Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Felvételi információk keresztféléves mesterképzésre felvételizőknek

Ha az élethosszig tartó tanulás evidensnek számít, akkor az is, hogy az alapszak elvégzése után is érdemes folytatni a tanulmányokat, hiszen a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül, főként ha a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzel diplomát.

Miért ad többet egy mesterszakos diploma?

 • A Corvinus mesterszakot végzettek már kezdetben is több bérre számíthatnak és 5 éven belül akár 30%-al többet tudnak keresni, mint Corvinus alapszakos társaik
 • A Corvinus alapszakkal rendelkezőkkel szemben aki Corvinus mesterszakot végez fele annyi idő alatt talál magának munkát
 • Az országban egyedülálló módon a Budapesti Corvinus Egyetemen lehetőség van a CEMS üzleti képzésen is részt venni, így egy mesterképzés ideje alatt, akár 2 diplomát is szerezhetsz
 • A mesterszak elvégzése magasabb szakmai elismertséggel is párosul, könnyebben lehet érvényesülni a munkaerőpiacon
 • A mesterszak a doktori fokozat előszobája

A Corvinus Egyetem 2019 júliusától alapítványi modellben működik, de természetesen továbbra is lehet térítésmentes képzésre jelentkezni a Corvinus Ösztöndíj keretein belül. Hallgatóink többsége jelenleg is ilyen formában végzi képzését, a tanulmányaikat 2020 szeptemberében megkezdő, nappali tagozatos mesterszakosok 95%-a nyerte el az ösztöndíjat.

Központi e-mail-cím: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Meghirdetett mesterképzés

Számvitel

A szak célja megismertetni a hallgatókkal a számvitel és a könyvvizsgálat specifikus összefüggéseit, hazai és nemzetközi szabályozásának lényegét, tartalmát és elemeit. A nemzetközi számviteli, könyvvizsgálati és adózási standardok, szabályok felkészítenek a nemzetközi üzleti életben való helytállásra.

Hogyan jelentkezz?

 • Tájékozódj a Felvi.hu felültén és a honlapunkon a Corvinus meghirdetett képzéseiről!
 • Hozd létre saját fiókodat az e-felviben!
 • Jelentkezz a kiválasztott képzésre! A jelentkezési határidő november 15.!
 • Töltsd fel a már rendelkezésre álló dokumentumaidat a jelentkezéssel egy időben az e-felviben!
 • Töltsd fel a szükséges dokumentumokat a Corvinus felületére!
 • Tájékozódj a felvételi eljárásban előtted álló további ügyintézésről és annak határideiről!
 • Vegyél részt a felvételi vizsgákon!
 • Töltsd fel a jelentkezés óta megszerzett dokumentumaidat az e-felvibe!
 • Töltsd fel a jelentkezés óta megszerzett szükséges dokumentumokat a Corvinus felületére!
 • Várd a sikeres felvétel eredményét!

Keresztféléves felvételi eljárásban induló mesterszak: Számvitel


(1) A szak duális képzésként is végezhető. Részletes információk ennek feltételeiről az intézményi honlapon és a www.felvi.hu Duális képzés menüpontoldalain található.

Felvételi iroda

Ha van olyan kérdésed, amelyre nem találtál választ honlapunkon, az alábbi elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni velünk:

1. Írj tematikus email címeinkre:

 • felvételi ügyekben, magyar állampolgároknak magyar és angol nyelvű nappali képzés esetén: felvi.corvinus@uni-corvinus.hu, 
 • a duális képzéshez kapcsolódóan speciális felvételi kérdésekben:
  dualis@uni-corvinus.hu,
  Ebben a témában ide is érdemes ellátogatnod, ahol további hasznos információkat találsz.

2. Személyes konzultációt igénylő esetekben az alábbi időpontokban várunk a Főépület 1. emelet 191-es irodában:

hétfő:                13:00-16:00

kedd:                  9:00-12:00

szerda:               13:00-16:00

csütörtök:           9:00-12:00 

Kérjük, folyamatosan kövesd figyelemmel az egyetemi kommunikációt, ahol naprakész tájékoztatást nyújtunk számodra.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsga feltételeket.

Az adatok feltöltése folyamatosan történik.

Írásbeli vizsgák lebonyolítása

A 2023K felvételi eljárás során az írásbeli vizsga személyes érintkezést nem igénylő módon a Budapesti Corvinus Egyetem Moodle rendszerében fog zajlani. A vizsgán való részvételhez a Vizsgázónak rendelkeznie kell alkalmas eszközzel és folyamatos internetkapcsolattal.

Az emailen küldött felvételi behívólevélben szereplő linken keresztül érhető el a Moodle vizsgafelület, ahova a vizsga időpontját megelőzően 30 perccel korábban javasolt belépni, az esetleges technikai problémák megoldásához az OMMK kollégái Helpdesk segítséget nyújtanak a moodlehelpdesk@uni-corvinus.hu címen. 

A vizsgafelületre történő belépéshez a személyes felvételi azonosítójával (a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott azonosító) és az ehhez tartozó jelszóval tud belépni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az írásbeli vizsga nem pótolható! Pótlólagos vizsga letételére csak önhibáján kívül történő váratlan ok miatti kórházi tartózkodást igazoló dokumentummal van lehetőség! 

Az írásbeli felvételi vizsgák időpontjai

Az írásbeli felvételi vizsgák (bemeneti kompetenciafelmérés, vállalatgazdaságtan) időpontja: 2022. december 12.

Kérjük, hogy ezen a napon elérhető legyen.

A pontos időpontról és tudnivalókról emailben fogunk tájékoztatást adni. Egyedi írásbeli vizsgaidőponttal kapcsolatos kéréseketnem áll módunkbanteljesíteni. Kérjük, ezen napra tegyék szabaddá magukat.

Írásbeli vizsgaeredmények

Felhívjuk a felvételizők figyelmét, hogy írásbeli pontjaikat (vállalatgazdaságtan) a Moodle felület azon kurzusában tekinthetik meg, amely kurzusban írták a felvételit. Ott a megjelenő vizsgára kattintva tudják megtekinteni a vizsga pontszámát és az Ellenőrzés gombra való kattintás után tudják megtekinteni a részletes pontokat.
A dolgozat megírását követően, azon dolgozattípusoknál, ahol erre lehetőség van, a jelentkezők közvetlenül láthatják eredményeiket.
A dolgozat eredményei a Felvi.hu felületein rögzítésre kerülnek.
Az észrevételezés időpontjáról későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kérjük, hogy a fájlt töltse le és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a felvételi vizsga eredményét a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

bemeneti kompetenciafelmeres eredmenyek 2023K
vallalatgazdasagtan irasbeli eredmenyek 2023K

Észrevételezés módja

A felvételi dolgozat javításával kapcsolatban, amennyiben számolási hibát észlel a jelentkező, a Moodle felületen a kurzusban van lehetősége észrevételezést tenni, amelyet a tesztből kilépve az észrevételezési nyomtatvány kitöltésével tud leadni a felvételiző. Az észrevételezés időtartama: a dátum később kerül feltöltésre

Minden képzés írásbeli vizsgapontszámai a Moodle felületen tekinthetőek meg. A vizsgaeredmények ezen a felületen kerülnek kommunikálásra a későbbiekben. 

Szóbeli vizsgák lebonyolítása

 Mesterképzésre történő szóbeli felvételi vizsga (továbbiakban: szóbeli felvételi vizsga), az Egyetem épületeiben személyes megjelenést nem igénylő, online módon, az Office 365-Teams szoftveren keresztül (továbbiakban: Teams), élő videókép és hang egyidejű átvitelével kerül lebonyolítására.

A felvételi vizsgán való részvételhez a jelentkezőnek kell gondoskodnia az alkalmas eszközről, a szükséges technikai feltételek saját felelősségre és költségre történő biztosításáról, így az elvárható minőségű kép és hang, valamint az internet kapcsolat meglétéről. A vizsgába való belépéshez nem szükséges az Office 365-Teams szoftver letöltése, weben keresztül is be tudnak kapcsolódni a beszélgetésbe.

A vizsga Teams-en keresztül történő lebonyolításához a felvételi bizottság a jelentkezőket a vizsga beosztásnak megfelelően külön Teams meghívóban „meghívja” az „értekezletbe” a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőséggel, melyre a vizsga napján és idejében a jelentkezőnek be kell jelentkeznie. A bekapcsolódást követően minden jelentkező egy virtuális előszobában várakozik, majd a beszélgetésbe minden esetben a bizottság jóváhagyását követően kapcsolódhat be. A bizottság egyszerre egy jelentkezővel veszi fel a kapcsolatot, azaz engedi be a virtuális előszobából a vizsgatérbe. 

Szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Vizsgaidőpontok

A szóbeli vizsga időszak: 2023.01.04-09.

A pontos időpontról és tudnivalókról emailben fogunk tájékoztatást adni.

Kérjük, hogy a fenti időszakban elérhető legyen. A szóbeli felvételi vizsga kötelező.

Egyedi szóbeli vizsga időponttal kapcsolatos kéréseket sem beosztás előtt, sem a beosztás után nem áll módunkban teljesíteni. Kérjük ezen időszakra/időszakokra tegyék szabaddá magukat.

Kérjük, hogy a fájlt töltse le és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a szóbeli felvételi vizsga időpontját a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

Szóbeli vizsga beosztások:

szobeli vizsga beosztas szamvitel 2023K

Szóbeli felvételi vizsgák eredménye

Kérjük, hogy a fájlt töltse le és a különböző keresőmotorok segítségével keresse meg a szóbeli felvételi vizsga eredményét a felvételi azonosítószáma alapján (az Ön személyes felvételi azonosítója a felvételi eljárás során a Felvi.hu E-felvi felülete által kiosztott, 3-as számmal kezdődő 12 számból álló azonosító).

Az eredmények a Felvi.hu felületein rögzítésre kerülnek.

szobeli felveteli vizsga eredmenyek szamvitel mester 2023K

A felvételi vizsga díja

A vizsga szervezési díja 4.000 Ft. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni függetlenül attól, hogy a jelentkező hány felvételi vizsgát tesz. A vizsgadíjat annak a jelentkezőnek kell befizetnie, aki a vállalatgazdaságtan írásbeli vizsgán részt vesz.

FIGYELEM! Legkésőbb a vállalatgazdaságtan írásbeli felvételi vizsgát megelőző napig be kell fizetnie a jelentkezőnek a vizsgadíjat. Amennyiben valamely jelentkező nem fizeti meg a vizsgadíjat és az az ellenőrzés során feltárásra kerül, a jelentkező eredményei megsemmisítésre kerülnek.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: az R2SZ00003K számot, a „felvételi vizsga 2023K” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2023K Minta Elemér   

Felkészülési segédletek a szóbeli és írásbeli vizsgához

felveteli vizsgakovetelmeny-2023K-kozponti-felveteli eljaras-_szamvitel

Felvételi általános követelményei

1. Mesterszakra jelentkezéshez feltétel legalább egy angol középfokú nyelvvizsga.

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél vagy az érettségi bizonyítványt, oklevelet kiállító felsőoktatási intézmény által kiállított és hitelesített igazolás arra vonatkozóan, hogy a jelentkező az alábbi nyelvvizsgák által tanúsított angol nyelvtudással rendelkezik. Az Egyetem az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet vagy ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolást – fogadja el, mint minimum követelmény:

Az Egyetem a fentieken túl az alábbiakat is elfogadja a középfokú angol nyelvtudás igazolására:

 • A-Level (vagy International A-Level) angol nyelvből, minimum B érdemjegy, vagy
 • International Baccalaureate, Standard Level 5 vagy Higher Level 4, vagy magasabb érdemjegy angol nyelvből, vagy
 • Emelt szintű érettségi angol nyelvből 45% vagy felette, vagy
 • GCSE (vagy IGCE), angol nyelvből, 6-os jegy (vagy B), vagy magasabb, vagy
 • Nemzetközileg elismert felkészítő programot végzett jelentkezők esetén, a szervező igazolása a B2-es szint meglétéről (pl.: INTO, Study Group, Kaplan, Navitas vagy a Corvinus Egyetem előkészítő programja)

Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, nem szükséges igazolnia a jelen pont szerinti követelményt, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy az anyanyelve az angol és a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvasható módon megadott helyre. A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt.

Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

2. Bemeneti kompetenciafelmérés

Mesterképzésre meghatározott további követelmény a bemeneti kompetenciafelmérésen (felkészültségi profilmérésen) való részvétel. A bemeneti kompetencia felmérésen (felkészülési profilmérésen) való részvétel elmulasztása a felvételi eljárásból történő kizárást vonja maga után. A bemeneti kompetenciafelmérésen annak is részt kell vennie, aki akkreditált oklevél vagy GMAT/GRE eredmény alapján kéri a felvételi pontjainak számítását.

A bemeneti kompetenciafelmérés időpontja az írásbeli felvételi vizsga időpontoknál található.

3. Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy
b) legalább GMAT 500 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 pontot ér el vagy
c) legalább 65 felvételi pont.

Corvinus ösztöndíjjal támogatott helyre pályázhat az, aki az alábbi feltételek valamelyikének megfelel:

a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevéllel rendelkezik vagy

b) legalább GMAT 550 pontot vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 155 pontot ér el vagy

c) legalább 75 felvételi pont.

Pontszámítás módja

Intézményi szabályok

A felvételi eljárásban összesen 100 felvételi pont szerezhető.

Saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli):

A felvételi eljárásban a saját felvételi vizsga (írásbeli és/vagy szóbeli) az alább felsoroltak közül bármelyikkel kiváltható, amely maximum 70 pont lehet:

 1. a) AACSB/EQUIS vagy CEMS-tag egyetemen vagy EAPAA/EFMD akkreditált szak legalább B (ECTS), illetve jó minősítésű felsőfokú oklevél, vagy
 2. b) legalább GMAT 500 pont vagy GRE (verbális és kvantitatív részek pontjainak átlaga) 151 pont.

A fentiek alapján a pontszámítás három féle módon történhet: 

„A” változat: Felvételi vizsga alapján 

„B” változat: Akkreditált oklevél alapján

*A szakok pontszámításánál “felsőfokú oklevél alapján” szöveg jelzi.

„C” változat: Nemzetközi teszt alapján

**A szakok pontszámításánál “a hozott pontok” szöveg jelzi. 

A „B” és „C” változat szerinti pontszámítás akkor történik:

 – A már oklevéllel vagy a nemzetközi teszt eredményévél rendelkező jelentkező november 15-ig, feltölti oklevelét vagy a nemzetközi teszt eredményét az Egyetem elektronikus rendszerébe (Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt megadott módon), úgy az saját felvételi vizsgaként részére a fent meghatározott pont beszámítható, ebben az esetben saját felvételi vizsgát nem kell tennie, csak a bemeneti kompetenciafelmérésen kell részt vennie.

– A jelentkezési határidőig oklevéllel vagy a nemzetközi teszt eredményévél még nem rendelkezők esetében az oklevelet, oklevél hiányában az oklevél kiállításáról szóló igazolást vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot legkésőbb az Oktatási Hivatal által a jelentkezési sorrendmódosításra megadott határidőig feltölti az Egyetem elektronikus rendszerébe (Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt megadott módon), a jelentkező választása szerint:

a) felvételi vizsgát tesz a felvételi vizsgákra vonatkozó szabályok alkalmazásával azzal, hogy az oklevél vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentum megszerzését és feltöltését követően a saját felvételi vizsgaként részére a fent meghatározott pont beszámítható, a felvételi vizsgán szerzett pontok ennek megfelelően módosulnak, vagy 

b) nem tesz felvételi vizsgát – a bemeneti kompetenciafelmérésen részt kell venni – és vállalja annak kockázatát, hogy az oklevelet vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot határidőre nem tudja feltölteni és/vagy azok minősítése nem megfelelő és felvételi vizsgát sem tett, így a felvételi vizsgája érvénytelen lesz.


Többletpontok: maximum 10 többletpont adható.

 • Esélyegyenlőségi maximális pont: 10 pont
 • fogyatékosság: 5 pont
 • gyermekgondozás: 5 pont
 • hátrányos helyzet: 5 pont
 • OTDK 1-3 hely: 5 pont
 • sporteredmény: országos bajnokság 1-3. hely: 3 pont
 • sporteredmény: Világ- és Európa-bajnokság 1-3. hely: 5 pont 

A belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítése:

a) jeles, kiváló, kitüntetéses (5) minősítés 20 pont,
b) jó (4) minősítés 16 pont,
c) közepes (3) minősítés 12 pont
d) elégséges (2) minősítés 8 pont.

A külföldi oklevéllel rendelkező jelentkezők esetében a belépés feltételéül szolgáló oklevél minősítéséhez szükséges felvételi pontok megállapítás az alábbi megfeleltetés szerint történik:

Amennyiben a külföldi oklevél minősítése nem a fentiek szerinti ECTS értékelési skála szerint történik, úgy a minősítést az Egyetem illetékes Kreditátviteli Bizottsága saját hatáskörben állapítja meg.

Amennyiben a külföldi oklevél nem tartalmazza az oklevél minősítését, úgy a minősítésről az oklevél átlaga – ennek hiányában a transcript vagy oklevélmelléklet adatai – alapján az illetékes dékán dönt a kerekítés szabályainak megfelelően.

Képzésenként

számvitel

Felvételi pontok:
 – felsőfokú oklevél alapján: 70 pont
 – oklevél minősítése alapján: 20 pont
vagy

 – GMAT vagy GRE alapján: 70 pont
 – oklevél minősítése alapján: 20 pont
vagy
 – felvételi szakmai és motivációs beszélgetés: 40 pont
 – felvételi írásbeli vizsga: 30 pont
 – oklevél minősítése alapján: 20 pont

Az írásbeli: Vállalatgazdaságtan

A szóbeli egyben motivációs és alkalmassági beszélgetés, tárgya: számvitel szakmai problémák megoldása, szakmai kérdések ismerete/motiváció/gondolkodásmód feltárása.

A felvételi eljárás során az Intézmény részére feltöltendő dokumentumok

Pontszámításhoz szükséges dokumentumok feltöltése

 • „B” Akkreditált oklevél vagy a „C” Nemzetközi teszt alapján történő pontszámításhoz a pontszámításra jogosító oklevéllel vagy nemzetközi teszt eredménnyel rendelkező jelentkezőknek a dokumentumok beküldési határideje 2022 november 15. éjfél. Amennyiben a megadott határidőig a szükséges dokumentumot feltölti, úgy az saját felvételi vizsgaként részére a fent meghatározott pont beszámítható, ebben az esetben saját felvételi vizsgát nem kell tennie, csak a bemeneti kompetenciafelmérésen kell részt vennie.
 • 2022. november 15-ig oklevéllel vagy Nemzetközi teszt eredményével még nem rendelkezők esetében az oklevelet, oklevél hiányában az oklevél kiállításáról szóló igazolást vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot legkésőbb 2023. január 10. határidőig itt kell feltölteni.

A jelentkező ebben az esetben választhat az alábbi lehetőségek közül: 

a) felvételi vizsgát tesz a felvételi vizsgákra vonatkozó szabályok alkalmazásával azzal, hogy az oklevél vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentum megszerzését és feltöltését követően a saját felvételi vizsgaként részére a fent meghatározott pont beszámítható, a felvételi vizsgán szerzett pontok ennek megfelelően módosulnak, vagy 

b) nem tesz felvételi vizsgát – bemeneti kompetenciafelmérésen részt kell venni- és vállalja annak kockázatát, hogy az oklevelet vagy a nemzetközi teszt eredményét igazoló dokumentumot határidőre nem tudja feltölteni és/vagy azok minősítése nem megfelelő és felvételi vizsgát sem tett, így a felvételi vizsgája érvénytelen lesz.

Felévteli követelményként előírt nyelvvizsga feltöltése

Mesterképzésre meghatározott további felvételi követelmény legalább középfokú angol nyelvvizsga megléte, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél vagy az érettségi bizonyítványt, oklevelet kiállító felsőoktatási intézmény által kiállított és hitelesített igazolás arra vonatkozóan, hogy a jelentkező az alábbi nyelvvizsgák által tanúsított angol nyelvtudással rendelkezik. Az Egyetem az alábbi szintű nyelvvizsgákat – vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványt vagy oklevelet vagy ilyen szintű nyelvtudást igazoló hitelesített igazolást – fogadja el, mint minimum követelmény:

Az Egyetem a fentieken túl az alábbiakat is elfogadja a középfokú angol nyelvtudás igazolására:

 • A-Level (vagy International A-Level) angol nyelvből, minimum B érdemjegy, vagy
 • International Baccalaureate, Standard Level 5 vagy Higher Level 4, vagy magasabb érdemjegy angol nyelvből, vagy
 • Emelt szintű érettségi angol nyelvből 45% vagy felette, vagy
 • GCSE (vagy IGCE), angol nyelvből, 6-os jegy (vagy B), vagy magasabb, vagy
 • Nemzetközileg elismert felkészítő programot végzett jelentkezők esetén, a szervező igazolása a B2-es szint meglétéről (pl.: INTO, Study Group, Kaplan, Navitas vagy a Corvinus Egyetem előkészítő programja)

Abban az esetben, ha a jelentkező anyanyelve az angol, nem szükséges igazolnia a jelen pont szerinti követelményt, hanem nyilatkoznia kell arról, hogy az anyanyelve az angol és a nyilatkozatot a jelentkezéssel egyidejűleg fel kell tölteni az Egyetem elektronikus felvételi rendszerébe. A jelentkező a nyilatkozattal kiváltja a jelen pontban foglalt követelményt.

Amennyiben a jelentkező nyelvvizsga-bizonyítványa vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítványa/oklevele nem megfelelő vagy nincs, mesterképzésre nem nyerhet felvételt.

A fenti nyelvvizsgák, igazolások valamelyikét alátámasztó dokumentumot, illetve a nyilatkozatot itt kell feltölteni legkésőbb 2023. január 10-én éjfélig.

Fontos! Az oklevél és a nyelvvizsga adatait a felvi.hu elektronikus felvételi rendszerben is meg kell adnia az Oktatási Hivatal tájékoztatásának megfelelően.

A jelentkezés sajátos feltételei

A képzések Corvinus Ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában kerülnek meghirdetésre. A felvétel és a képzések finanszírozásának sajátosságairól a Budapesti Corvinus Egyetemen a Tájékoztató 6.4. fejezetében olvashat.

A CORVINUS által kiírt ösztöndíjpályázat feltételeiről az Egyetem honlapján a Felvételi/ Corvinus Ösztöndíjprogram oldalon olvashat. A besorolási határozat tartalmazza, hogy felvétel esetén önköltséges finanszírozási formára Corvinus Ösztöndíjprogram keretében nyert felvételt.

A felvételi vizsga külön eljárási díja 4 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

Számlát vezetőpénzintézet: OTP Bank Nyrt.

számlaszám: 11784009-22229896-00000000;

Közlemény: R2SZ00003K felvételi vizsga 2023K Minta Elemér.

A 4 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező hány vizsgát tesz. A vizsgadíjat annak a jelentkezőnek kell befizetnie, aki a vállalatgazdaságtan írásbeli vizsgán részt vesz.

A felvételi vizsgák követelményeiről részletesen az Egyetem honlapján, a Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat.


Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt. számlaszám: 11784009-22229896-00000000;

Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2023K Minta Elemér.

Befizetési határidő: A dokumentumok benyújtásával egyidejűleg kell teljesíteni.

A kreditelismerési eljárásban hozott határozatot a hallgató ugyanazon szakra történő felvételi jelentkezés esetében másik felvételi eljárásban is felhasználhatja a határozat keltétől számított 5 éven belül, ez esetben nem kell új kérelmet benyújtania, de a korábban adott szakon részére megküldött kreditelismerési határozatot fel kell töltenie az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvasható módon megadott helyre.

Az előzetes kreditelismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja/Kreditelismerési eljárás menüpont alatt olvashat. A Kreditelismerési eljárás oldalról tölthető le a kreditelismerési kérelem is, amelyet 2022. november 18-án éjfélig kérik feltölteni a menüpontban megadott helyre.

Külföldi továbbtanulási célú elismerési eljárásról az Egyetem honlapján, Felvételi/Jelentkezés módja menüpont alatt olvashat. A „Külföldi oktatásiintézményben szerzett bizonyítvány vagy oklevél továbbtanulási célú elismertetése” oldalról tölthető le az elismerési kérelem.

Figyelem! Az E-felvételibe emellett kötelező a külföldi bizonyítványok, oklevelek, transcriptek hiteles másolatát, valamint ezek esetleges fordítását feltöltenie.

Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás bizonyos mesterképzési szakok esetében lehet egy eleme a felvételi jelentkezésnek. Kérjük ellenőrizd, hogy a Te esetedben szükséges-e lefolytatni az eljárást. Az előzetes kreditelismerési eljárás díja 8 000 Ft, amely banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számláján keresztül.

 • Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.
 • Számlaszám: 11784009-22229896-00000000
 • Közlemény: R2SZ00003K kreditelismerés 2023K Minta Elemér

A 8 000 Ft-ot csak egyszer kell befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező az Egyetemen belül hány mesterképzési szakra jelentkezik.

További fakultatív csatolandó dokumentumok a jelentkezéshez

Többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok:

• fogyatékosság igazolása
• gyermekgondozás igazolása
• hátrányos helyzet igazolása
• nyelvvizsgát igazoló dokumentum
• OTDK igazolás
• sporteredmény igazolása 

corvinus-bce-facebook.jpg
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.06. - 14:19:16