Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Vállalkozásfejlesztési Intézet

Víziónk, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézete a hazai vállalkozások fejlesztésének meghatározó és elismert szereplője legyen.

Magyarországon közel 2 millió vállalkozás van bejegyezve, amelyek a foglalkoztatottak kétharmadát, a bruttó hozzáadott érték közel felét adják, így gazdasági súlyuk megkérdőjelezhetetlen. A fentiekből következik, hogy a hazai gazdasági felsőoktatás sem kerülheti meg a vállalkozásokat. Többek között éppen ezt ismerte fel a Budapesti Corvinus Egyetem, amikor 2005-ben létrehozta a Vállalkozásfejlesztési Intézetet (továbbiakban: Intézet). Az Intézet létrehozásának célja a vállalkozások alapításának, működtetésének és fejlesztésének oktatása és kutatása. Ezt a célt az Intézet számos oktatási és kutatási programmal igyekszik elérni.

Az Intézet nagy oktatási hagyományokkal rendelkezik, a gazdálkodás- és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás alapszakok, a vállalkozásfejlesztés mesterszak, valamint számos posztgraduális képzés gondozása tartozik az Intézethez. Ezen felül az Intézet három specializációt is koordinál a Gazdálkodástani Doktori Iskolában. Az utóbbi években mind az alapszakok, mind a vállalkozásfejlesztés mesterszak is jelentősen megújult a szakfejlesztési programok keretében.

A fentieken túl az Intézet sokszínű kutatási tevékenységgel rendelkezik, a kollégák jellemzően multidiszciplináris területeken végeznek kutatásokat. Az Intézetben számos NKFIH által támogatott kutatási projekt fut, valamint több vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó intézeti kutatás is. 2021-től az Intézet keretein belül fut a TRADE4SD H2020 projekt egyetemi konzorciumvezetéssel.

Ami a szolgálatot illeti, az Intézet kollégái számos egyetemi közéleti tevékenységben vesznek részt. Az Intézet a legtöbb egyetemi oktatással és kutatással összefüggő bizottságban képviselteti magát, valamint a Vállalkozásfejlesztési Klubon, a Kubátoron és a Corvinus Agribusiness diákszervezeten keresztül aktívan részt vesz a szakmai diákszervezeti munkában és a tehetséggondozásban is.

Dr. Jámbor Attila

intézetigazgató, egyetemi tanár

Hírek, aktualitások

×
Vágólapra másolva
GEN.:2022.06.27. - 06:13:05