Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

Corvinus Megújulási Program

A Budapesti Corvinus Egyetem fontos célkitűzése, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió legjobb egyetemévé váljon a gazdaság- és társadalomtudományok területén. Továbbá, hogy mi képezhessük a huszonegyedik századi Magyarország, illetve a régió felelős gazdasági és társadalmi elitjét.
A közeljövő stratégiai céljai

Regionálisan kiemelkedő oktatási programok

Olyan, regionális szinten is kiemelkedő oktatási programokat szeretnénk kínálni magyar és nemzetközi hallgatóinknak, amelyek elvégzése után a legjobb állásajánlatok közül válogathatnak az üzleti világban, az államigazgatásban, a tudományos életben vagy a civil szférában.

Nemzetközileg jegyzett kutatási eredmények, innovatív tudásprojektek

A megújuló Corvinus célja, hogy folyamatosan növelje nemzetközileg jegyzett, társadalmilag releváns kutatási eredményeinek számát. Jövőbe mutató, innovatív tudásprojektek megvalósítását tervezzük a legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő vállalatokkal és a kiemelt közintézményekkel, társadalmi szervezetekkel. 

Világszínvonalú, elkötelezett oktatók-kutatók

Célunk, hogy hazahívjuk a külföldön élő, kiváló egyetemeken dolgozó magyar közgazdászokat és társadalomtudósokat, valamint Budapestre csábítsunk fiatal, feltörekvő, és szakmailag már bizonyítottan kiemelkedő külföldi tudósokat. Az Egyetemen dolgozó kollégák számára pedig biztosítjuk a folyamatos fejlődés lehetőségét.

Lelkes, tehetséges, Corvinushoz kötődő hallgatók és alumni

Azt szeretnénk, hogy a Corvinuson lelkes, tehetséges, az Egyetemhez kötődő hallgatók tanuljanak, akik később alumniként is elkötelezettséget mutatnak az Egyetem iránt. A Corvinus Egyetem feladatának tartja, hogy társadalmi háttértől függetlenül kutassa és gondozza a tehetséges diákokat.

Interdiszciplináris szellemi megújulás

A Budapesti Corvinus Egyetem fontos történelmi hagyománya az interdiszciplináris szemlélet. Képzéseink átalakításánál, új képzéseink létrehozásánál a jövőben is folyamatosan törekszünk a szakterületi határok lebontására, hiszen a 21. század munkaerőpiacának elsősorban több tudományterület határán otthonosan mozgó, magasan képzett szakemberekre van szüksége.
Vágólapra másolva