Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyetemen hozzáférhető egyéb adatbázisok

Bloomberg

Historikus és valós idejű pénzügyi piaci, kereskedési, valamint fundamentális adatokat kínál, kiegészítésképp céginformációs elemzéseket, beszámolókat, híreket. Vizualizációs eszközök segítik az adatok megjelenítését. A kétmonitoros munkaállomásokon 15 perces késleltetéssel lehet nyomon követni a világ valamennyi nagy tőzsdéjén zajló kereskedést, a legkülönbözőbb gazdasági híreket.
Jelenléti oktatás esetén 16 terminálon érhető el az adatbázis, ebből 12 a Könyvtár FinLab olvasótermében, 4 pedig a Sóházban található. Jelenleg távelérés keretében lehet hozzáférni, ennek módja az alábbi videóban megtekinthető. A regisztrációt a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék hagyja jóvá, bővebb információ Szűcs Balázs Árpádtól (balazsarpad.szucs@uni-corvinus.hu) kérhető. 

Refinitiv (Eikon)

Több mint 60 ezer nemzetközi cég adatait tartalmazza az adatbázis: pénzügyi adatok, tőzsdei ügyletek, értékpapír-kereskedelem, jövedelmi mutatók, árfolyamkockázati adatok, stb. Elemzőeszközök segítik az adatok értelmezését, melyek Excelbe is letölhetőek. Bővebb használati, tartalmi információ a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéken kérhető Lakatos Zsolt-tól (zsolt.lakatos@uni-corvinus.hu).
Jelenléti oktatás esetén a Könyvtár FinLab termében érhető el 3 terminálon. A távhasználatra vonatkozó igényt a szolg@uni-corvinus.hu címen igényelhetik a kívánt felhasználási periódus megadásával (max. 1 hét). A szolgáltatást csak corvinusos e-mail címmel lehet igénybe venni. Az e-mailben kapott jelszót tilos továbbadni. A határidő lejárta után a kapott jelszót inaktiváljuk, s a következő hallgató számára tesszük lehetővé a használatot. Egy hallgató többször is jelentkezhet használatra, amennyiben nincs rendelkezésre álló szabad jelszó, várólistára kerül. 

Qualtrics

A világ vezető kérdőív-szerkesztő szoftvere. Felülete felhasználóbarát, a kérdőívek szerkesztése nem igényel programozói tudást. Több mint 100 féle kérdéstípust építettek bele, így könnyen testre szabható, multimédiás tartalmak is beilleszthetőek a kérdőívekbe. Az eredmények azonnal letölthetőek az elemzéshez használt szoftverekbe (pl. SPSS). Kizárólag kutatási célokra vehető igénybe a szolgáltatás a Corvinus Egyetem oktatói, kutatói, hallgatói számára.
Regisztrációs igény bejelentése: qualtrics@uni-corvinus.hu 

StockTrak

Virtuális oktatási eszköz, mely valós árakkal szimulálja a tőzsdei portfóliókezelést, elővételi jogot, határidős ügyleteket, kötvényeket, befektetési alapokat a legismertebb tőzsdékről.

Használati kör: Corvinus oktatók, kutatók, hallgatók használhatják helyben vagy távolról. A hallgatói regisztrációra azután kerülhet sor, ha az oktató létrehozta a kereskedési ügylet alapjait, s megosztotta a diákokkal a szükséges linket.

További információ kérhető: Thomas Reti (treti@stocktrak.com)

KRTK-Adatbank


A Corvinus Egyetem és KRTK együttműködésének köszönhetően az alábbi adatbázisokhoz férünk hozzá:
Admin2: Kapcsolt Államigazgatási Adatbázis 2. (OEP-ONYF-NAV-NMH-OH összekapcsolásával jött létre): 2003-2011
TSTAR (településszintű statisztikai adatok): 2000-2019
KIRSTAT (közoktatási statisztikai adatok): 2001-2018
MTA-GEO (számlálókörzeti szintű geo-lokációs adatbázis): 2011 (2015)

Bővebb információ az adatbázisok tartalmáról itt található
Az adatbázisok használatához kutatási tervet kell készíteni, melyet az alábbi nyomtatványon kérünk beküldeni aláírva a KRTK_adathozzaferes@uni-corvinus.hu email címre. A kutatási tervet az Egyetem szakmai testülete bírálja el. Pozitív elbírálás esetén az egyéb szükséges nyomtatványokat (Kutatói adatlap, Titoktartási nyilatkozat) elküldjük a jelentkezőnek, majd továbbítjuk a teljes dokumentációt a KRTK-hoz.
Használati kör: BCE-vel munkaviszonyban álló Kutatók, BCE-s hallgatók (BCE-s munkaviszonnyal rendelkező kutató projektvezetése mellett).

Kapcsolódó dokumentumok

KRTK igénybejelentő

OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) – Pulvita Egészségügyi Adattárház

A PULVITA Egészségügyi Adattárház az egészségügyben létező legfontosabb információforrásokat egyesíti (NEAK, KSH, OTH). Használatához előregisztráció szükséges, melyet az adatbázis nyitóoldalán lehet megtenni. A regisztrációnál az intézményi e-mailcímet kell feltüntetni (@uni-corvinus.hu). Az online előregisztráció kitöltése után egy visszaigazoló e-mail érkezik, benne a regisztrációs űrlap linkjével. Ezt az űrlapot kell kitöltve, aláírva visszaküldeni a pulzusreg@okfo.gov.hu e-mailcímre.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.10.25. - 17:13:56