Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Online nyelvvizsga

ONLINE infó – minden, amit tudnod kell az otthoni nyelvvizsgáról!

2021-től ONLINE, vagyis OTTHONRÓL is tehető nyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban!
A hagyományos, papíralapú vizsgák mellett 2021. januártól ONLINE vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete, feladatai, időbeosztása és pontozási rendszere megegyeznek a már jól ismert papíralapú vizsgáinkkal, de a sikeres vizsga letételéhez ki sem kell lépned a szobádból 😊  

Miben hasonlít és miben különbözik az Corvinus ONLINE vizsga a „személyes” nyelvvizsgától?

Kényelmesebb, hiszen nem kell utaznod, várakoznod. A megszokott környezetedben zavaró tényezők nélkül lehet vizsgázni, minimalizálva a kizökkenés lehetőségét. Kevesebb stressz, eredményesebb teljesítmény! Mivel a vizsgafeladatok felépítése, időbeosztása és pontozása megegyezik a papíralapú, hagyományos vizsgákkal, mindkét vizsgatípusról ugyanolyan, teljesen egyenértékű államilag elismert nyelvvizsgabizonyítványt kapsz. 

Megnézheted, milyen időpontokban tartjuk vizsgáinkat: https://bce.nyelvvizsgajelentkezes.hu/ 

Nem kell a kézírásod olvashatóságával sem törődnöd, és bármikor, akárhányszor javíthatod, amit írtál, csak a legutolsó, végleges választ értékeljük. Jelentkezz hozzánk, és vizsgázz te is otthonról!


Eszközök, amikre szükséged lesz:

  1. Kamerával, mikrofonnal és hangszóróval rendelkező asztali számítógép vagy laptop – ezen fogsz vizsgázni, így ez lesz az elsődleges eszközöd 
  2. Kamerával rendelkező okostelefon, tablet, vagy laptop a hátsó-oldalsó kép és hangközvetítéshez – ez lesz a másodlagos eszközöd, amin a vizsgák alatt a másodlagos képet fogod közvetíteni 
  3. Megbízható internet kapcsolat (+ javasolt a mobileszközök folyamatosan töltése)  


Ezeket töltsd majd le:

  1.  Safe Exam Browser (SEB) – a link hamarosan elérhető lesz 
  2.  a konfigurációs fájlt, amiről a vizsgafelületet indítani tudod – a link hamarosan elérhető lesz 
  3.  ZOOM videó konferencia alkalmazás: https://zoom.us/download 

Legalább 5 munkanappal az első vizsgaesemény előtt belépve a vizsgafelületre el kell végezned az azonosításhoz szükséges feltöltéseket és tennivalókat (személyi azonosító okmány, arckép és helyszínkép feltöltése, billentyűzetminta és egérmozgás minta adása).


Rendezd be a saját „vizsgatermedet”!

A vizsgahelyszínt úgy rendezd be, hogy kényelmesen tudj vizsgázni, és ne zavarjon senki a vizsga közben (pl. ne járjon át senki a szobán). 

A vizsga közben a két kamera folyamatosan fogja közvetíteni a képet és a hangot rólad és az éppen zajló vizsga ideje alatt nem hagyhatod el helyedet. 

  • Az elsődleges képet és hangot az elsődleges eszközöd web kamerája, vagy a számítógéphez csatlakoztatott web kamera biztosítja, amely szemből fog felvenni. 
  • A másodlagos eszközről felvett videó kép, hátulról, oldalról fog venni Téged (ehhez támaszd ki pl. az okostelefont kb. 1.5 méter magasságban egy polcon vagy akár egy háztartási létrán)

 

 

Budapesti Corvinus Egyetem

 (A képi illusztráció csak egy példa) 


A vizsgák közben a közvetlen környezetedben nem tarthatsz előre kidolgozott nyelvi mintákat, segédleteket, szótárt, az írásbeli vizsgán jegyzeteket nem lehet készíteni (készíts be a vizsgára enni és innivalót, mert a vizsga alatti rövid szünetekben nem biztos, hogy ki tudsz menni a konyhába is, csak vigyázz, ne borítsd rá a billentyűzetre.😊). 


A szóbeli vizsgán a felkészülési időt igénylő feladatok esetében az előre bekészített max. 2 üres lapra jegyzetelhetsz. A jegyzetlapokat a bizottság kérésére jól léthatóan be kell mutatni. Szótározásra nyomtatott szótárt, vagy a vizsgarendszerbe beépített elektronikus szótárt (Akadémiai Kiadó) tudod használni. 


A https://www.szotar.net/ oldalon 2 órás próbaverzióban ki tudod próbálni az adatbázist, így megismerheted a szótárak tartalmát még vizsgázás előtt. A vizsga nyelvének megfelelő billentyűzet használatáról, vagy a billentyűzet adott nyelvre való átállításáról saját magadnak kell gondoskodnod. (Pl: Az orosz nyelv esetében a kétnyelvűség miatt a vizsgán mind cirill, mind latin betűs billentyűzethasználatra szükséged lesz) 


Próbáld ki milyen a vizsga felülete!

Lehetőséged van kipróbálni az írásbeli és a beszédértés (auditív) vizsgát. A vizsgák indítását a „VIZSGA KIPRÓBÁLÁSA” feliratú gombra kattintva tudod megtenni. Kérjük, hogy mindenképpen próbáld ki a vizsgafelületet, hogy ne a vizsgán találkozz vele először. Konzultálj velünk! Webináriumot minden héten tartunk majd, melyre a vizsgafiókodban található gombra kattintva kapcsolódhatsz majd be.  TÖLTSD LE a tájékoztató PDF-et!

Tájékoztató az online nyelvvizsgákról
Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.29. - 14:47:19