Budapesti Corvinus Egyetem ×

Az Intézetről

Köszöntjük Magyarország vezető Közgazdaságtani Intézetében!

A 2019-es év Intézetünk számára is mérföldkő volt. Átfogó modernizációt, a szakmai profil fejlesztését és letisztítását végeztük el. Tevékenységünk egyrészt az Intézet által gondozott alap- és mesterszakok nemzetközileg is versenyképes, magas szintű oktatására, másrészt a mikro- és makroökonómia témaköreibe eső kutatásokra terjed ki. Munkatársaink nemzetközi szinten is magasan jegyzett folyóiratokban publikálnak és sokan aktív résztvevői a nemzetközi tudományos közéletnek. Végzett hallgatóink a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac állította magas elvárásokat egyaránt képesek teljesíteni – közülük sokan a legrangosabb PhD programokban folytatják tanulmányaikat.

Képzési portfóliónkat folyamatosan aktualizáljuk a nemzetközi trendek alapján, miközben megőrizzük a hazai szakmai diskurzusból kifejlődő eredményeket és szempontokat is. Oktatási programunk célja, hogy hallgatóink a szaktárgyi ismereteken túlmutató, nemzetközi színvonalú tudást, szemléletmódot sajátíthassanak el. Programjaink ötvözik a probléma alapú, az empirikus irányultságú, valamint a kiscsoportos és az egyéni tanuláshoz igazított módszereket.

Kutatási programunk célja, hogy egyetemünket és általánosságban a hazai közgazdaságtudományt képviselve járuljunk hozzá a nemzetközi szakmai diskurzushoz. Évről évre arra törekszünk, hogy az egyre magasabb színvonalon elismert tudományos eredményeinket egyre aktívabb szereplőkként jelenítsük meg a szakmai nemzetközi elitben.

Köszönhetően a munkatársak gazdag szakmai és pedagógiai skillsetjének Intézetünk inspiráló és barátságos környezet biztosít az érdeklődő hallgatók számára. Közösségünk velük teljes.

unnamed-file-3.png
Vágólapra másolva