Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Ami már megvalósult

A Budapesti Corvinus Egyetem 2019. július 1-től állami fenntartású egyetemből alapítványi fenntartású magánegyetemmé vált. Az ország egyik legjobb, szakterületén pedig a legjobb felsőoktatási intézménye, a Corvinus Egyetem ezzel az első hazai modellváltó intézmény szerepét is vállalta, és ennek megfelelően elindította megújulási programját. 

Az elmúlt egy évben a kari struktúra lebontásával rugalmasabbá és egységesebbé vált az Egyetem szervezete. Több új, eddig hiányzó és a modern piaci igényekre reflektáló szervezeti egyéget hoztunk létre (pl. hallgatói szolgáltatások, vállalati és intézményi kapcsolatok).

Az Egyetem változásra ösztönző javadalmazási rendszert alakított ki munkatársai számára. A Corvinust fenntartó alapítvány biztosította az első évre a változási programok finanszírozásához szükséges pénzügyi forrásokat, 2020-ban a korábbi évhez képest 30 százalékkal több forrás áll rendelkezésre humán és infrastrukturális fejlesztésekre.

A Corvinus Ösztöndíj bevezetésével az Egyetem megteremtette a teljesítményelvet erősítő hallgatói ösztönzési rendszert. A saját ösztöndíj és a tanulmányi juttatások jogosultsági feltételei jelentősen erősítették a társadalmi háttértől független tehetséges hallgatók bevonzását és a teljesítmény, szorgalom kultúráját. Célunk, hogy a Corvinuson lelkes, tehetséges, az Egyetemhez kötődő hallgatók tanuljanak, akiknek identitása későbbi életszakaszukban is megmarad és alumniként is elkötelezettséget mutatnak az Egyetem iránt.

Alapos előkészítés után 2020 szeptemberétől négy szakunk újul meg: alkalmazott közgazdaságtan alapszak, nemzetközi gazdálkodás alapszak, közgazdasági elemző mesterszak, executive MBA. Ezeken a szakokon a piaci igényeket folyamatosan követő, módszertanában, szemléletében, tartalmában egyaránt megújult képzésekkel találkozhatnak az új hallgatók.
corvinus-48.jpg
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.06. - 19:41:21