Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Vendég Wi-Fi útmutató

Minden egyetemi dolgozónak lehetősége van a vendégei számára ideiglenes Wi-Fi hozzáférést biztosítani. Ezt könnyen megteheti a Vendég Wi-Fi oldalon.

Az eléréshez kattintson ide https://www.uni-corvinus.hu/wifiuser

Ez után kattintson a “Bejelentkezés” gombra, mert a szolgáltatást csak azonosítás után lehet igénybe venni. Természetesen, ha már be van jelentkezve a portálra, akkor ez a lépés nem fog megjelenni.

 
Megjelenik a belépő oldal, itt a cusman nevével és jelszavával tud belépni. Ez után már használhatja a rendszert.Az ideiglenes Wi-Fi azonosítót a rendszer generálja az Ön Cusman azonosítója alapján. A Cornet-EAP Wi-Fi hálózathoz ezután a generált azonosítóval és jelszóval lehet csatlakozni az adott lejárati dátumig.

Új vendég Wi-Fi felhasználó generálásához a szövegmezőbe írjon egy rövid megjegyzést, ami tartalmazza például, hogy kinek a részére ad Wi-Fi hozzáférést. A megjegyzés megadása kötelező. Ez után kattintson a „Létrehozás” gombra.


A létrehozás után a generált adatok megjelennek egy táblázatban. Az egyetemi Cornet-EAP Wi-Fi hálózathoz csatlakozáshoz az itt található azonosító és jelszó párost kell használni. A jelszót nem lehet megváltoztatni, a generált jelszó adott. A jelszót bármikor meg tudja nézni ezen az oldalon.A vendég Wi-Fi belépési adatok egy hétig érvényesek, utána inaktívvá válnak. A táblázatban láthatjuk mikor hoztuk létre az adott belépési kódot és hogy az mikor fog lejárni.

Manuálisan is lehet törölni a kódokat, ha már nincs rájuk szükségünk. Törölni az adott kód sorának végén található „Törlés” gombbal lehet.A törölt adatok inaktívvá válnak és a rendszerben láthatóak maradnak, amíg rá nem frissít az oldalra.

 

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.29. - 22:09:03