Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Rólunk

KIK VAGYUNK?KÜLDETÉSÜNKMIVEL FOGLALKOZUNK?
Magyar egyetemi hallgatók társadalom-, gazdaság- és bölcsészettudományi tanulmányterületeken. Közép-európai perspektívából mutatjuk be a globális politikai és gazdasági környezetet. Külügyi és külgazdasági elemzés, külpolitikai újságírás, tehetséggondozás.

A Közép-Európa Társaság Magyarország első és egyetlen regionális alapokon szerveződő hallgatói szervezete. Alap- és mesterszakos egyetemi hallgatók aktív közösségeként társaságunk azzal a céllal alakult meg, hogy támogassa a nemzetközi politikai és gazdasági tanulmányok iránt érdeklődő fiatalok szakmai továbbképzését.

 

A politikától független, de értékorientált nonprofit szervezetként arra törekszünk, hogy tevékenységünkkel erősítsük a közép-európai kapcsolatokat, a Visegrádi Együttműködést, valamint hazánk európai és transzatlanti orientációját.

 

Társaságunk előadások, panelbeszélgetések, workshopok és konferenciák segítségével mutatja be a globális politikai és gazdasági környezet európai uniós, valamint közép-kelet-európai perspektíváját. Az elmúlt években több sikeres szakmai projektet tudhatunk magunk mögött, melyeket elemző intézetekkel, tanácsadó cégekkel, nagykövetségekkel és civil szervezetekkel együttműködve valósítottuk meg.

 

Célunk, hogy tagjaink – a külkapcsolati ismereteik bővítésén túl – olyan hozzáadott értékkel rendelkező szakmai tapasztalatokat szerezzenek, melyek elengedhetetlenek mind a diplomáciai és közszolgálati, mind pedig a vállalati vagy nonprofit szektorban való karrierépítéshez. Talent Progamunk keretében tagjaink egy három pillére épülő belsős tehetséggondozó képzés révén

  • szerezhetnek mélyebb tudást a külügyi elemzés és a külpolitikai újságírás területein belsős workshopokon való részvétellel, melyet mértékadó kutatóintézet és média partnereink tartanak, 
  • ismerhetik meg első kézből a politika, a diplomácia, a közigazgatás vagy a non-profit szektor világát volt vagy jelenleg is aktív politikus, diplomata, közgazdász, szakértő és elemző vendégeinktől,
  • valamint kaphatnak valós gyakorlati tudást és készségeket szakmai workshopjaink és képzéseink keretében üzleti világban jártas és tapasztalt előadóinktól. 

A társaság a Budapesti Corvinus Egyetem A-kategóriás, akkreditált hallgatói tudásközpontja.

Vágólapra másolva