyetem által elnyert, 2019-1.2.1-EGYETEMIÖKO-2019-00022 számú projekt biztosította.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 21:47:14