Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Informatikai Szolgáltató Központ

Sopronyi Tibor

Sopronyi-Tibor_2.jpg

A Corvinus Egyetemen azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy 2020. november 2-tól én lehetek az Informatikai Szolgáltató Központ (ISZK) vezetője. Felelős vagyok a teljes informatikai szolgáltatási területért, amely a hálózattól a szerver infrastruktúrán át a kiszolgáló alkalmazások üzemeltetésééig terjed.

A Corvinus előtt 16 évig dolgoztam a Fővárosi Közterület-fenntartó ZRT-nél, az utolsó 2,5 évben mint informatikai vezető (CIO). Ott sikerült egy szolgáltatás alapú, ITIL módszertan alapján működő informatikai szemlétet megvalósítani. Ennek alapja, hogy nem csak a belső szolgáltatóknak, hanem minden szolgáltatónak olyan minőségű szolgáltatás nyújtására kell törekednie, amilyet ő is elvár a neki szolgáltatóktól. Erre fogok törekedni a Corvinuson is.

Ma már informatikai rendszerek, szoftverek és eszközök nélkül elképzelhetetlen szinte az élet minden területe. Így az oktatás, különösen a Corvinus által nyújtott, nemzetközileg elismert és belföldön is a legmagasabb szinten jegyzett oktatás sem képzelhető el kiemelkedő színvonalú informatikai támogatás nélkül. Az ISZK-n dolgozó kollégák segítségével – akik magasra tették számomra a lécet – igyekezni fogok a legjobb tudásom szerint ezt a szintet először átugrani, majd megemelni. Együtt, csapatként, sikerülni is fog.

Kapcsolódó elérhetőségek

Sopronyi Tibor tibor.sopronyi@uni-corvinus.hu Informatikai Szolgáltató Központ
Igazgató / Director
Sóház, 103
Telefon: +36 1 482 7511, +36 30 137 9483 • Mellék: 7511
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.11. - 00:13:38