Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Aktuális hírek

Kedves Hallgatók!

Bekerültek a Tanulmányi ösztöndíj eredményei a Neptunba! A határozatokat a kérvény neve melletti plusz jelre kattintva találjátok! 

Az alábbi linken megtaláljátok a 2019. szeptember előtt kezdett államis hallgatók homogén csoportjainak mediánjait. Mint tudjátok, medián fölötti átlagot elért hallgatók részesülnek tanulmányi ösztöndíjban. https://docs.google.com/…/1zmmbO9njVqzKGWTDx8qR…/edit…

Ezen a linken pedig megtaláljátok a 2019 szeptemberében, illetve ezután kezdett állami ösztöndíjas, Corvinus ösztöndíjas és önköltséges hallgatók homogén csoportjait és az ahhoz tartozó átlagokat. Ezen átlagok alatt nem részesültök tanulmányi ösztöndíjban. https://docs.google.com/…/1gImMWDmd1OrXRD7H…/edit…

Elnöki Testület keddi döntése alapján a tanulmányi 2 ösztöndíjnál az elnyerhető minimum összeg havi 10 000, a maximum pedig 70 000 Forintban lett meghatározva. 

Amennyiben nem értetek egyet a határozatban szereplő döntéssel, van lehetőségetek fellebbezni a Jogorvoslati kérvény leadásával. A jogorvoslati kérvények bírálata már a Felülbírálati Bizottság hatásköre! 
Leadási határidő: 2020. október 2. – 2020. október 16. 12:00 óra  

 Azon hallgatók számára, akik

         – a 2019/2020/2. félévben külföldi részképzésen vettek részt, és még nem a megfelelő kreditszám, 
           illetve átlag szerepel a Neptunban, valamint
         – leadták a Tanulmányi ösztöndíjra vonatkozó kérvényt a leadási határidőig,

november 30. után lesz egy automatikus adatfrissítés, mely eredményeképp ők is jogosultak lehetnek az ösztöndíjra. Kérünk Benneteket, eddig a dátumig mindenképpen írassátok be a tavaszi félévben elért eredményeteket! 


Kérdés esetén keressetek minket bizalommal!                                           2020.október 02.
Kedves Hallgatók! 

Bekerültek a Neptunba a Rendszeres Szociális Ösztöndíj végleges eredményei! A határozatokat a kérvény neve melletti plusz jelre kattintva találjátok. 

Ebben a félévben a minimum ponthatár 35 pontban lett megállapítva. 

Amennyiben nem értetek egyet a kapott döntéssel, van lehetőségetek fellebbezni a Jogorvoslati kérvény benyújtásával. 
Leadási határidő: 2020. október 5. – 2020. október 19. 
A jogorvoslati kérvényeket már nem mi, hanem a Felülbírálati Bizottság bírálja, ők tudnak a továbbiakban tájékoztatást adni a fellebbezési kérvényetekkel kapcsolatban! 

Kérdés esetén bátran forduljatok hozzánk a hszb@uni-corvinus.hu e-mail címünkön!           2020.október 3.

                                                   


Kedves Hallgatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy megváltozott a korábban kihirdetett Rendszeres Szociális Ösztöndíj 20/21/1 leadási határideje.
Új leadási határidő: 2020. szeptember 11. 12:00 óra
Hiánypótlási időszak végleges határidő: 2020. szeptember 18. 12:00 óra

Rövidült a leadás határideje, viszont hiánypótlásra ugyanúgy szeptember 18-ig van lehetőségetek. Kérünk titeket, hogy a dokumentumok beszerzése során vegyétek figyelembe az megváltozott határidőt!

A megváltozott pályázati felhívást az alábbi linken tudjátok megtekinteni.
https://www.uni-corvinus.hu/contents/uploads/2020/08/rendszeres%20szoci%C3%A1lis%20%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADj%20palyazati_felhivas_20200708_v3.8e1.pdf?fbclid=IwAR2Q8J29OaZdAsL4gWpQnN6nQwSIUZNAaoj9xsx4lCCR-4K7SieRXj2OLxc

Kérdés esetén továbbra is keressetek minket!                              2020.augusztus 20.    
Kedves Hallgatótársaink!

Szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy kiadásra került az új Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat. Szeretnék azokat a dolgokat kiemelni, amik egyaránt érintik a Hallgatói Szociális Bizottságot és Titeket is.

1. Tanulmányi Ösztöndíj

  • Az ősszel, azaz 2019/2020/1 félévben felvett és a mostantól felvételt nyerő hallgatóknak újfajta tanulmányi ösztöndíj számítás lép életbe. Az önköltséges hallgatók is részesülhetnek majd a juttatásban, valamint számukra magasabb összegek kerülhetnek megállapításra. Mindez viszont azzal is jár, hogy nem a hallgatók felső 50%-a nyerheti el, hanem egy sokkal szűkebb rétegről, a legjobban teljesítők legalább 20%-ról beszélhetünk esetükben.
  • A mester elsős hallgatóknak az idei keresztfélévtől nem automatikusan jár majd az eddig fix összegű ösztöndíj, hanem a felvételi pontszámukból képzett átlag alapján kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat. Tehát már a 2019/2020/2 félévben felvett hallgatókra is ez vonatkozik.
  • A 2018/19/2 és korábban felvett hallgatók számára változatlan marad a tanulmányi ösztöndíj, azaz a mediántól jobban teljesítő hallgatók kaphatnak majd ösztöndíjat.

2. Rendszeres és Rendkívüli Szociális Ösztöndíj

Az idei félévtől kezdve az önköltséges hallgatók is leadhatják a rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíjat.

A rendszeres szociális ösztöndíj pontozási rendszere az alábbiak szerint változott:
A szociális helyzet alapján szerezhető pontok száma:
– A pályázón kívül közös háztartásban elő eltartottakra kapható pont 3-ról megemelkedett 5-re,
– A gyermekét egyedül nevelő szülők/eltartók esetén 8 helyett mostantól 10 pont kapható,
– Fogyatékossággal elő családtag esetén 10/fő-ről 12/fő-re emelkedett a kapható pontszám
– Valamint az egy főre jutó jövedelem kategóriában az eddigi 0 – 99 900 Forintos rendszer helyét, átveszi a 0 – 109 900 Forintos pontozási rendszer.

3. Kiemelt Kari Ösztöndíj

  • Ez az ösztöndíjunk sajnos eltörlésre került, azon elvet követve, hogy minden tevékenységre egy ösztöndíj legyen leadható. Ennek megfelelően elnyerhető például tanulmányi ösztöndíj és demonstrátori ösztöndíj, valamint a Kiemelt Kari Ösztöndíj egy szeletét veszi át majd a Hallgatói Önkormányzat által létrehozott Tudományos Ösztöndíj.

4. Külföldi Részképzési Ösztöndíj

  • A Külföldi Részképzési Ösztöndíj átalakításra került, hiszen azt tapasztaltuk, hogy a korábbi tevékenységenként adható 3-3 pont nem adott valós képet a tevékenységeitekről. A pályázatot két részre lehet majd bontani, melyek a tanulmányi és szakmai tevékenységetek, valamint a mobilitási pályázatotokra vonatkozó adatok (pl. külföldön tartózkodás ideje). A korábban használt korrigált kreditindex helyét pedig mostantól a tanulmányi ösztöndíj-átlag veszi át.

A megváltozott HTJSZ-t az alábbiakban találjátok: http://www.uni-corvinus.hu/…/2_HTJ…/HTJSZ_2020_februar_1.pdf

Ha bármilyen kérdésetek támad a változtatásokkal, vagy az általunk bírált ösztöndíjakkal kapcsolatban nyugodtan keressetek minket Facebookon, vagy a hszb@uni-corvinus.hu e-mail címen!

Üdvözlettel,
HSZB


Vágólapra másolva