Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Kutatástámogató képzések

Az Egyetem és a Kutatásmenedzsment Iroda fontosnak tartja, hogy képzésekkel is segítse és támogassa a kollégákat kutatásaik megvalósításában és nemzetközi színvonalú publikációk megírásában.

’Finishing Your Paper’ Writing Camp

A Kutatásmenedzsment Iroda egy egyedülálló lehetőséget biztosít a kutató-oktató kollégák számára, és 2022. április 4-8. között egy hetes, intenzív, angol nyelvű Writing Camp-et szervez ’Finishing Your Papercímmel. A Writing Camp vezetője Dr. Eelko Huizingh, a University of Groningen professzora, aki több, mint 450 publikációt jegyez.  

A ’Finishing Your Paper’ Writing Camp-re olyan junior és senior kollégák jelentkezését várjuk, akik ez alatt az egy hét alatt szeretnék befejezni megkezdett tanulmányukat, amelyhez már rendelkeznek a szükséges szakirodalmi áttekintéssel, adatgyűjtéssel és adatelemzéssel. Ez lehet például egy korábbi konferencia tanulmány, egy már visszautasított publikáció vagy egy olyan kézirat, amely eddig a fiókban hevert befejezésre várva.   

  • Időpont: 2022. április 4-8., minden nap 9:00-17:00 
  • Maximum létszám: 14 fő 
  • Megrendezés formája: online, Teams felületén  
  • Kutatási terület: menedzsment tudományok, közgazdaságtan, társadalomtudományok (a Corvinushoz köthető bármely tudományterület) 
  • Jelentkezési határidő: 2022. március 7. hétfő 17.00  
  • Jelentkezés módja: jelentkezni ezen az űrlapon lehet  

A jelentkezési feltételeket tartalmazó részletes kurzus leírás elérhető magyar és angol nyelven

Könyvtári képzések

Az Egyetem biztosítja a kutatók folyamatos szakmai fejlődését és megújulását. A Kutatásmenedzsment a Könyvtár segítségével számos területen és témában biztosít kutatással kapcsolatos készségfejlesztési képzéseket, pl. kutatásmódszertan, publikációs módszerek, kutatásértékelési és bibliometriai ismeretek, a tudományos kommunikáció új trendjei a nyitott tudomány paradigmájában, angol nyelvű akadémiai íráskészség stb.

Intézeti igényekre reflektál a Kutatás A-Z-ig címmel kialakított és várhatóan 2021. őszén meghirdetésre kerülő kutatástámogató módszertani képzés. A kurzus célja olyan kutatásmódszertani tudást nyújtani az oktatóknak, kutatóknak, amelyet munkájuk során fel tudnak használni annak érdekében, hogy az Életpálya modell által ösztönzött minőségi publikációk megszülethessenek. A képzés modul rendszerű, úgy épül fel, hogy a különböző tudással rendelkező kezdő és haladó kutatók is hasznos információkat szerezzenek.

Corvinus Research Information Centre

Új kezdeményezésként a kutatással kapcsolatos infrastruktúra és tudásbázis egy helyen történő megjelenítését célozza meg a Corvinus Research Information Centre jelenleg folyamatban lévő kiépítése. A Könyvtár oldalán létrehozandó oldal az alábbi lehetőségeket kínálja a kutatók számára:

  • kutatásmódszertani, bibliometriai, információkezelési és academic writing támogatás tréningeken és konzultációkon keresztül;
  • kutatási szoftverek könnyebb elérése, a felhasználók felkészítése, támogatása ezek használatára;
  • kutatási adatbázisok elérhetőségének biztosítása.

A Corvinus Research Information Centre hiánypótló szolgáltatást jelenít meg azáltal, hogy a kutatáshoz kapcsolódóan komplex, mégis az egyes kutatók igényeire szabott, a formális oktatást/képzést kiegészítő tudást nyújt a kutatási alapismeretektől a speciális módszertanokig és legújabb eszközök, szoftverek bemutatásáig. Fontos, hogy a tréningekhez kapcsolódó konzultációk lehetőség szerint személyre szabottak legyenek, vagyis az oktatók-kutatók és a doktori hallgatók saját kutatási ötleteik, terveik és problémáik megbeszélésére is lehetőséget kapnak, ezáltal a Data Lab szolgáltatásai közvetlenül tudják támogatni a minőségi kutatási és publikációs output létrejöttét.

Horizont Európa Központ

A Kutatásmenedzsment Iroda részeként működő Corvinus Horizont Európa Központ az új Európai uniós kutatástámogatási pályázati ciklus elindulásával egyidőben, 2021. január 1-én alakult. Célja, hogy a nemzetközi pályázati részvételre való felkészülésben, különösen a Horizon Europe program tekintetében, segítse az egyetem munkatársait.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.11.29. - 22:10:54