Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Gazdaságpolitika és Munkagazdaságtan Tanszék

A Gazdaságpolitika és Munkagazdaságtan Tanszék 2020. február 1-én jött létre a Gazdaságpolitika Tanszék és a Munkagazdaságtan Központ összeolvadásával.

Tanszékvezető: Dr. Ádám Zoltán, egyetemi docens

A gazdaságpolitika mint egyetemi diszciplina összefoglaló, integráló, mivel áttekinti a gazdasági élet összes fontos területét. Ugyanakkor olyan gyakorlati ismereteket is közvetít, amelyek az üzleti életben vagy az államigazgatásban tevékenykedők számára igen hasznosak és időszerűek. Az állam és a gazdaság, vagy szűkebben a kormányzat és az üzleti élet kapcsolódása ugyanis világszerte átalakulóban van, és különösen mélyreható változások zajlottak le hazánkban. A tanszék főállású és külsős oktatói – közöttük számosan gyakorló gazdaságpolitikusi háttérrel – az állam/gazdaság kapcsolódásának kulcsfontosságú témáiban számítanak szaktekintélynek. Stratégiai célunk a modellközpontú közgazdasági kultúra és az intézményi (institucionális) közgazdaságtan szerves összekapcsolása oktatói és kutatási munkánk során

Hírek

Megjelent Bod Péter Ákos: Bevezetés a Gazdaságpolitikába c. könyvének új, elektronikus kiadása. A könyv elérhető az Akadémiai Kiadó MeRSZ online könyvtárában ezen a linken.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.20. - 01:26:58