Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Elismertség

A Tanszék több szempontból is magas elismertségnek örvend mind hazai, mint nemzetközi szinten, amit az alábbi tények és adatok támasztanak alá.
A Tanszék munkatársai a legjobb magyar agrárközgazdászok között szerepelnek a REPEC (Research Papers in Economics) besorolása szerint. Részletes információ: http://ideas.repec.org/top/top.hungary.html

A Tanszék munkatársai számos hazai és nemzetközi díjat és kitüntetést kaptak pályafutásuk során. 

Dr. Jámbor Attila 2011-ben elnyerte az Egyetemen az Év Fiatal Kutatója címet, 2012-ben az Év Oktatója címet, 2013-ban a Bolyai János kutatási ösztöndíjat 3 évre, valamint 2014-ben az Egyetemen a Kutatási Kiválósági Díjat. 2015-ben pedig az ISP alapítvány és a Kutatási Igazgatóság kiemelkedő publikációs díjait nyerte el. 2017-ben elnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program posztdoktori kutatói ösztöndíját, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben elnyerte a Budapesti Corvinus Egyetemen a Kutatási Kiválósági Díjat. 

Dr. Mizik Tamás 2009-ben elnyerte az Egyetemen az Év Fiatal Kutatója címet és az IAMO Forum-on a Legjobb Poszternek járó címet. 2019-ben Fulbright Kutatói ösztöndíjat nyert az Amerikai Egyesült Államokba.

Dr. Podruzsik Szilárd 2005-ben megkapta a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar dékánjának elismerő oklevelét, 2006-ban megkapta a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának kitüntető oklevelét, 2009-ben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter kitüntetésében, 2014-ben pedig az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelében részesült.

Dr. Tóth József 2014-ben kiváló oktató- és kutatómunkájának elismeréseként Nagyváthy János díjban részesült, melyet a Vidékfejlesztési Miniszter adott át neki.

Dr. Török Áron 2017-ben Bolyai János Kutatói Ösztöndíjat nyert, 2018-ban pedig elnyerte a Magyar Állam Új Nemzeti Kiválósági Ösztöndíját posztdoktori kategóriában. 2017-ben továbbá két NKFIH által koordinált kutatási ösztöndíjat nyert. 

A Tanszék több évtizedes hagyományokat ápol vezető európai egyetemek oktatóival és kutatóival, többen vettek részt nemzetközi csereprogramokban és ösztöndíjakban.

Dr. Jámbor Attila 2010-ben a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj keretében 8 hónapig volt a Newcastle Egyetem vendégkutatója, valamint 2015-ben és 2016-ban két hétig volt az International Food Policy Research Institute (IFPRI) vendégkutatója.

Dr. Mizik Tamás 2010. szeptemberétől 10 hónapig volt a Missouri Egyetem vendégkutatója, ahol 2019 augusztustól 5 hónapig Fulbright kutatói ösztöndíjas. 

Dr. Török Áron 2018 tavaszán az Australian National University (Canberra, Ausztrália) vendégkutatója volt.

Kollégáink számos hazai és nemzetközi tudományos folyóirat szerkesztő bizottságában vállalaltak és vállalnak meghatározó szerepet. 

Dr. Jámbor Attila 2018 óta a Studies in Agricultural Economics folyóirat főszerkesztője.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Gazdálkodás folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Mizik Tamás 2018 óta a Society and Economy folyóirat társszerkesztője.

Tanszékünk az államigazgatás és a mezőgazdasági vállalkozások széles körével tartja a kapcsolatot, biztosítva ezzel a hallgató érdeklődési körének leginkább megfelelő szakmai gyakorlati helyszínt. 
Tanszékünk európai szinten is elismert kutatóközpont, kollégáink folyamatosan részt vesznek hazai és nemzetközi kutatási projektekben, ahogyan ez a Tanszéki kutatások menüpont Projektek almenüjében látható.

EAAE V. kongresszusa: 1987, Balatonszéplak

EAAE szeminárium: 1995, Gödöllő

IFMA kongresszus: 1996, Gödöllő

EAAE-IAAE szeminárium: 2007, Budapest

EAAE 142. szeminárium: 2014, Budapest

EAAE 162. szeminárium: 2018, Budapest

Kapcsolódó elérhetőségek

Vágólapra másolva