Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Monetáris Politika Verseny 2020

A VERSENYRŐL

A Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézete immár negyedik alkalommal hirdeti meg monetáris politikai tanulmányi versenyét a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával.

Az idei évben a korábbi gyakorlathoz képest még interaktívabb formában indítjuk el tanulmányi versenyünket. A két fordulóból álló verseny a játék izgalmával vegyítve teszteli a lexikális és alkalmazott közgazdasági tudást, teszi próbára a tájékozottságot, felkészültséget és a szakmai érveléstechnikát, valamint azonnali döntéshozatalra, logikus gondolkodásra sarkall.

A versenyre 2020. november 26. 23:59-ig lehet regisztrálni 2-3 fős csapatokban. A részvétel pontos feltételeiről a Versenyszabályzat nyújt tájékoztatást.

A válogató fordulóban a monetáris politikai esettanulmány megoldására és beküldésére 2020. november 27. és november 29. között van lehetőség. A legjobbak 2020. december 9-én mérhetik össze a tudásukat a Magyar Nemzeti Bank épületében, illetve szükség esetén járványügyi okokból online formában rendezendő Döntő során.

Bruttó nyeremények:
  • I. helyezett: 250.000,- Ft/fő
  • II. helyezett: 200.000,- Ft/fő
  • III. helyezett: 150.000,- Ft/fő
Az MNB Intézet a nyeremények változtatásának jogát fenntartja.

FORDULÓK

1. Válogató

Időpont: 2020. november 27-29.
Helyszín: online

A válogató forduló a lexikális tudást, önálló gondolkodást és a gazdaság aktualitásaival kapcsolatos tájékozottságot hivatott felmérni. A versenyzőknek 2-3 fős csapatokban kell egy monetáris politikai esettanulmányt megoldaniuk és kidolgozniuk a legjobb vélt döntést a biztosított információk alapján. Az eredményeket egy maximum 20 diából álló prezentációban és 1-2 A4-es oldalnyi szövegben kell összefoglalni, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Intézet munkatársaiból álló szakmai zsűri bírál el. Az elért eredményről és a döntőbe való továbbjutásról a csapatok néhány napon belül írásbeli értesítést kapnak.

2. Döntő


Időpont: 2020. december 9.
Helyszín: Magyar Nemzeti Bank/online platform

A válogatóból kikerült legjobb 5 csapat egy igazán izgalmas feladattal kerül szembe: az esettanulmány tovább bővül egy gazdasági sokkal, amelynek a megoldására a verseny helyszínén lesz lehetőségük a versenyzőknek. A csapatoknak szükséges az új eredményekkel is kiegészíteni a prezentációjukat, amelyet a verseny végén személyesen/online is prezentálniuk kell a szak-mai zsűrinek.

REGISZTRÁCIÓ

Az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével tudtok regisztrálni a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézetének megújult monetáris politikai tanulmányi versenyére.

Az összes kért adat megadása kötelező. Adataitokat a Versenyszabályzatban foglaltak szerint kezeljük.

Regisztrációs határidő: 2020. november 26. (csütörtök) 23:59 óra

A regisztráció az alábbi linken érhető el.

VERSENYSZABÁLYZAT

A Tanulmányi Versenyre vonatkozó Versenyszabályzatot az alábbi linken érhető el.

Kérdés esetén kérjük, írjatok emailt a info.mnbint@uni-corvinus.hu email címre.

Vágólapra másolva