Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Informatikai Intézet

Oktatási tevékenységünk jelentős részét a gazdaságinformatikus programok teszik ki. A gazdaságinformatikus képzési programok célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a korszerű informatikai megoldások alkalmazására az üzleti és igazgatási tevékenységek széles skáláján, tehát képesek a szélesebb értelemben vett üzleti területeken vezetési és döntéshozatali problémákat megérteni és ezekre megfelelő választ adni, beleértve azt is, hogy ezekre informatikai, vagy nem informatikai válasz szükséges (pl. folyamatszervezés, munkaszervezés vs. egy új informatikai rendszer).

Az általában digitális transzformáció alá sorolt számos új informatikai irányzatot (pl. Big Data, Internet of Things, Mobility, Cloud) már megjelenítettük a képzésben, de a terület igen gyors fejlődése miatt a felülvizsgálat, módosítás, a trendekhez való igazodás szinte folyamatos. A gazdaságinformatikai programok szorosan kapcsolódnak elsősorban az üzleti funkciókhoz (pénzügy, számvitel, marketing, logisztika), beleértve az irányítási funkciókat is (stratégiaalkotás, vállalatirányítás, minőségirányítás, innováció). Ugyanakkor a hallgatók tanulmányaik során az informatikában, és azon kívül is megfelelő algoritmikus szemléletre tesznek szert, amelyet későbbi munkájuk során hasznosíthatnak. Ezt a szemléletet igyekszünk megjeleníteni minden képzési szinten (alap, mester, doktori, posztgraduális).
Az Informatikai Intézet feladata ugyanakkor nem csak a saját szak gondozásában merül ki, az informatikai megoldások egyre szélesebb körű elterjedésével és a felhasználási területek bővülésével látható az igény a gazdaságinformatikai ismeretek oktatására az egyetem további programjaiban (gazdálkodás-, közgazdaság- és társadalomtudományi programok) is.

Hírek, aktualitások

Vágólapra másolva
GEN.:2022.05.16. - 05:24:19