Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Együttműködések, partnerek

Az Intézet széleskörű haza és nemzetközi kapcsolatrendszerrel bír, fontos partnereinket az alábbi felsorolás tartalmazza.
A NISPAcee egy több, mint 120 intézményt és több száz szakembert összefogó, 40 országot érintő szakmai hálózat, amelyet 1995-ben alapítottak. A NISPAcee küldetése, hogy előmozdítsa és erősítse a hatékony és demokratikus kormányzást, valamint a közigazgatási szervezetek modernizációját az érintett országokban. A szervezet elnöke 2018-tól Hajnal György.
A szervezet, melynek kelet-európai alelnöke Hajnal György, 2017-ben a Corvinus Egyetemen tartotta éves konferenciáját. Az eseményre közel 600 vendég érkezett a public management különböző részterületeinek legnevesebb kutatói közül.   

Az ADAPT International (Modena, Olaszország központtal) a munkajogi és munkaügyi kapcsolatokkal, valamint összehasonlító elemzésekkel foglalkozó nemzetközi non-profit tudományos egyesület. Jelenleg 27 országból 61 egyetem és think tank tartozik az egyesülethez. A Budapesti Corvinus Egyetem 2019-ben kötött együttműködési megállapodást az ADAPT-tel, ami részben az Intézet részvételével zajlott EFOP 3.6.2 projekt („Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek”) egyik eredménye volt.

A megállapodáscélja a partnerintézményekkel közös projektekben való pályázat és részvétel,közös kutatások és ezek publikálása, a hálózat kutatási eredményeinek terjesztése, valamint a doktori iskolák nemzetközivé válása cserediákok fogadásával és képzésével.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.03.03. - 06:18:53