Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Kollégium

Milyen kollégiumokba pályázhatok?

A Corvinus jelenleg három kollégiummal rendelkezik, a Kinizsi, a Földes Ferenc (Ráday utca) és a Tarkaréti Kollégiummal. Az elsőévesek csak az utóbbiba jelentkezhetnek.

Hogyan jelentkezhetek?

A kollégiumi pályázatot a Neptun rendszeren keresztül online felületen kell leadni. (Neptunon belül “Ügyintézés / Kollégiumi jelentkezés” menüpont.) A jelentkezési feltételeket, határidőket tartalmazó pályázati kiírás itt található.

Mikor kell jelentkeznem?

A 2021. július 22-i felsőoktatási felvételi ponthúzás után a felvett hallgatók adatai bekerülnek a Neptun rendszerünkbe és csak ezt követően, 2021. július 29-én reggel 8.00 és 2021. augusztus 13-án 12.00 óra között tart a kollégiumi jelentkezési időszak.

Létezik olyan támogatás, amivel a kollégiumi díj csökkenthető?

Igen, a kollégiumi szociális ösztöndíjat a hallgatók szociális rászorultsági alapon vehetik igénybe. A pályázatot a kollégiumi felvételt nyert, aktív jogviszonnyal rendelkező, önköltséges finanszírozási formában tanuló hallgatók nyújthatják be, de csak abban az esetben, ha adtak le érvényes rendszeres szociális ösztöndíj pályázatot a kollégiumi jelentkezés folyamán. A támogatás mértéke kollégiumonként és szobatípusonként eltérő.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.20. - 02:08:34