Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Ellátásilánc-menedzsment mesterszak

Kedves Érdeklődő!
Köszönjük megtisztelő érdeklődésedet mesterszakunk iránt! Ha érdekelnek a reálfolyamatok, azaz a termelés, szolgáltatás, logisztika világa, ha nem idegen tőled a nemzetköziség és szívesen dolgoznál pezsgő, kihívásokkal teli és dinamikusan fejlődő szakterületen, akkor a legjobb helyen jársz!

Mesterszakunkat a Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék gondozza, éppen ezért az ellátásilánc menedzsmentjét nemzetközi kontextusban, az értékteremtő folyamat mentén együttműködő vállalatok szemszögéből vizsgáljuk. A tantervben ezért részletesen foglalkozunk nem csak a hagyományos logisztikai területekkel, mint például a disztribúció, vagy a szállítmányozás, hanem folyamatokban és rendszerekben gondolkodva építjük fel az ellátásilánc struktúra minden működési vonatkozását. Képzésünk egyedülálló abban, hogy a felsővezetők számára igen fontos pénzügyi alapozást és az ellátási lánc teljesítmény és kontrolling aspektusait részletesen tárgyaljuk, az értékteremtő folyamatok témáinak tárgyalása, a projektfeladatok végrehajtása során vezetői döntéshozatalra készítünk fel.

Hallgatóink keresettek a munkaerőpiacon, többségében multinacionális termelő és logisztikai nagyvállalatoknál helyezkednek el, többnyire már az utolsó félévben, vagy közvetlenül végzés után. A nálunk végzett hallgatók például supply és demand planning, supply chain specialista, logisztikai projektvezető, logisztikai elemző, raktár specialista munkakörökben dolgoznak.

Az alábbi legördülő menűben további információkat találsz, hogy miért érdemes nálunk tanulni, és megnézheted kedvcsináló videónkat is!
Mesterszakunk duális képzési formában is indul: 13 partner kínál szakmai gyakorlati lehetőséget felvételizőinknek, akik így egyensúlyba hozhatják a tanulás és a munka iránti vágyukat, és még segítünk is az egyensúly megtalálásában.

A duális képzés során a hallgató heti három napot tölt az egyetemen, amely napokra valamennyi kötelező órájának be kell férnie, és amit az órarend szerkesztésekor figyelembe is veszünk. A fennmaradó heti két munkanapot a duális gyakorlati helyen tölti. A vizsgaidőszakban a tanulásra kell koncentrálni, de szemeszterek között, őszi és tavaszi szünetben, valamint a nyár bizonyos részében – egy év során a törvényben meghatározott 106 napon – dolgozni kell. A hallgatónak minden félévben van egy olyan tantárgya, amelyben a duális gyakorlati hely is közreműködik, pl. a tantárgyhoz illeszkedő feladatot ad a hallgatónak. Ez biztosítja, hogy a diák a duális szakmai gyakorlat alatt releváns szakmai tapasztalatot szerez, az egyetemen tanultakat gyakorlatban is kipróbálhatja.

A duális képzési forma részletes bemutatását itt érheted el.

Partnereinket megtalálod a Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment tanszék partnerei és az Egyetem partnerei között!
Partnerünk, a GS1 Magyarország ebben a videóban a Corvinus-szal közös duális képzését méltatja
A Corvinus Ösztöndíj egy teljesítmény alapú ösztöndíj, amelynek közönhetően tárítésmentesen tanulhatsz egyetemünkön. Az állami ösztöndíjjal szemben a Corvinus ösztöndíj:
 •  nem köt röghöz, azaz nem kell az ösztöndíjas képzésben eltöltött idővel megegyező időt kötelezően magyar munkahelyen ledolgoznod, hanem ösztöndíjas helyed tisztán saját teljesítményedtől függ;
 • nem használod el vele az államilag támogatott felsőoktatási féléveidet sem. Így ha később még képeznéd magad, lehetőséged lesz elvégezni azt önköltség nélkül.

Jó esélyekkel indulsz a Corvinus Ösztöndíjért, ha 
 • mesterképzésen legalább 75 pontot érsz el a 100 pontos felvételin, majd
 • megszerzel évi 46 kreditet és
 • átlagod legalább 3,8.
A Corvinus Ösztöndíjról részletesen itt olvashatsz!
Mesterszakunkon az ellátásilánc menedzsmentjét nemzetközi kontextusban, az értékteremtő folyamat mentén együttműködő vállalatok szemszögéből vizsgáljuk. A tantervben ezért részletesen foglalkozunk nem csak a hagyományos logisztikai területekkel, mint például a disztribúció, vagy a szállítmányozás, hanem folyamatokban és rendszerekben gondolkodva építjük fel az ellátásilánc struktúra minden működési vonatkozását. 

A képzés során nem csak az ismeretek széles tárházát kínáljuk, hanem nagy hangsúlyt helyezünk a képességek és készségek fejlesztésére is, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy aki mesterképzésre vállalkozik, annak ambíciói vannak és fejlődni akar, egyszer majd talán vállalatvezetővé válni. Ennek érdekében a csoportmunkán és vállalati projektmunkákon keresztül, kiemelten gyakorlatorientált képzést kínálunk, ahol tudásban, módszertanilag és képességek szintjén egyaránt fejlesztésetekre törekszünk.

Oktatóink a nemzetközi tudományos életben elismert kutatók, nemzetközi szakterületi társaságok, folyóiratok szerkesztőbizottságának tagjai (EurOMA, IPSERA, IMP, ISIR). Az ő szaktudásuk mellett vállalati partnereinket is bevonjuk a képzésbe, így az órákon pl. a GS1 Magyarország, a TE Connectivity, a Henkel vagy akár a Procter&Gamble gyakorló szakemberei mutatják be üzleti problémáikat, megoldásaikat és jó gyakorlataikat.

Ha érdekelnek a szakon található tantárgyak, alább olvashatsz róluk részletesebben! A részletes képzési operatív tantervet itt éred el.

Tantárgyaink:
Tantárgyaink három csoportra oszthatók, ahogyan azt az operatív tantervben is láthatod: vannak olyan kötelező tárgyak, amelyeket valamennyi gazdasági területen mesterszakra felvett diák kell, hogy teljesítsen: ezek az alapvető üzleti ismereteket tartalmaznak (pl. Éves beszámoló, Haladó vállalati pénzügyek), illetve későbbi specifikus tárgyak megalapozásához szükségesek (pl. Kvantitatív módszerek).
A második tárgycsoport a kötelezően választható és szabadon választható tárgyak köre. Előbbiekből 14, utóbbiakból 6 kreditnyit kell teljesíteni a 2 év folyamán. Ezek a kurzusok elsősorban a látókör bővítésére (Környezeti menedzsment) vagy egy speciális készség fejlesztésére (Döntéselmélet, SAP folyamatok informatikai támogatása) koncentrálnak.
Harmadik, és egyben legszélesebb tárgycsoportunk a szak-specifikus tárgyak köre. Az operatív tantervből láthatjátok, hogy ez ellátásilánc-menedzsmentjét nagyon széles körűen értelmezzük. Foglalkozunk a logisztikai alrendszerekkel (Beszerzés, Disztribúció, Logisztikai szolgáltatások), és emellett a két másik nagyon fontos értékteremtő folyamattal a termeléssel és szolgáltatással is (Termelés és szolgáltatás menedzsment és Lean menedzsment). A logisztikai folyamatok tervezésével, modellezésével Logisztikai modellek tárgyunk keretében foglalkozunk. Mivel üzleti képzés vagyunk, és megfelelő pénzügyi-számviteli alapozást kapnak a diákok az első két félévben, sokat foglalkozunk az ellátási lánc teljesítményének értékelésével, majd pedig a logisztikai folyamatok kontrollingjával. A záró félévben kerül sor a mesterszakon tanult ismeretek stratégiaivá bővítésére és szintetizálására (Beszerzési stratégia, Ellátásilánc-menedzsment), valamint a szakterület jogi vonatkozásainak áttekintésére.
Rendezvényeinken további benyomásokat szerezhetsz az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakról. Keress minket az Educatio kiállításon, a keresztféléves nyílt napon novemberben, vagy a normál indítású nyílt napon januárban. Hogy megteremtsük a fórumát a duális partnereinkkel való találkozásnak, a nyílt napok mellett Duális Cafét is szoktunk szervezni, ahol egy kávé mellett, kellemes körülmények között lehet tájékozódni a duális vállalatok által nyújtott lehetőségekről.

Évente – rendszerint június elején – rendezzük meg a Corvinus Ellátásilánc Fórumot, amelyen Tanszékünk legfontosabb eredményeit mutatjuk be, valamint vendégül látjuk aktuális és Alumni hallgatóinkat. Utóbbiak közül néhányan mesélnek karrierjük alakulásáról, ezzel is motiválva az aktuális hallgatókat, átadva nekik a tapasztalatikat. A Fórumot a honlapunkon hirdetjük meg, vendégként szívesen látjuk az érdeklődőket is.

Az Alumni még egy módon bekapcsolódik az aktuális hallgatók képzésébe, ez pedig a Logisztikai Alumni Mentor Program (LAMP). A programban 5+ éve végzett egykori hallgatóinkat kérjük fel, hogy egy tanév erejéig mentoráljanak hallgatókat, félévente egyet. A mentorálás során karriertanácsadásra, személyiségfejlesztésre is sor kerülhet. A program kiválasztási rendszer alapján működik, az aktuális hallgatók kb. 5-10%-a vehet benne részt.

Végül, de nem utolsó sorban mesterszakunk szokásos rendezvénye az évente, a jellemzően áprilisban szervezett Szakkirándulás. Ez egy közösen eltöltött péntek-szombat, ahol nem csak az új évfolyam, hanem minden aktuális évfolyam részt vehet, megismerkedhet egymással játékos feladatok és informális körülmények között. A kirándulásnak mindig van szakmai tartalma, egy vállalatlátogatás. Az utóbbi évek kirándulásai Székesfehérvárra a Grundfoshoz, Győrbe az Audihoz és Egerbe (a gyöngyösi Procter&Gamble gyár érintésével) vezettek.
Kedves Felvételiző!
Köszönjük érdeklődésed az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakunk iránt! Ha érdekelnek a reálfolyamatok, azaz a termelés, szolgáltatás, logisztika világa, ha nem idegen tőled a nemzetköziség és szívesen dolgoznál pezsgő, kihívásokkal teli és dinamikusan fejlődő szakterületen, akkor a legjobb helyen jársz!
Mesterszakunkat normál felvételi eljárásban (szeptemberi kezdés) és keresztféléves indításban (februári kezdés) egyaránt meghirdetjük. Mindkét jelentkezési időszakban megtalálsz minket a nyílt napon!

Mesterszakunkra a felvételi két részből áll:
 • írásbeli: Vállalatgazdaságtan. Tananyag: Chikán Attila (2018): Vállalatgazdaságtan, VTO Alapítvány, Budapest. Felvételi előkészítőt is tartunk!
 • szóbeli: szakmai és motivációs beszélgetés valamint az előzetes szakmai ismeretek felmérése. Ez utóbbihoz egy tételsort találsz itt, az egyes tételek kidolgozását segítő ajánlott irodalommal.
A jelentkezés során ne feledd, szakunk duális képzési formában is indul! Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy egyszerre lehetsz a mi nappali tagozatos hallgatónk, és részállású gyakornok valamely duális képzési partnervállalatunknál. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy jelentkezel az általuk, kifejezetten duális hallgatóknak meghirdetett szakmai gyakorlati pozíciókra, és sikeresen abszolválod a kiválasztási folyamatot ÉS a felvételi során hozzánk is bekerülsz. Ha ez sikerül, számíthatsz támogatásunkra és mire végzel nem csak magasan képzett Ellátásilánc menedzser leszel, de két év releváns szakmai tapasztalatot is szerzel. És ami a legjobb, a duális képzés nem akadály, ha szeretnél egy félévet külföldi részképzésben tölteni!

A duális képzés mellett kettősdiploma programunkba is bekapcsolódhatsz. A CEMS Masters in International Management angol nyelvű doube degree képzése révén akár egy évet is külföldi partnerintézményeinknél tölthetsz, és megszerezheted a Financial Times üzleti képzéseket tartalmazó rangsorának 8. legjobb diplomáját! Ha németes vagy, a Passaui Egyetem DSG programjában szerezhetsz a magyar mellé német diplomát.

Szóbeli tétélsor

ELM mesterszak keresztfélév szóbeli felvételi tételsor
  A Corvinus Ösztöndíj egy teljesítmény alapú ösztöndíj, amelynek köszönhetően térítésmentesen tanulhatsz egyetemünkön. Az állami ösztöndíjjal szemben a Corvinus ösztöndíj:
 • nem köt röghöz, azaz nem kell az ösztöndíjas képzésben eltöltött idővel megegyező időt kötelezően magyar munkahelyen ledolgoznod, hanem ösztöndíjas helyed tisztán saját teljesítményedtől függ;
 • nem használod el vele az államilag támogatott felsőoktatási féléveidet sem. Így ha később még képeznéd magad, lehetőséged lesz elvégezni azt önköltség nélkül.

Jó esélyekkel indulsz a Corvinus Ösztöndíjért, ha
 • mesterképzésen legalább 70 pontot érsz el a 100 pontos felvételin, majd
 • megszerzel évi 46 kreditet és
 • átlagod legalább 3,8.
A Corvinus Ösztöndíjról részletesen itt olvashatsz!  
Mesterszakunkon az ellátásilánc menedzsmentjét nemzetközi kontextusban, az értékteremtő folyamat mentén együttműködő vállalatok szemszögéből vizsgáljuk. A tantervben ezért részletesen foglalkozunk nem csak a hagyományos logisztikai területekkel, mint például a disztribúció, vagy a szállítmányozás, hanem folyamatokban és rendszerekben gondolkodva építjük fel az ellátásilánc struktúra minden működési vonatkozását.

A képzés során nem csak az ismeretek széles tárházát kínáljuk, hanem nagy hangsúlyt helyezünk a képességek és készségek fejlesztésére is, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy aki mesterképzésre vállalkozik, annak ambíciói vannak és fejlődni akar, egyszer majd talán vállalatvezetővé válni. Ennek érdekében a csoportmunkán és vállalati projektmunkákon keresztül, kiemelten gyakorlatorientált képzést kínálunk, ahol tudásban, módszertanilag és képességek szintjén egyaránt fejlesztésetekre törekszünk.

Oktatóink a nemzetközi tudományos életben elismert kutatók, nemzetközi szakterületi társaságok, folyóiratok szerkesztőbizottságának tagjai (EurOMA, IPSERA, IMP, ISIR). Az ő szaktudásuk mellett vállalati partnereinket is bevonjuk a képzésbe, így az órákon pl. a GS1 Magyarország, a TE Connectivity, a Henkel vagy akár a Procter&Gamble gyakorló szakemberei mutatják be üzleti problémáikat, megoldásaikat és jó gyakorlataikat.

Ha érdekelnek a szakon található tantárgyak, alább olvashatsz róluk részletesebben! A részletes képzési operatív tantervet itt éred el.

Tantárgyaink:
Tantárgyaink három csoportra oszthatók, ahogyan azt az operatív tantervben is láthatod: vannak olyan kötelező tárgyak, amelyeket valamennyi gazdasági területen mesterszakra felvett diák kell, hogy teljesítsen: ezek az alapvető üzleti ismereteket tartalmaznak (pl. Éves beszámoló, Haladó vállalati pénzügyek), illetve későbbi specifikus tárgyak megalapozásához szükségesek (pl. Kvantitatív módszerek).
A második tárgycsoport a kötelezően választható és szabadon választható tárgyak köre. Előbbiekből 14, utóbbiakból 6 kreditnyit kell teljesíteni a 2 év folyamán. Ezek a kurzusok elsősorban a látókör bővítésére (Környezeti menedzsment) vagy egy speciális készség fejlesztésére (Döntéselmélet, SAP folyamatok informatikai támogatása) koncentrálnak.
Harmadik, és egyben legszélesebb tárgycsoportunk a szak-specifikus ismereteket adnak át. Az operatív tantervből láthatjátok, hogy ez ellátásilánc-menedzsmentjét nagyon széles körűen értelmezzük. Foglalkozunk a logisztikai alrendszerekkel (Beszerzés, Disztribúció, Logisztikai szolgáltatások), és emellett a két másik nagyon fontos értékteremtő folyamattal a termeléssel és szolgáltatással is (Termelés és szolgáltatás menedzsment és Lean menedzsment). A logisztikai folyamatok tervezésével, modellezésével Logisztikai modellek tárgyunk keretében foglalkozunk. Mivel üzleti képzés vagyunk, és megfelelő pénzügyi-számviteli alapozást kapnak a diákok az első két félévben, sokat foglalkozunk az ellátási lánc teljesítményének értékelésével, majd pedig a logisztikai folyamatok kontrollingjával. A záró félévben kerül sor a mesterszakon tanult ismeretek stratégiaivá bővítésére és szintetizálására (Beszerzési stratégia, Ellátásilánc-menedzsment), valamint a szakterület jogi vonatkozásainak áttekintésére.  
Vágólapra másolva