Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Könyvtár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 43.Könyvtár: B203
Olvasóterem: B204
Iroda: B205


E-mail: szc.konyvtar@uni-corvinus.hu  

A fenti e-mail-címen tudjuk biztosítani a folyamatos ügyintézést, kérjük ezen levelezési cím használatát!
A személyes e-mail-ek esetében a munkatársak nem tudják helyettesíteni egymást, illetve az ügymenet nyomon követése sem biztosítható.


Telefonszámok (nyitvatartási időben hívható asztali készülék)
Könyvtár: +36 30 3906021

Iroda: +36 30 390 5379  telefonszámon lehet érdeklődni, amennyiben a fenti hívószámon nem elérhető munkatársunk.
Mindkét telefonszám munkaidőben hívható (asztali készülék).

Így használd a campus könyvtárát!

Nyitva tartás

Nyári zárvatartás: július 29-augusztus 28. 

Nyitva tartási napokNyitvatartási órákNyári nyitvatartás (június 25-július 28)
Hétfő09:00-17:00
Kedd 09:00-17:00 09:00-15:00
Szerda 09:00-17:00 09:00-15:00
Csütörtök 09:00-17:00 09:00-15:00
Péntek 09:00-17:00

Személyes használat
Felhívjuk figyelmeteket, hogy a könyvtárhasználat – tekintettel a rendkívüli helyzetre – korlátozott, ami azt jelenti, hogy az olvasótermet és a projektszobát nem tudjátok használni. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, vagy azt felmutatni nem tudó beiratkozott egyetemi polgárok számára a kölcsönzés és a kölcsönzött könyvek visszahozatala előre egyeztetett időpontban lehetséges, a könyvtár bejáratánáltörténő átvétellel vagy átadással.
Az online források továbbra is elérhetőek VPN kapcsolaton keresztül.
A könyvtárba lépéskor kérjük, szíveskedj bemutatni a védettségi igazolványodat és könyvtári kártyádat!
A maszkviselés kötelező a könyvtár egész területén! Kizárólag az olvasói asztaloknál megengedett a maszk nélküli olvasás, tanulás, betartva egymástól a megfelelő távolságot, azaz csak minden második székre ülhettek.

Könyvtárról

A Budapesti Corvinus Egyetem tudományos szakkönyvtárának fő feladata az egyetemen folyó oktatás, kutatás, egyéni illetve csoportos tanulás támogatása. Egyetemi Könyvtár nyilvános könyvtár, a közgazdaság- és üzleti tudományok legnagyobb hazai szakkönyvtára, de gyűjtőköre kiterjed az egyetemen oktatott valamennyi diszciplína és képzési szint ellátására. A több mint 400 000 kötetre kiterjedő nyomtatott állomány a korszerű szakirodalom mellett magában foglalja a könyvtár értékes és ritka művekből álló történeti gyűjteményét is.
A könyvtár az elektronikus források és szolgáltatások egyre szélesebb körét kínálja, a nagy nemzetközi szolgáltatók és kiadók adatbázisai a több mint 10000 elektronikus folyóirat cikkanyaga mellett speciális szakterületi, gazdasági, üzleti információt, adatokat, idősorokat és elektronikus könyveket tartalmaznak. Az elektronikus források között található az oktatók kutatási eredményeit reprezentáló Corvinus Kutatások, a Ph. D. értekezések és a Szakdolgozatok/TDK dolgozatok archívuma. A kölcsönzés, számítógép használat, másolatkészítés, nyomtatás mellett a könyvtár további szolgáltatásokat kínál: szaktájékoztatás, könyvtárközi kölcsönzés. Az egyetem hallgatói ún. konzultációs szobákat foglalhatnak le csoportos tanulás, feladatmegoldás céljára.
Képzett könyvtáros szakemberek tartanak általános és speciális tréningeket a könyvtárhasználat, az információs írástudás elsajátítására, nyújtanak kutatási segítséget a tanulmányok különböző szintjein és szakterületein. Egyetemi hallgatók és beiratkozott olvasók vehetik igénybe a “Foglaljon könyvtárost” szolgáltatást, amely személyre szabott konzultációt kínál szakirodalom gyűjtésben, és a kutatómunkához kapcsolódó egyéb tevékenységekben. A 2007-ben átadott modern könyvtárban 4 olvasóterem és 2 számítógépterem mellett Oktatóterem és 5 konzultációs szoba áll kényelmes nyitva tartással az olvasók rendelkezésére. A Történeti Kutatókönyvtár a muzeális gyűjteményt őrzi és szolgáltatja. Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapja  

Lánczos-Pincési Cintia cintia.pincesi@uni-corvinus.hu
Székesfehérvár, Budai út 43. B 205
Telefon: +36-30-390-6021
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.03.20. - 19:40:14