Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Közösségi események

Meghívó: DOSZ Szabadegyetem

DOSZ Szabadegyetem

Ahogy arról korábban tájékoztattuk a doktoranduszokat, a kialakult járványügyi helyzet miatt ellehetetlenült a DOSZFESZT megrendezése, azonban örömmel értesítünk, hogy a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) első alkalommal rendezi meg a DOSZ Szabadegyetemet a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatával együttműködésben a Debreceni Egyetem impozáns központi Campusán.

Debrecen Magyarország legnagyobb vidéki városa, a Debreceni Egyetem a régió legjelentősebb felsőoktatási intézménye, egyike Magyarország öt kutatóegyetemének. Az intézmény az országban a legszélesebb képzési spektrumot kínálja, közel 30 000 hallgatója jelenleg 14 karon folytatja tanulmányait, a több mint 1000 doktorandusz pedig 24 doktori iskolában végzi kutatómunkáját.

A Szabadegyetem szakmai és szabadidős programokkal várja a doktoranduszokat. Ahogy az a részvételi díjak alapján is látható, kiemelten számítunk elsőéves PhD és DLA hallgatók részvételére.

A DOSZ szervezésében megvalósuló szakmai programokon a doktori képzéssel kapcsolatos aktuális kérdésekkel foglalkozunk. Az előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések célja az elsőéves doktoranduszok felkészítése az előttük álló kutatói pálya kihívásaira.

A szabadidős programokkal a szórakozási és kapcsolatépítési lehetőségeket szeretnénk biztosítani a résztvevők számára. A rendezvényen – a Debreceni Egyetem közel ötszáz éves hagyományait és a helyi adottságokat kihasználva – számos olyan program kerül megrendezésre, amelyek reményeink szerint feledhetetlenné teszik Szabadegyetemet.

Részvételi díj:

8.000.- Ft/fő (elsőévesek részére, akik felvételt nyertek, de még nem kezdték el doktori tanulmányaikat vagy maximum két lezárt félévvel rendelkeznek)
10.000.- Ft/fő (DOSZ Tudományos Osztályok tagjai részére)
12.000.- Ft/fő

A regisztrációs díj tartalmazza a részvételi lehetőséget a rendezvény teljes idejére, szállást 2 éjszakára, teljes ellátást, valamint a kísérőprogramokon való részvételt. A részvételi díj visszafizetésére nincs lehetőség.
A regisztrációs felület a www.dosz.hu oldalra történt regisztrációt követően a Rendezvények menüpont alatt érhető el.

A jelentkezés és részvételi díj befizetésének határideje: 2020. augusztus 24.

A részvételi díjat a DOSZ bankszámlájára (11600006-00000000-62169239) kell elutalni közlemény rovatban „SZE 2020, Vezetéknév Keresztnév” megjelöléssel.

További információért forduljon bizalommal a rendezvény szervezőihez:

Helyszínnel kapcsolatban: info@dosz.hu
Számlázással kapcsolatban: iroda@dosz.hu

Sok szeretettel várunk minden érdeklődő doktoranduszt Debrecenbe!

Molnár Dániel s.k.

elnök

Doktoranduszok Országos Szövetsége

dr. Bihari Erika s.k.

elnökhelyettes

Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzat


Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíjhoz

A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában.

A Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat. A pályázat szakmai irányítója és Irányító szerve az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A pályázat Kezelő szerve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH).

A pályázat keretében a kooperatív ösztöndíjas hallgató legalább havi nettó 200 000 Ft-os és legfeljebb havi nettó 400 000 Ft-os támogatásban részesül. Ugyancsak támogatást kap a doktori iskola a kooperatív doktori hallgató után, ennek összege szemeszterenként legfeljebb bruttó 2,5 millió forint, amelyből félévenként bruttó 1,2 millió forint a témavezetői juttatás és legfeljebb 1,3 millió forint a projektalapú támogatás. Utóbbi kizárólag kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységre vagy ahhoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztésre, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, tudástranszferre, illetve az ezekkel összefüggő szolgáltatásokra használható fel. Szintén támogatásban részesül a vállalati szakértő, akinek feladata, hogy a kooperatív doktori hallgató számára a vállalati működést bemutassa és a kutatás vállalati hasznosítását elősegítse.

A pályázatot doktori hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, illetve azok nyújthatják be, akik doktori tanulmányaikat a 2020/2021. tanévben kezdik meg. A pályázatokat a kilenctagú Kooperatív Doktori Kollégium bírálja el, amelyben egyaránt jelen lesznek a felsőoktatás és a versenyszféra képviselői, ezzel biztosítva mindkét oldal szempontjainak érvényesülését, és ezen keresztül a legjobbak kiválasztását.

Az eredményhirdetést követően az NKFIH a Kooperatív Doktori Programban részt vevő hallgatókat fogadó felsőoktatási intézményekkel köt támogatási szerződést.

Pályázat benyújtása: 2020. augusztus 1. – 2020. szeptember 15. között.

Felhívás a XXIII. Tavaszi Szél Konferenciára: MI és a tudomány jövője

 Felhívás

a XXIII. Tavaszi Szél Konferenciára

MI és a tudomány jövője

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) örömmel értesíti a doktoranduszokat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat,hogy 2020. október 16-án a Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos konferenciáját online rendezi meg.

A DOSZ a 2020. évi Tavaszi Szél Konferencia szervezésekor a korábbi években megszokottak szerint, a „fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozóját” magyar, illetve angol munkanyelvű rendezvényként hirdeti meg. A rendezvény ezúttal hagyományteremtő jelleggel önálló tematikával rendelkezik, a Mesterséges Intelligencia és a tudomány köré épülnek kulturális és szakmai programjai.

Fontosabb határidők

2020.július 31. A regisztráció és az absztraktok leadásának határideje.

2020.augusztus 14. A jelentkezők kiértesítése az absztraktok elbírálásáról.

2020.július 31. A tanulmány, a szerzői nyilatkozat és a lektori szakvéleményfeltöltésének határideje.

A befizetéssel kapcsolatos tájékoztató az absztrakt befogadásáról szólóértesítést követően kerülnek kiküldésre a jelentkezőknek. A fizetési határidő augusztus 31.


További információért látogasson el a www.dosz.hu weboldalra vagy forduljon bizalommal a Konferencia szervezőihez.

Meghívó!

Corvinus Doctoral Student Forum and Christmas Party

Szeretnénk meghívni Titeket az első Corvinus doktorandusz fórumra és karácsonyi bulira, amely az idén megalakult Corvinus Doktorandusz Önkormányzat (DÖK) szervezésében valósul meg.
Szeretnék bemutatni a DÖK munkáját, valamint szeretnénk egy fórumot tartani a doktori képzésről, illetve a Ti igényeitekről, elvárásaitokról. Az esemény remek alkalom arra is, hogy találkozzatok az Egyetem más doktori iskoláinak hallgatóival is, mivel a fórumot követően egy kis karácsonyi fogadást tartunk, szendvicsekkel és egy pohár pezsgővel.

IDŐPONT: 2019. december 17, 18:00 órától

HELYSZÍN: Corvinus Faculty Club (a Főépület pincéjében, lejárat a Déli kapunál)

PROGRAM:
18:00-18:20: a Corvinus Doktorandusz Önkormányzat rövid bemutatkozása, kik vagyunk, mit csinálunk
18:20-19:00: Doktorandusz fórum, ahol bemutatjuk az ősszel elvégzett felmérésünk eredményeit, amellyel kapcsolatban várjuk kérdéseiteket, felvetéseiteket a doktori képzésről, a doktorandusz életről
19:00: Karácsonyi pohárköszöntő pezsgővel, majd állófogadás szendvicsekkel és üdítővel

A rendezvény ingyenes az egyetem valamennyi doktorandusz hallgatója számára. (Alkoholos italokat nem tartalmaz az állófogadás, de a büfében kaphatók italok.)

Meghívó!

1st International PhD Students Meeting Budapest

Registration is required until 6th of October at bpdoctoralstudents@gmail.com with the name of the participant and the university!

We invite the newcoming international doctoral students of Corvinus University of Budapest (CUB), National University of Public Service (NUPS), Eötvös Loránd University (ELTE) and Budapest University of Technology and Economics (BME) for a full-day joint meeting.

During the day we provide useful information about scholarships, libraries, research opportunities and many more. We also visit the Library of the Hungarian Parliament. We will also have an excellent opportunity for networking and building contacts together. Join us, register until 6th of October at bpdoctoralstudents@gmail.com! (Participation is free of charge, but registration is required.)

Date: 09/10/2019

Venues: Szabó Ervin Library, ELTE restaurant, Library of the Hungarian Parliament, Közgarden

Program at Szabó Ervin Library

[11.00-11.15] Introductions by Doctoral Student Council presidents from Corvinus, ELTE, BME and NUPS

[11.15-11.30] Introduction by the director of the library, presentation about the registration

[11.30-11.45] Presentation of the Institute of Foreign Affairs and Trade

[11.45-12.00] Presentation of EISZ (about platforms and scientific system of Hungary)

[12.00-12.15] Presentation of EIT (about innovation and scientific research possibilities)

[12.15-12.30] Presentation of Association of Hungarian PhD and DLA Candidates (DOSZ) about the internationalisation of the Association, possibilities for foreigners to join the club

LUNCH BREAK

[12.45-13.45] Joint menu lunch at ELTE restaurant

AFTERNOON PROGRAM

[14.30-15.30] Visit in the Library of the Hungarian Parliament of Hungary IN TWO GROUPS with presentations

While one group is visiting the Parliament, at the same time (14.30-15.30) the other group is visiting the CEU Library with presentations. Then the groups change.

EVENING PROGRAM

19.00 QuizNight about scientific life, Hungary and doctoral programs in Hungary. Venue: Közgarden ( Budapest 1092, Ráday u. 43.)

Registration is required until 6th of October at bpdoctoralstudents@gmail.com with the name of the participant and the university!

Vágólapra másolva