Budapesti Corvinus Egyetem ×

Egyetemi testnevelés, követelmények

A Testnevelési és Sportközpont 2019/20/2  félév  kurzusai
alapszakosoknak: 2020.02.03-tól vehetők fel a Neptun tanulmányi rendszerben!
Tárgykód: TES_TESTNEVD 2019/20/2
 
Az oktatásban mindenki a saját felelősségére vehet részt és kérünk mindenkit, hogy egészségi állapotának megfelelő órát válasszon!
Ha egészségügyi gond miatt nem tud részt venni az órán, kérjük, jelezze az órát tartó tanárnak!
 
A kurzusok között vannak ingyenes és költségtérítéses kurzusok.
 
Ingyenes kurzusok: crossfit, foci, floorball, funkcionális tréning, futó edzés, jujutsu, kosárlabda, kajak-kenu, kondi, néptánc, pilátes, ping-pong, röplabda, step aerobic, testtartásjavító torna, tollaslabda, túrázás, úszás, zenés gimnasztika
 
Költségtérítéses kurzusok: tenisz (díja NEPTUN-on keresztül fizetendő), illetve stretching, jóga, aikido, judo, társastánc, zumba, salsa, clip dance, hip-hop (díja helyszínen fizetendő, tanárral egyeztetve).
 
Alapszakos (BSc-s) hallgatók számára a testnevelés KRITÉRIUM TANTÁRGY, melyből két félévet kell teljesíteniük, a tanulmányok megkezdésétől számított 4 félév alatt!
Első félévben az ingyenes órák illetve tenisz és stretching közül választhatnak.
Egy teljesített testnevelés félév után választhatnak már a többi költségtérítéses óra közül is: jóga, aikido, judo és a táncok, vagyis társastánc, zumba, salsa, clip dance, hip-hop.
A Neptunon regisztrálni kell, ugyanúgy, mint a többi tantárgyra. A 2019/20-as  tanév aktuális félévben a TES_TESTNEVD tárgyat kell kiválasztani és ott lehet válogatni a kurzusok között.
 
Felsőbb éves (MSc-s) hallgatók, illetve akik már teljesítették a 2 kötelező félévet, 5.000,- Ft-os egységes térítési díjért részt vehetnek az ingyenes testnevelési órákon, amennyiben jelentkeznek kurzusra a NEPTUNON.
A következő a folyamat: Neptun/tétel kiírása/fizetési jogcím/szolgáltatás jogcím/ 2019/20/2 aktuális félév kiválasztása!!!/szolgáltatás típusa/Testnevelés térítési díj 5.000,- Ft/tétel létrehozása/átutalás gyűjtőszámláról
 
FONTOS: félév elején a 2. hiányzás után automatikusan törli az órát tartó tanár a hallgatót a listából!
 
A testnevelés tantárgy félév elfogadásának feltételei:
 • Az órákon való aktív részvétel, PONTOS ÉRKEZÉS.
 •  A félév során összesen 5 hiányzás lehetséges, kettőt nem kell igazolni, 3 órát pótolni kell!
 • 1 napon CSAK 1 testnevelés órát lehet teljesíteni, függetlenül attól, hogy pótol, vagy saját óráján vesz részt. A pótlás alkalmával, a helyszínen kérj igazolást a tanártól.
Pótlási lehetőség
 • Saját tanáránál előzetes megbeszélés alapján, létszámtól függően!!!
 • Lehetőség szerint a hiányzást követő 2 héten belül kérjük a pótlást. A torlódások elkerülése miatt ne halasszatok mindent az utolsó hetekre.
 • Előre is lehet pótolni (ösztöndíj ill. családi és egyéb problémák miatt).
 • AZ UTOLSÓ 2 HÉTEN NINCS PÓTLÁS!
 
FONTOS!
 • A torna- illetve tánctermi tornaórákon a szivacsok betakarására egészségügyi okokból törölközőt hozzon magával minden kedves hallgató.
 • A konditeremben szintén egészségügyi, higiéniás okból kötelező a gépeken a törölköző használata.

Sportolói felmentés:
 • Válogatott  és  NB l-es sportolók részére kiadott igazolás alapján, mely tartalmazza  a sportágat, vezetőedző aláírását, pecsétet. Lásd ”Sportolói felmentés” nyomtatvány 
 • Közgáz SC és DSK sportoló: edző igazolásával a félév végén.
A felmentést minden félévben (I.félévben szeptember 30-ig, illetve II. félévben február 28-ig) a Testnevelési és Sportközpontban személyesen kell leadni!!!
A Neptunon pedig a testnevelés tantárgyon belül a SP (sportolói felmentés) kurzusra kell regisztrálni. 
A sportolói felmentés feltétele MEFOB-on való részvétel!!!

Sportolói felmentés
Egészségügyi felmentés:
A szakorvos által kiadott eredeti felmentési igazolást vagy a kórházi zárójelentést kell személyesen behozni a "C" épület  5.emelet 509-es szobába "FOGADÓÓRÁBAN".
Az igazoláson szerepeljen, hogy az orvos a testnevelés alóli felmentést javasolja, és az időszak, hogy mettől-meddig (adott félévre, egész tanévre stb).
A Neptunon a testnevelés tantárgyon belül (aktuális félév) az EÜ (egészségügyi felmentés) kurzusra kell regisztrálni. 

Párhuzamos képzés:
A Corvinuson egy másik szakon, vagy egy másik egyetemen elvégzett testnevelés kurzust ugyanúgy kell elfogadtatni, mint egyéb kurzusokat. A kari TO-k honlapjáról letölthető nyomtatványt ki kell tölteni, kinyomtatni a testnevelés kurzust tartalmazó  félévet a Neptunból, és a tesi tanszéken (Közraktár utca 4-6., C épület, 509. szoba) a Sportközpont vezetővel (Vladár Csaba) aláíratni és lepecsételtetni. Ha nem tudjátok a fogadóórájában felkeresni a tanszékvezetőt, akkor ott lehet hagyni a nyomtatványokat a tanszéken, és később visszajönni érte. Emellett fel kell venni a Neptunon a testnevelés tantárgy kurzusai között szereplő PK (párhuzamos képzés) kurzust. 
Ezután a kari TO-n is el kell fogadtatni a kurzust. Ha a tanszékvezető és a TO is aláírta, akkor érvényes az elfogadás, és a félév folyamán aláírásra kerül a kurzus.

Felmentések leadásának határideje: őszi félév szeptember 30. illetve tavasszal február 28.
 

Vágólapra másolva