Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Széchenyi István Szakkollégium

Mivel foglalkozunk? 

A SZISZ egy sokszínű, önszerveződő, demokratikus szervezet, melynek célja egy nyitott, barátságos és kritikusan gondolkodó közösség megteremtése, amelyeket az egyetemet kiegészítő szakmai képzésekkel támogat. 


Kit keresünk? 

Bármely budapesti egyetemről várunk első- és másodéves, fejlődni vágyó hallgatókat, akik érdeklődnek a közgazdaságtan és/vagy a társadalomtudományok iránt. 


Mi a jelentkezés folyamata? 

Gyere el programjainkra, ismerkedj meg velünk és jelentkezz! A kétfordulós felvételi egy írásbeli kérdőívből és egy kötetlen szóbeli beszélgetésből áll, amelyekre májusban kerül sor. 


Mit szeretünk a SZISZ-ben? 

Az év egyik napján sem kell egyedül szenvednünk jegyzeteink felett, mindig találni a könyvtárban sorstársakat. A spontán borozások pedig nem kizárólag az ízek kiélvezéséről szólnak. Szívesen elmélkedünk ilyenkor közéleti kérdésekről is, de színházhoz, bulihoz és BUBI-hoz is találhatsz társakat. Egy közel 100 fős szervezet életének irányítása, formálása foglalkoztatja a tagságot. 

Szakmai rendszerünk gerincét a közgazdaság- és társadalomtudományi fókuszú sávrendszer adja, amit elméleti, gyakorlati és módszertani ismeretbővítő kurzusok egészítenek ki. Pl.: játékelmélet, stratégiai menedzsment, etika és gyakorlat, Python programozás. A kiscsoportos kurzusok építenek a résztvevők folyamatos készülésére és aktív gondolkodására is. Az oktatók szakterületük kimagasló alakjai, akik az alkalmakat lelkesedésükkel igazi tudományos élménnyé teszik. 

A SZISZ mindezek megélésére egy diverz közeget biztosít a Ménesi úti épületünkben. Több egyetemről érkező tagságunk inspiráló közeg, legyen szó karrierutakról, szakmai előmenetelről vagy akár élettapasztalatról. SZISZ-esként ráadásul nemcsak a SZISZ-hez tartozol, hanem egy nagy múltú Össz-szakkolis mozgalom része is vagy, ami egy még tágabb és sokrétűbb környezetet jelent.

Vágólapra másolva