Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Rendezvényszervezési Divízió

Célkitűzés

Rendszeres, kiszámítható, soha nem látott koncepciójú közgáz bulik, illetve magas színvonalú, értékorientált sportrendezvények szervezése. A munkacsoport magában foglalja a külsős bulik szervezését, a Közgáz Évzáró Fesztivál koordinálását, a Mester Gólyatábor lebonyolítását, illetve az Egyetemen megvalósuló sporteseményeket, sportággondozást. 


Megvalósított projektek

Érdemi munka csak akkor születhet, ha az ember képes megfelelően regenerálódni, feltöltődni. Pontosan ezért teremtettünk a hallgatók számára számos szórakozási lehetőséget a Corvin Nights összefogásával, melyben kiemelt figyelmet élvezett a megbízható szervezési környezet, az egyedi kialakítású díszletek, az ismert belvárosi szórakozóhelyek és a kimagasló előadói karakterek. 

2018/2019/1-es félévnyitó rendezvényünk az Ötkertben került megrendezésre, az érdeklődés pedig minden várakozást felülmúlt: a jegyek 100%-a kevesebb, mint két óra alatt elfogyott. A gólyák kiemelt érdeklődésén túl, az erős előadói line-up is minden kétséget kizáróan hozzájárult a teltházas bulihoz. Rendhagyó módon az eseményre belépőt váltók a Secret Roomba is látogathattak ugyanazzal a belépővel, így 3 különböző zenestílusú teremben találhatta meg mindenki a számára kedves dallamot. A nagyteremben Yamina, Purebeat és Daniel pörgette a legerősebb slágereket, a kisteremben Griko szolgáltatta a forró latin számokat, míg az alapjáraton külön működő Secret Roomban Blaize és Peteriko gondoskodott a talpalávalóról. 

A 2019/2020 évnyitó sikerét tovább fokozva, megszervezésre került a Közgáz Halloween, amely a város egyik legszínvonalasabb halloweeni rendezvényére sikeredett. A halloweeni légkört a szórakozóhely dekorációja is igyekezett megteremteni, mely Drakula kastélyát idézte – a kivételes dekor mellett maga a klub stílusa is hozzájárult az igazi október 31-ei érzés megteremtéséhez. A kiemelt hangulatról ezúttal Metzker Viki, DJ Nara, Adam Ajkay és Daniel gondoskodott. A teltházas eseményt ezúton is hálásan köszönjük és reméljük Ti is felejthetetlen élményekkel gazdagodtatok.

Azonban az igazi nagy dobás az ősz folyamán csak ezek után következett. Bizonyára mindenkiben kedves emlékeket idéz fel a Mikulásnapi ajándékunk: a ’90-es évek
slágereit játszó Necc Party társaságában idén először került megrendezésre a Közgáz Aréna nevű eseményünk. A rendezvény helyszínének Magyarország legpatinásabb szórakozóhelye, az Akvárium adott otthont. A kezdeményezésünkkel egy ismétlődő hagyományt szeretnénk elindítani, melynek keretében minden félévben egy hasonló kaliberű eseménnyel készülünk Nektek.

A sikeres rendezvények tükrében indítottuk el a következő félévtervezést, állítottuk össze a tematikát a Corvin Nights kardinális hozzájárulásával. 2019 februárjában a vizsgaidőszak fáradalmaira a Remixben megszervezett Vizsgatemető szolgáltatta a gyógyírt, mely méltó zárása volt másfél hónapnyi vizsgasorozatnak és megszerzett krediteknek. Az est hangulata nem lehetett volna teljes Pixa, Purebeat, Daniel és DJ Peteriko jelenléte nélkül.

2019. Március 13-án magunkra kaptuk a lakkcipőnket, élére vasaltuk a kisestélyinket és összehoztuk minden idők legelegánsabb Közgáz Felezőjét a Symbolban. Az ország legexkluzívabb klubhelységében emlékeztünk meg a gyorsan múló szemeszterekről és a tanulmányaink felezéséről. Az éjjel hangulatfelelősei: DJ Alan, Willcox, Adam Ajkay, DJ Peteriko és Daniel, akik 2 teremben varázsoltak csodás hangulatot a résztvevők számára.

5 teltházas éjszaka után, rengeteg élménnyel gazdagodva hoztuk össze április 17-én a félév utolsó táncát és emeltük az ünneplést egy magasabb fokozatra. A Közgáz kedvenc fellépőjével újra tető alá hoztuk a szemeszter legnagyobb hallgatói házibuliját, hogy méltó módon zárjuk a tanévet! Ahogy 2018-as év decemberében, most is a Necc Party felelt a jelenlévők megmozgatásáért és táncra hívásáért. Azonban sikerült szintet lépni, hiszen a VOLT Lokál termet is megnyitottuk számotokra. Így nagyjából 1700 közgázos mutathatta meg, hogy a corvinusosok tudnak a legjobban bulizni!

Közgáz Évzáró Fesztivál nélkül nincs Corvinus, így ennek a tudatában a 2019-es felsztiválra már előző októberben elkezdtük a szükséges előkészületeket az Egyetemmel és az EFOTT Kft.-vel. A pontos koordinációnak köszönhetően már márciusban olyan fellépőket tudhatott magának a fesztivál, mint a Punnany Massif, Follow the Flow, Brains és a Necc Party. A hasonlóan a korábbi félévhez, 2019-ben is úgy gondoltuk, hogy tiszteletbérlettel lepjük meg azokat a hallgatókat, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárták az őszi félévet és az eddigi tanulmányikat. Ebből kifolyólag a Hallgatói Önkormányzat több mint 4 millió forint értékben vásárolt bérletet az erre érdemes hallgatók számára, kiemelve és értékelve az ő teljesítményüket. Az Évzáró szervezésében minden erőnkkel azon voltunk, hogy az eddigi legjobb fesztivált tudjuk megrendezni számotokra. A prominens fellépőkön kívül több újítást is sikerült beiktatnunk Alsóörsre. Bevezetésre került a VIP jegy, a diákszervezeti kedvezmény igénybevételére is lehetőséget teremtettünk, rengeteg nappali programot szerveztünk Nektek (hogy igazi fesztivál-feelingben legyen részetek) és egy új színpaddal (techno) is bővült a repertoár. Szerencsére idén az időjárás sem hagyott minket cserbe.

A mesterszakos tanulmányokba nem lehet csak úgy beleugrani közös alapozás, hangolódás nélkül. Ezt az elvet mi sem vetjük meg, így 2019-ben egy teljesen új köntösbe csomagolt gólyatábort hozunk el az érintetteknek. Hasonlóan a Közgáz Évzáró Fesztiválhoz, itt sem bíztuk a véletlenre az előkészületeket, és már 2018-as év decemberében lefektettük az alapokat. Tekintettel a keresztféléves eljárásban felvett hallgatókra, a tábor Facebook eseménye már 2019. május eleje óta várta az érdeklődőket.

A sikeres tárgyalásoknak köszönhetően 2019-ben jegykedvezményben részesültek azok a corvinusos hallgatók, akik a Franciaországban megtartott Snowattack 2019-en vettek részt. A jegykedvezmény mellett külön apartmantömbökben kaptak szálláslehetőséget a közgázosok, elősegítve ezzel Egyetemünk hallgatói közösségének építését. 

A rengeteg munka, tanulás mellett kiemelt fontossággal bír a fizikális képességünk karbantartása, így a 2018/2019-es tanév során két sporthetet, illetve számos egyéb sporteseményt szerveztünk a hallgatóság számára. A novemberi sporthét portfóliója a röplabdára, kosárlabdára és a focira fókuszált, kiemelve a három legnépszerűbb sportot egyetemünkön. Bővítve a kínálatot, a tavaszi félév keretében rendeztük meg először a Közgáz Fitness & Gym délutánt a BioTechUSA termékszponzorációs és edzői támogatásában, illetve egy FIFA Bajnokságot a Fütyülős hozzájárulásával. A két sporthét keretében közel 600 hallgatót sikerült megmozgatnunk és ennél is többet elérnünk a felhívással. Fontos megemlíteni, hogy ez még mindig csak a kezdet, és következő félélvekben még komplexebb, még sokoldalúbb sporthéttel fogunk jelentkezni. 

Igyekeztünk mindenkinek megadni a lehetőséget a gólörömre, ezért a 2018/2019-es tanévév során több alkalommal is olyan mini-kupákkal kedveskedtünk Nektek, mint a Fifa– vagy a Sörpong bajnokság. A játék tétjét az értékes nyeremények is növelték. Ezek olyan egész estés rendezvények, melyek kiváló platformot nyújtanak a kikapcsolódásra, a versenyzésre és nem utolsó sorban egymás megismerésére.

Az 2019-es évben először került megrendezésre a Közgáz Squash Kupa, amely kapcsán bízunk abban, hogy egy hagyományt sikerült útjára indítanunk. A világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág Magyarországon is egyre jelentősebb teret hódít magának, így világos volt, hogy haladnunk kell a korral. Az eseményre meglepően nagy érdeklődés volt a hallgatóság részéről, így várhatóak még további squash versenyek is. Az eseményre egy modern csarnokban került sor, ahol minden igényt kielégítő felszereltséget tapasztalhattak a résztvevők.

A 2018/2019 tanévben 2 előadás szervezésével is kedveskedtünk a hallgatóság számára. Igyekeztünk izgalmassá és érdekessé tenni őket Nektek, így mindkét esetben egy kötetlenebb, mégis szakmai kerekasztal beszélgetés formájában jöttek el felszólalni az előadók. Ősszel a sporthét keretein belül megtudhattuk, hogyan lehet összeegyeztetni a felsőoktatási tanulmányokat a versenyszerű profi sporttal. A különböző trükkökről és a kettős terhelés nehézségeiről első kézből számoltak be országunk élsportolói közül néhányan: Dibusz Dénes, magyar labdarúgó válogatott játékos, Rasovszky Kristóf, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar nyíltvízi úszó és Herr Orsolya, a magyar kézilabda válogatott csapat volt játékosa. A beszélgetést sokak kedvenc sportkommentátora, Knézy Jenő moderálta.

tavaszi előadás központi tematikája a futball hazai infrastruktúrája, illetve a támogatási hátterének a teljeskörű bemutatása volt. Vida Máté magyar válogatott labdarúgó, Szabados Gábor sportkommentátor, Horváth Csenger játékos-megfigyelő és Csank János a magyar labdarugó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya beszélgetését hallhattuk. Az előadás moderálása Gaál Tamás hozzájárulásával valósult meg. A május 9-ei eseményre kilátogatók egy remek emlékkel gazdagodhattak, hiszen az előadók óriási tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek.

A MEFOB versenyek is nagy hangsúllyal szerepeltek a programtervünkben. Egyetemünk hallgatói rengeteg sportágban képviselték a Corvinust, illetve 2 MEFOB megszervezését is megpályáztunk: squash és strandröplabda. A squash MEFOB április 13-án került megrendezésre a City Squash & Fitness Club-ban (ahol a Közgáz Squash Kupa is volt), míg a MEFOB strandröplabda az EFOTT Fesztiválon került megrendezésre.

A 2018/2019-es tavaszi félévet egy közös szigetkör-futással zártuk az Adidas Runners Team-mel. A sikeres együttműködésnek hála először került megrendezésre ilyen kaliberű és típusú sportesemény egyetemünkön. Az Adidas edzői tökéletesen vezényelték le a programot és a résztvevők a jóleső fáradtságon kívül értékes nyereményekkel is gazdagodhattak. Egy biztos: legközelebb is bevesszük a Margitszigetet, Veletek együtt, közösen! 


Célkitűzés 2019/2020-ra

A külsős események további fejlesztése. Az előadói line-up-nál óriási figyelmet fordítunk majd arra, hogy Magyarország legfelkapottabb lemezlovasait és előadóit hozzuk el Nektek Budapest legfrekventáltabb szórakozóhelyein. Terveink között szerepel egy nappali buli szervezése nyitott helyszínen, illetve az egyetemi sportélet, sportközösség további ápolása, segítése, egyes területeinek az erősebb előmozdítása. Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.24. - 16:04:04