Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Pótfelvételi információk mesterképzésre

Központi e-mail-cím: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Hogyan jelentkezz?

 • Tájékozódj a Felvi.hu felültén és a honlapunkon a Corvinus meghirdetett képzéseiről!
 • Hozd létre saját fiókodat az e-felviben!
 • Jelentkezz a kiválasztott képzésre! A jelentkezési határidő augusztus 5.!
 • Töltsd fel a jelentkezéshez szükséges dokumentumaidat a jelentkezéssel egy időben augusztus 5-ig! Hiánypótlásra ebben a felvételi eljárásban nincsen lehetőség!
 • Töltsd fel a szükséges dokumentumokat a Corvinus felületére augusztus 5-ig!
 • Tájékozódj a felvételi eljárásban előtted álló további ügyintézésről és annak határideiről!
 • Vegyél részt a felvételi vizsgákon!
 • Várd a sikeres felvétel eredményét!

Fontos tudnivalók a pótfelvételi eljárásról

A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásba azok jelentkezhetnek, akik
– nem jelentkeztek a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során vagy
– jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A pótfelvételi eljárásban már csak egy helyet lehet megjelölni (csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni).

Felvételi iroda

Ha van olyan kérdésed, amelyre nem találtál választ honlapunkon, az alábbi elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni velünk:

1. Írj tematikus email címeinkre:

 • felvételi ügyekben, magyar állampolgároknak magyar és angol nyelvű nappali képzés esetén: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu, 
 • a duális képzéshez kapcsolódóan speciális felvételi kérdésekben:
  dualis@uni-corvinus.hu,
  Ebben a témában ide is érdemes ellátogatnod, ahol további hasznos információkat találsz.

2. Személyes konzultációt igénylő esetekben az alábbi időpontokban várunk a Főépület 1. emelet 191-es irodában:

hétfő:                13:00-16:00

kedd:                  9:00-12:00

szerda:               13:00-16:00

csütörtök:           9:00-12:00 

Kérjük, folyamatosan kövesd figyelemmel az egyetemi kommunikációt, ahol naprakész tájékoztatást nyújtunk számodra.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsga feltételeket.
A 2022P felvételi eljárás során a felvételi vizsgák személyes érintkezést nem igénylő módon online felületeken keresztül történnek.

Az írásbeli felvételi vizsgák a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében, a szóbeli vizsgák pedig az Office 365-Teams szoftveren keresztül fognak zajlani.

Írásbeli vizsgák lebonyolítása

A 2022P felvételi eljárás során az írásbeli vizsga személyes érintkezést nem igénylő módon a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében fog zajlani. A vizsgán való részvételhez a Vizsgázónak rendelkeznie kell alkalmas eszközzel és folyamatos internetkapcsolattal.

Az emailen küldött felvételi behívólevélben szereplő linken keresztül érhető el a Moodle vizsgafelület, ahova a vizsga időpontját megelőzően 30 perccel korábban javasolt belépni, az esetleges technikai problémák megoldásához a TDTK kollégái Helpdesk segítséget nyújtanak a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu címen.

A vizsgafelületre történő belépéshez a személyes felvételi azonosítójával (a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott azonosító) és az ehhez tartozó jelszóval tud belépni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az írásbeli vizsga nem pótolható! Pótlólagos vizsga letételére csak önhibáján kívül történő váratlan ok miatti kórházi tartózkodást igazoló dokumentummal van lehetőség!

Írásbeli felvételi vizsgák időpontjai

Az írásbeli felvételi vizsgák (bemeneti kompetenciafelmérés, vállalatgazdaságtan) időpontja: 2022. augusztus 15.
Kérjük, hogy ezen a napon elérhető legyen.
A pontos időpontról és tudnivalókról emailben fogunk tájékoztatást adni.
Egyedi írásbeli vizsgaidőponttal kapcsolatos kéréseket nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük, ezen napra tegyék szabaddá magukat.

Írásbeli vizsgaeredmények

Felhívjuk a felvételizők figyelmét, hogy írásbeli pontjaikat (vállalatgazdaságtan) a Moodle felület azon kurzusában tekinthetik meg, amely kurzusban írták a felvételit. Ott a megjelenő vizsgára kattintva tudják megtekinteni a vizsga pontszámát és az Ellenőrzés gombra való kattintás után tudják megtekinteni a részletes pontokat.
A dolgozat megírását követően, azon dolgozattípusoknál, ahol erre lehetőség van, a jelentkezők közvetlenül láthatják eredményeiket.
A dolgozat eredményei a Felvi.hu felületein rögzítésre kerülnek.
Az észrevételezés időpontjáról későbbiekben adunk tájékoztatást.

Észrevételezés módja

A felvételi dolgozat javításával kapcsolatban, amennyiben számolási hibát észlel a jelentkező, a Moodle felületen a kurzusban van lehetősége észrevételezést tenni, amelyet a tesztből kilépve az észrevételezési nyomtatvány kitöltésével tud leadni a felvételiző. Az észrevételezés időtartama: a dátum később kerül feltöltésre

Minden képzés írásbeli vizsgapontszámai a Moodle felületen tekinthetőek meg. A vizsgaeredmények ezen a felületen kerülnek kommunikálásra a későbbiekben. 

Szóbeli vizsgák lebonyolítása

Mesterképzésre történő szóbeli felvételi vizsga (továbbiakban: szóbeli felvételi vizsga), az Egyetem épületeiben személyes megjelenést nem igénylő, online módon, az Office 365-Teams szoftveren keresztül (továbbiakban: Teams), élő videókép és hang egyidejű átvitelével kerül lebonyolítására.

A felvételi vizsgán való részvételhez a jelentkezőnek kell gondoskodnia az alkalmas eszközről, a szükséges technikai feltételek saját felelősségre és költségre történő biztosításáról, így az elvárható minőségű kép és hang, valamint az internet kapcsolat meglétéről. A vizsgába való belépéshez nem szükséges az Office 365-Teams szoftver letöltése, weben keresztül is be tudnak kapcsolódni a beszélgetésbe.

A vizsga Teams-en keresztül történő lebonyolításához a felvételi bizottság a jelentkezőket a vizsga beosztásnak megfelelően külön Teams meghívóban „meghívja” az „értekezletbe” a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőséggel, melyre a vizsga napján és idejében a jelentkezőnek be kell jelentkeznie. A bekapcsolódást követően minden jelentkező egy virtuális előszobában várakozik, majd a beszélgetésbe minden esetben a bizottság jóváhagyását követően kapcsolódhat be. A bizottság egyszerre egy jelentkezővel veszi fel a kapcsolatot, azaz engedi be a virtuális előszobából a vizsgatérbe.    

Szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Szóbeli felvételi vizsga időpontja: 2022. augusztus 17.

Kérjük, hogy ezen a napon elérhető legyen.

A pontos beosztásról emailben fogunk tájékoztatást adni. Egyedi szóbeli vizsgaidőponttal kapcsolatos kéréseket sem beosztás előtt, sem a beosztás után nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük, ezen napra tegyék szabaddá magukat.

Szóbeli vizsgaeredmények

Hamarosan

A felvételi vizsga díja

   

A vizsga szervezési díja 4.000 Ft. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni függetlenül attól, hogy a jelentkező hány felvételi vizsgát tesz. 

FIGYELEM! Legkésőbb a felvételi vizsgákat megelőző napig be kell fizetnie a jelentkezőnek a vizsgadíjat. Amennyiben valamely jelentkező nem fizeti meg a vizsgadíjat és az az ellenőrzés során feltárásra kerül, a jelentkező eredményei megsemmisítésre kerülnek.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: az R2SZ00003K számot, a „felvételi vizsga 2022P” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2022P Minta Elemér   

Felkészülési segédletek

Sportközgazdász felvételi vizsgakövetelmény
×

Felvételi általános követelményei

1. Mesterszakra jelentkezéshez feltétel legalább egy angol középfokú nyelvvizsga.

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte. Az Egyetem minimum az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet – fogadja el:

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEICDuolingo
középfokB2FCE6.06572785min. 95 pont

Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele a jelen bekezdésben foglaltak alapján nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt. Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, úgy arról nyilatkoznia kell, a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe.

2. Bemeneti kompetenciafelmérés

Mesterképzésre meghatározott további követelmény a bemeneti kompetenciafelmérésen (felkészültségi profilmérésen) való részvétel. A bemeneti kompetencia felmérésen (felkészülési profilmérésen) való részvétel elmulasztása a felvételi eljárásból történő kizárást vonja maga után. A kompetenciafelmérőre nem jár pont, nem befolyásolja a felvételi döntést, de kritériumfeltétel. A bemeneti kompetenciafelmérésen annak is részt kell vennie, aki akkreditált oklevél vagy GMAT/GRE eredmény alapján kéri a felvételi pontjainak számítását.

A bemeneti kompetenciafelmérés időpontja az írásbeli felvételi vizsga időpontoknál található.

3. Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy
b) legalább GMAT 500 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 pontot ér el vagy
c) legalább 65 felvételi pont.

Corvinus ösztöndíjjal támogatott helyre pályázhat az, aki az alábbi feltételek valamelyikének megfelel:

 1. AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy
  b) legalább GMAT 550 pontot vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 155 pontot ér el vagy
  c) legalább 75 felvételi pont.

Pontszámítás módja

Intézményi szabályok

A felvételi eljárásban összesen 100 felvételi pont szerezhető.

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

Saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli):

A felvételi eljárásban a saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) az alább felsoroltak közül bármelyikkel kiváltható, amely maximum 70 pont lehet:

 1. a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevél, vagy
 2. b) legalább GMAT 500 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 pont.

A fentiek alapján a pontszámítás három féle módon történhet: 

„A” változat: Felvételi vizsga alapján 

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli)maximum 70 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

„B” változat: Akkreditált oklevél alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett “A” (jeles) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*70 pont
AACSB/EQUIS/ vagy CEMS tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett “B” (jó) minősítésű felsőfokú oklevél (felsőfokú oklevél alapján)*60 pont
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

*A szakok pontszámításánál “felsőfokú oklevél alapján” szöveg jelzi.

„C” változat: Nemzetközi teszt alapján

Felvételi pontok szerezhetők:Érték
GMAT 550 ponttól (hozott pontok)**70 pont
GRE 155 ponttól (hozott pontok)**
GMAT 500-549 pont (hozott pontok)**55 pont
GRE 151-154,5 pont (hozott pontok)**
a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítésemaximum 20 pont
többletpontmaximum 10 pont
Összesen szerezhető felvételi pont:100 pont

**A szakok pontszámításánál “a hozott pontok” szöveg jelzi. 

A „B” és „C” változat szerinti pontszámítás akkor történik, ha a pontszámra jogosító dokumentumot az Egyetem honlapjára a jelentkezési határidőig augusztus 5-én éjfélig feltölti.


Többletpontok: maximum 10 többletpont adható.

 • Esélyegyenlőségi maximális pont: 10 pont
 • fogyatékosság: 5 pont
 • gyermekgondozás: 5 pont
 • hátrányos helyzet: 5 pont
 • OTDK 1-3 hely: 5 pont
 • sporteredmény: országos bajnokság 1-3. hely: 3 pont
 • sporteredmény: Világ- és Európa-bajnokság 1-3. hely: 5 pont 

A belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítése:

a) jeles, kiváló, kitüntetéses (5) minősítés 20 pont,
b) jó (4) minősítés 16 pont,
c) közepes (3) minősítés 12 pont
d) elégséges (2) minősítés 8 pont.

A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítéséhez szükséges felvételi pontok megállapítás az alábbi megfeleltetés szerint történik:

ECTS értékelési skálaHelyi értékelési skála
A5 Jeles
B4 Jó
C3 Közepes
D2 Elégséges
E2 Elégséges

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem illetékes Kreditátviteli Bizottsága saját hatáskörben állapítja meg.

Amennyiben a külföldi oklevél nem tartalmazza az oklevél minősítését, úgy a minősítésről az oklevél átlaga – ennek hiányában a transcript vagy oklevélmelléklet adatai – alapján az illetékes dékán dönt a kerekítés szabályainak megfelelően.

sportközgazdász (Székesfehérvár) (Nappali)

Saját felvételi vizsga:

Írásbeli: vállalatgazdaságtan

Szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés (általános üzleti és sportgazdasági alapismeretek)

vagy felsőfokú oklevél alapján

(AACSB/EQUIS/vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szakon szerzett oklevél)

vagy hozott pontok alapján

(GMAT vagyGRE nemzetközi teszt)

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Jelentkezés módja menüpont alatt olvashatnak.

Felvételi pontok: – írásbeli vizsga: 30 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont
– szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont

vagy

– felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

vagy

– hozott pontok: 70 pont
– oklevél minősítése alapján: 20 pont

A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok

Pontszámításhoz szükséges dokumentumok feltöltése

„B” Akkreditált oklevél vagy a „C” Nemzetközi teszt alapján történő pontszámításhoz a pontszámításra jogosító oklevéllel vagy nemzetközi teszt eredménnyel rendelkező jelentkezőknek a dokumentumok beküldési határideje 2022. augusztus 5. éjfél. Amennyiben a dokumentumokat a jelzett határidőig nem töltötte fel, a felvételi pontszám kiszámítása csak a saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) alapján történhet. A dokumentumokat feltölteni itt lehet.

Felvételi követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte. Az Egyetem minimum az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet – fogadja el:

CEFRCambridgeIELTSTOEFLTOEFL iBTTOEICDuolingo
középfokB2FCE6.06572785min. 95 pont

A fenti nyelvvizsgák valamelyikét igazoló dokumentumot itt kell feltölteni legkésőbb 2022. augusztus 5-én éjfélig. Amennyiben nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt. Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, úgy arról nyilatkoznia kell, a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg itt kell feltölteni.


Fontos! Az oklevél és a nyelvvizsga adatait a felvi.hu elektronikus felvételi rendszerben is meg kell adnia az Oktatási Hivatal tájékoztatásának megfelelően.

A jelentkezés sajátos feltételei

A képzések csak önköltséges finanszírozási formában („K” betűjeles képzés) kerülnek meghirdetésre. 

A felvételi vizsga külön eljárási díja 4 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

Számlát vezetőpénzintézet: OTP Bank Nyrt.

számlaszám: 11784009-22229896-00000000;

Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2022P Minta Elemér.

A 4 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező hány vizsgát tesz.

Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

Számlát vezetőpénzintézet: OTP Bank Nyrt. számlaszám: 11784009-22229896-00000000;

Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2022P Minta Elemér.

Befizetési határidő: A dokumentumok benyújtásával egyidejűleg kell teljesíteni.

A kreditelismerési eljárásban hozott határozatot a hallgató ugyanazon szakra történő felvételi jelentkezés esetében másik felvételi eljárásban is felhasználhatja a határozat keltétől számított 5 éven belül, ez esetben nem kell új kérelmet benyújtania, de a korábban adott szakon részére megküldött kreditelismerési határozatot fel kell töltenie az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvasható módon megadott helyre.

Az előzetes kreditelismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvashat. A Kreditelismerési eljárás oldalról tölthető le a kreditelismerési kérelem is, amelyet 2022. augusztus 5-én éjfélig kérik feltölteni a menüpontban megadott helyre.

Külföldi továbbtanulási célú elismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. A „Külföldi oktatásiintézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése” oldalról tölthető le az elismerési kérelem.

Figyelem! Az E-felvételibe emellett kötelező a külföldi bizonyítványok, oklevelek, transcriptek hiteles másolatát, valamint ezek esetleges fordítását feltöltenie.

Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás bizonyos mesterképzési szakok esetében lehet egy eleme a felvételi jelentkezésnek. Kérjük ellenőrizd, hogy a Te esetedben szükséges-e lefolytatni az eljárást. Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

További információk és beadás

• Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.
• Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
• Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2022P Minta Elemér
A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik.

További fakultatív csatolandó dokumentumok a jelentkezéshez

Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok:

• fogyatékosság igazolása
• gyermekgondozás igazolása
• hátrányos helyzet igazolása
• nyelvvizsgát igazoló dokumentum
• OTDK igazolás
• sporteredmény igazolása 

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.07. - 15:53:51