Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

A Tanszékről

Több mint szak, több mint tudomány!

A politika a világban és Magyarországon is egyre professzionálisabbá válik: a pártoknak, a kormányoknak, a közigazgatási intézményeknek, a különböző elemzőintézeteknek és nemzetközi szervezeteknek egyre több olyan szakértőre van szükségük, akik eligazodnak a politikai világában. A Corvinus Politikatudományi Tanszékén ilyen szakértők képzése a célunk.

A képzés – az ország egyetlen közgazdasági hátterű politológiai műhelyeként – nagy hangsúlyt fektet a társadalomtudományokban is egyre komolyabb szerepet játszó statisztikai eszközök és más kutatási módszerek megismertetésére. Oktatási programunkban az amerikai politikatudományt tekintjük mérvadónak, de erős hangsúlyt fektetünk a magyar politikatudományi hagyományokra is. A hallgatók az ország legjobb szakembereitől sajátíthatnak el olyan, jól hasznosítható gyakorlati ismereteket, mint a politikai kampányok tervezése, politikai marketing, lobbizás vagy politikaikockázat-elemzés. A nálunk képzett politológusok politikaszervezési háttérmunkáiból is ki tudják venni a részüket, miközben elméleti felkészültségük nemzetközi összehasonlításban is kimagasló.

Végzettjeink kipróbálhatják magukat állami és kormányzati intézményekben, pártoknál és hozzájuk kapcsolódó szervezetekben. Azok, akik a politikától kicsit távolabb képzelik el a jövőjüket, elhelyezkedhetnek a civil szférában, elemző-tanácsadó cégeknél vagy a médiában. Az akadémiai pályát választók pedig akár a Corvinus politikatudományi mesterképzésén és doktori iskolájában is folytathatják tanulmányaikat.

Tanszékünkön a szakmai és a közösségi élet is egyaránt fontos. A Politikai Gazdaságtan Klub (PG Klub) 2013 óta szervez havonta egy alkalommal klubesteket. A klub vendége volt már többek között Kövér László, Polt Péter, Szijjártó Péter, Kósa Lajos, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor, de foglalkoztunk politológus portrékkal, szakmai karrierutakkal is (Török Gábor, Lánczi András). A közösségépítés másik fontos eseménye a Tanszéki Karácsony, melyen tréfás kvízjátékban vehetnek részt illetve hallgatóink és oktatóink kötetlenül beszélgethetnek.

Tanszékvezető

Dr. Ványi Éva eva.vanyi@uni-corvinus.hu Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézet / Politikatudományi Tanszék
Tanszékvezető, Egyetemi docens / Head of Department, Associate Professor
C épület, 305
Telefon: +36 1 482 7376 • Mellék: 7376
Vágólapra másolva
GEN.:2022.07.01. - 16:11:43