Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

Résztvevők

A kezdeményezés tágan értelmezett hatókörén belül a CorvinusSAP Next-Gen Lab kutatóközpont fókusza alapvetően az Industry 4.0 szemlélet,amely a technológiai újításoknak köszönhetően magával vonja az ellátási láncfolyamatok jelentőségteljesebb megváltozását is. Együttműködést kezdeményeztünk a Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék oktatóival, hogy ötvözni tudjuk az ő szaktudásukat az Informatikai intézetben lévő technológiai kompetenciákkal, valamint az SAP Next-Gen Lab adtatechnológiai feltételekkel avégett, hogy üzleti elvárásokhoz igazodóinformatikai megoldásokat tudjunk kialakítani. Fontosnak tartjuk, hogy megteremtsük és megtartsuk a kapcsolatokat a témához kapcsolódó Intézetekkel ésa kutatási csoportokkal az egyetemen belül is, elősegítve az interdiszciplináris, a lehetőségeket komplexen megragadni képes kutatási projektek indítását.


Nem csak a folyamatok, hanem a jövő munkavállalóitól elvárt kompetenciák is gyökeresen megváltozhatnak. A technológiával segített tanulás(TEL) egybekötve a munkaerő-piaci kompetencia szakadék vizsgálatával olyan kutatás irány, amely kifejezetten alkalmas ennek a kutatási problémakörnek a vizsgálatára. A TEL területén a Trinity College (Dublin) kutatóival már kialakult egy szorosabb együttműködés, amit szeretnénk folytatni a Kutatási Központ keretein belül is. További nemzetközi kooperációk lehetőségét is szeretnénk kiteljesíteni a következő időszakban.


Fontosnak tartjuk az egyetemen kívüli is kapcsolatok kialakítását és ápolását az ipari együttműködéseken túl a releváns szakmai szervezetekben való aktív részvétellel.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.27. - 06:36:13