Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

A tanszékről

A Kommunikáció és Szociológia Intézetben működő Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék oktatói számára a diákok jövője az elsődleges szempont. Célunk, hogy diákjaink megállják helyüket az állandóan változó szakmai környezetben, hogy újító gondolkodással és kreativitással kezeljék feladataikat, így képessé váljanak felelős és jelentős eredmények megvalósítására. Oktatásunk az egyéni és intézményi kommunikáció stratégiai fejlesztésére fókuszál, figyelembe véve korunk és a következő öt évtized várható kihívásait. A nálunk végzett hallgatók szakmájuk innovatív-irányadó szereplői lehetnek az angol és magyar nyelvű képzéseinkben megszerzett verbális, vizuális, digitális ismeretekkel, az alkalmazott kutatási módszerekkel és az elvégzett, komplex projektportfóliókkal.

A tanszék gondozza az egyetem Kommunikáció- és médiatudomány szakjait, mindhárom képzési szinten, két nyelven. A Kommunikáció- és médiatudomány tudományterületén angol és magyar nyelven hirdetünk hallgatóinknak alap- és mesterképzési szakokat, illetve a Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskolában PhD-képzést.

A Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék kutatási profilja igen széles körű. A tanszékünkhöz kötődően többek között a következő témakörökben folynak kutatások: vizuális és virtuális retorika, kognitív nyelvészet, keretezés, idős- és ifjúságkutatás, tudománykommunikáció, digitális média, médiatudatosság, virtuális valóság és kommunikáció, jövőkészségek.

A Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék Etikai Kódexe 2020. február 27.
Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.14. - 22:21:04