Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
További menük

Köszöntő

A Budapesti Corvinus Egyetem (röviden: CORVINUS, vagy Corvinus) egy európai léptékben közepes méretű, gazdaság- és társadalomtudományi fókuszú intézmény. Az Egyetem Magyarország egyik vezető oktatási intézménye a gazdaság- és társadalomtudományok területén. Sőt több annál: olyan közösség, amelyhez jó és érdemes tartozni. Tanáraink kiválóak, hallgatóink tehetségesek, intézményünk pedig naprakész tudást, kapcsolati hálót és biztos jövőt kínál.

Majd’ száz éves hagyományainkra építve folyamatosan fejlődünk. Oktatóinkkal, kutatóinkkal, munkatársainkkal azért dolgozunk, hogy a folyamatosan megújuló Corvinus a világ legjobb egyetemei közé tartozzon, és itt, Magyarországon képezzük a régió társadalmi és gazdasági elitjét. Célunk, hogy a tehetséges hallgatóknak ne kelljen külföldi egyetemet választaniuk ahhoz, hogy nemzetközileg elismert, versenyképes és piacképes tudást szerezzenek. Arra törekszünk, hogy minél több Magyarország, Európa és a világ számára érdekes, elismerést kiváltó és közös ügyeinket előmozdító kutatási eredménnyel álljunk elő. Célunk, hogy szabad embereket neveljünk; hiszünk a tudás egyetemességében és abban, hogy a gondolkodás különbségek megállapításán alapszik, amit vitákon keresztül tudatosítunk.

Nálunk csak a tehetség és az ambíció számít. Csupán ez kell ahhoz, hogy valaki a hallgatónk lehessen. A szociális és anyagi helyzet nem lehet a tanulás akadálya: a Corvinus ösztöndíjprogramot is azért hoztuk létre, hogy a legjobb, a legtehetségesebb hallgatóink kiválósági alapon, térítésmentesen tanulhassanak.

A Corvinus a minőséget és a lehetőségeket jelenti: aktuális és hasznos tudást, széles körű kapcsolati tőkét, karrierlehetőséget, életre szóló barátságokat, közösséget. Megújuló egyetemünkön arra törekszünk, hogy együtt még többet érjünk el.

Anthony Radev 
elnök

Domahidi Ákos
kancellár

Dr. Takáts Előd
rektor

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.04.01. - 13:37:46