Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Szakmai gyakorlatra kiutazó hallgatók

CAMPUS MUNDI SZAKMAI GYAKORLAT  

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY CAMPUS MUNDI SZAKMAI GYAKORLATOS ÖSZTÖNDÍJRA KIZÁRÓLAG NEM ERASMUS+ ORSZÁGOKBAN MEGVALÓSULÓ MOBILITÁSOK MELLÉ PÁLYÁZHATNAK A CORVINUS EGYETEM HALLGATÓI. ERASMUS+ ORSZÁGBAN MEGVALÓSULÓ KÜLFÖLDI SZAKMAI GYAKORLATOS MOBILITÁSOK MELLÉ AZ ERASMUS+ SZAKMAI GYAKORLAT TÁMOGATÁS TERMÉSZETESEN TOVÁBBRA IS MEGPÁLYÁZHATÓ. 

ELÉRHETŐSÉG:
– Külföldi szakmai gyakorlat koordinátor: Vattay Zsófia
– E-mail: corvinus.erasmus@uni-corvinus.hu
        – Üzenet tárgyába kérjük beírni: Név, Neptun kód, Campus Mundi szakmai gyakorlat – pl. Jónás Erika, KL67NM8, Campus Mundi szakmai gyakorlat
– Telefon: +361-482-5213


PÁLYÁZÁS

– Pályázni a Tempus Közalapítványnál szükséges. A TKA Campus Mundi szakmai gyakorlat honlapja itt érhető el.
– A pályázati dokumentumok között szerepel az ún. “Szaktanári ajánlás és intézményi jóváhagyás”. Ezt egy, a hallgatót a Corvinus Egyetemen oktató szaktanárral kell aláíratni, azt követően pedig a BCE Hallgatói Mobilitási Iroda külföldi szakmai gyakorlatokat koordináló munkatársától kérni az intézményi jóváhagyást.
– Az intézményi jóváhagyás abban az esetben adható ki, ha megvan a szaktanári ajánlás (hiánytalanul kitöltve, aláírva, keltezve, lepecsételve), valamint a hallgató benyújtott egy külföldi szakmai gyakorlat pályázatot a Corvinuson.

1) A pályázat egyik része a Mobility Managerben véglegesíthető, a pályázati dokumentumokat pedig e-mailben szükséges elküldeni az egyetem külföldi szakmai gyakorlat koordinátora részére.

2) Az online regisztráció során az alábbiakra kiemelten figyelni szükséges:
a) Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Mobility Manager szakmai gyakorlatos felülete és részképzési felülete eltérő linken érhető el. Fontos, hogy ne keverjék össze őket.
– Szakmai gyakorlat: http://corvinus.mobilitymanager.hu/szakmaigyakorlat
– Részképzés: http://corvinus.mobilitymanager.hu/hallgato
b) Amennyiben már van korábbi regisztrációja a Mobility Managernek akár a részképzési, akár a szakmai gyakorlatos felületén, új pályázathoz újra kell regisztrálni. Megadható a korábban használt e-mail cím felhasználónévnek, jelszót azonban mindenképpen újat kell megadni, hogy a rendszer külön regisztrációként érzékelje a bejelentkezést. Mindenképpen olyan e-mail címet adjon meg, melyet rendszeresen használ. Ügyeljen rá, hogy bejelentkezésnél az új felhasználói fiókba lépjen be, a korábbi(aka)t semmiképp ne szerkessze, ne írja felül.

3) Pályázati dokumentumok:
a) Mobility Manager adatlap kinyomtatva, aláírva (kinyomtatás után a korábbi Erasmus+ részvételre vonatkozó adatok rendszerhiba miatt kitörlődnek, így azokat kérjük külön beírni)
b) Europass CV magyarul + a szakmai gyakorlat munkanyelvén.
c) Motivációs levél magyarul + a szakmai gyakorlat munkanyelvén. Használható a Campus Mundis formanyomtatvány. Benyújtható ugyanaz a motivációs levél, amit majd a Campus Mundira pályázathoz is csatolni fog, de kérjük annak angolra/munkanyelvre történő fordítását is mellékelni.
d) Nyelvvizsga bizonyítvány / nyelvtudást igazoló dokumentum(ok).– A szakmai gyakorlat munkanyelvén min. B2-es szintű, komplex (szóbeli+írásbeli) idegennyelv ismeret elvárt.
e) Fogadólevél (Letter of Acceptance). – Használható a Campus Mundis formanyomtatvány.

– A fentiek szerint sikeresen véglegesített külföldi szakmai gyakorlat pályázás (ennek csak adminisztrációs jelentősége van, pontozásra/elutasításra nem kerül) után a Campus Mundi pályázáshoz szükséges intézményi jóváhagyás kikérhető. A jóváhagyást e-mailben lehet kérni a dokumentum (“Szaktanári ajánlás és intézményi jóváhagyás” – szaktanár által már aláírva, lepecsételve, beszkennelve) csatolásával.

– Amennyiben BCE-n folytatott tanulmányaihoz szükséges kötelező szakmai gyakorlatát szeretné külföldön teljesíteni, legyen szíves a gyakorlat tanulmányi szempontból releváns részét az illetékes szaktanárral, valamint az egyetem kötelező szakmai gyakorlatokért felelős koordinátorával egyaránt egyeztetni. A Hallgatói Mobilitási Iroda külföldi szakmai gyakorlat koordinátora kizárólag az ösztöndíjjal (Erasmus+ és Campus Mundi) kapcsolatosan tud segítséget nyújtani.

Vágólapra másolva