Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Pályázatok a Horizont Európa keretprogramban 2021-2027

Horizont Európa címmel 2021. január 1-től indult útjára az EU következő kutatási és innovációs keretprogramja, számos lehetőséget kínálva az egyetem kutatóinak arra, hogy kutatási ötletükből nagy presztízsű nemzetközi projektet dolgozzanak ki. A lehetőségek megfelelő kiaknázásához szükséges a program szemléletmódjának, felépítésének ismerete és a tudatos stratégiai felkészülés.

Az első felhívások előreláthatólag 2021. áprilisától lesznek elérhetőek. Jelenleg nem hivatalos, „draft” verziókba lehet csak előzetesen betekinteni (ezen a weboldalon vagy ebben a mappában). Fontos figyelembe venni, hogy ezek tervezetek, melyek módosulhatnak, ugyanakkor nagyvonalakban már megegyeznek a várható felhívásokkal, ebből kifolyólag lehetőséget adnak a konkrét pályázatokra való felkészülésre, partnerkeresésre. 
A keretprogram szerkezete három pillérre épül:

I. Pillér: Tudományos kiválóság: célja, hogy megerősítse az Unió tudományos kiválóságát (bottom-up típusú pályázatok, alapkutatások)

II. Pillér: Globális kihívások és az európai ipar versenyképessége: célja a társadalmi kihívások kezelése és az ipari technológiai fejlesztést célzó kutatások támogatása (top-down típusú pályázatok, konzorciális együttműködések)

III. Pillér: Innovatív Európa: célja az innováció előmozdítása 
Horizont
Az Európai Bizottság által kiírt pályázatokat Funding & Tenders Portal-on tekinthetik meg. Ezen az oldalon elérhető szolgáltatások:

  • Szakértői regisztrálás
  • Pályázati lehetőségek közötti keresés (nem csak H2020!) Tipp: focus area/key word
  • Háttérdokumentumok, útmutatók, GYIK, helpdesk
  • Pályázat előkészítése és benyújtása
  • Szakmai és pénzügyi beszámolás
2021. február 11-én a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal webinárium sorozatot indít a Horizont Európa keretprogramban való sikeres pályázás támogatására. A március közepéig tartó webinárium sorozat célja a keretprogram egyes részeinek bemutatása 2 órás blokkokban, valamint az egyes rendezvényekhez kapcsolódóan külön konzultációs lehetőséget is biztosítanak. A webináriumokra folyamatosan nyílik meg a regisztráció, mindegyikre külön kell regisztrálni.
Az egyetem kutatóinak konzultációs lehetőséget biztosítunk pályázatkeresés, konzorciumkeresés, pályázati partnerkeresés témákban. Konzultációt a horizon@uni-corvinus.hu email címen kérhetnek. A pályázatokra való felkészülésben kutatástámogatási kurzusaink is segítséget nyújtanak. Ezekről további információt a „Képzések az egyetem kutatói részére” c. fenti menüpont alatt találnak.

Javaslatok pályázati partnerkeresésre

A Pályázati Projektmenedzsment munkatársai igény szerint támogatják a kutatókat a megfelelő konzorcium megtalálásában, pályázati partnerek keresésében, információt adnak az adott témához kapcsolódó pályázati partnerkereső rendezvényekről. Ezenkívül természetesen érdemes a kutatóknak saját szakmai networkön keresztül is érdeklődni, pályázati partnereket keresni. 
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.11. - 01:20:56